BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,09
HABER /  RAMAZAN

Zeytinyağlı enginar nasıl yapılır?

İftar sofralarında sebzeli bir menü hazırlamak isterseniz zeytinyağlı enginar tarifi sizin için... İşte günün iftar menüsü ve zeytinyağlı enginar tarifi...

Abone ol

Bazı sebze meyveler nazlı ve şımarık oluyorlar.Öyle her istediğinizde ulaşamıyor,ulaşsanız da istediğiniz tadı vermiyorlar size. İlla mevsimini beklemek ve büyük bir titizlikle hemhal olmak gerekiyor kendileri ile. Enginar da bunlardan biri. Belki de ismi Zeus'un sevdiği kadın olmasından ileri geldiğindendir.

Özellikle bu aylarda taze olarak tüketilen enginar,yağ yakımına,karaciğer yağlarının yakımına ve metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olduğu için de tercih sebebim.

Enginara iyi arkadaş olan ona saygı duyan havuç ve patates de bizlere eşlik edecek bu akşam ki iftar soframızda.

MENÜ

Kremalı Havuç Çorbası
Zeytinyağlı Enginar
Köfteli Makarna
Gavurdağ Salatası
Sakızlı Muhallebi

Malzemeler

1 adet soğan
1 havuç
1 patates
1 su bardağı bezelye
Yarım soğan
1 su bardağı su
1 çay bardağı, zeytinyağı
2 adet kesme şeker
Yarım limon
tuz
Dereotu
6 tane enginar



Yapılışı

Öncelikle garnitürümüzü hazırlamak için küp şeklinde doğradığımız havucu haşlamaya başlıyoruz. Biraz kaynayınca bezelyeyi koyuyoruz. Haşlanmaya yakın patatesi ilave ediyoruz. Böylelikle tüm sebzelerimizi aynı oranda pişirebiliyoruz. Garnitür haşlarken biraz tuz ve şeker koymayı unutmayalım.

Şimdi gelelim enginarımız yapmaya. Bir tencereye yarım çay bardağı zeytinyağını alıyoruz. Küp küp doğradığımız soğanlarımızı çok az tuz ilave edip soteliyoruz. Kavurduğumuz soğanın üzerine garnitürleri ekleyip, bir iki dakika birlikte kavuruyoruz.

Garnitürlerimiz enginarların içine doldurulmak üzere hazırlanmış durumda ocağın altını kapatıyoruz. Bir kaseye yarım çay bardağı zeytinyağını döküyoruz, üzerine yarım limonu sıkarak  şekeri ve tuzu ilave edip bir kaşık yardımı ile karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosu bir kenara alıyoruz.

Bir tencereye enginarları fazla yakın olmadan dizelim, enginarların içine yeteri kadar garnitür koyuyoruz. Üzerine hazırladığımız sosu gezdirerek döküyoruz. Tencerenin yan kısmından 1 bardak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz. İçine hiç kaşık sokmadan yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.

 Yemeğimiz piştikten sonra dereotu  serperek servise sunabiliriz. Afiyet şeker olsun, sağlıklı günler sizin olsun...