BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,57

Ziyarete açık 22 egzotik ada

Ziyarete açık 22 egzotik ada

Aralarında TripAdvisor’un 2016’da seçtiği dünya çapında ziyaret edilebilecek en iyi adalar da var. Jamaika’dan Santorini’ye en çok ziyaret edilen egzotik adaları sizler için derledik...

Ziyarete açık 22 egzotik ada

Adalar; dinlenmek, gevşemek ve iyileşmek isteyen gezginler için uzun soluklu tatil olanakları sunuyor. Genellikle turizm sezonlarında insan akınına uğrayan adalarda kalabalıklardan uzak kalmak ve daha esnek geçen bir tatil istiyorsanız onları turist mevsimi olmayan zamanlarda ziyaret edebilirsiniz. Aşağıdaki adalardan her birinin sizlere sunacağı olağanüstü deneyimler mevcut. 1. Anguilla-Birleşik Krallık : Tropik Güneş’in ısıttığı bozulmamış beyaz kumlu plajların, berrak turkuaz sularla buluştuğu bu adada, az ilerideki narin palmiye ağaçlarını yalayan rüzgar saçınızla oynuyor ve yanaklarınızı okşuyor olacak. Cennet gibi geliyor değil mi? Anguilla esasen bu tariften çok daha fazlası. Karayipler’deki bu küçük cennet, canlı müzik, plaj ve su sporları, yerel lezzetler ve konuksever bir hizmet anlayışıyla hayatını boyunca hatırlayacağınız bir tatil deneyimi vaat ediyor. Saint Martin’in sadece birkaç km kuzeyinde bulunan ada, huzurlu bir yaşam tarzına sahip ve telaş içinde geçen stresli bir hayattan uzak kalmak isteyenler için birebir…

Ziyarete açık 22 egzotik ada

2. Funen-Danimarka : “Danimarka’nın bahçesi” olarak da bilinen ada, aynı zamanda muhteşem bir tatil mekanı. Yumuşak kıvrımlı tepeler, meyve bahçeleri, tarla ve otlaklarıyla bu adaya bahçe denmesi şaşırtıcı değil. Kopenhag’dan kısa bir araba yolculuğuyla ulaşılan adanın en önemli şehri olan Odense, Hans Christian Anderson’un masallarının doğduğu yer. St. Canute Katedrali ve Egeskov Kalesi gibi Avrupa’nın en iyi korunmuş hendek kaleleri burada bulunuyor. Huzur ve sükunet arayanların ziyaret etmek isteyebileceği bir tatil yeri.

Ziyarete açık 22 egzotik ada

3. Lord Howe-Avustralya : Hilal şeklindeki bu küçük volkanik ada Tasman Denizi’nde Avustralya ve Yeni Zelanda arasında bulunuyor. Barındırdığı vahşi yaşam çeşitliliğinin bolluğu nedeniyle doğa meraklıları için son derece heyecan verici. Adada şnorkel, sörf, kano, dalış, tekne gezintisi, golf ve tenis gibi pek çok aktivite mevcut. Ayrıca bisiklet gezintisi, doğa yürüyüşleri ve dağ tırmanışları gibi çeşitli aktivitelerle ruhunuzu dinlendirebileceğiniz bir başka cennet yer.

Ziyarete açık 22 egzotik ada

4. Bled-Slovenya : Ülkenin kuzeybatısında buz devrinden kalma Bled Gölü’nün ortasındaki bu küçücük ada popüler bir turizm mekanı. Adadaki 99 basamaklı kilise ve çan kulesi ülkenin en önemli cazibe merkezlerinden biri. Ağaçların üzerinden bakan kuleden görünen kasabanın manzarası muhteşem. Yerel geleneklere göre; yeni evlenen gelin sessiz kaldığı sürece; eşi onu bu basamakların en tepesine kadar taşıyor.