BIST 9.139
DOLAR 32,36
EURO 35,01
ALTIN 2.324,61
HABER /  GÜNCEL

Zeytinyağlı biber dolması tarifi

Zeytinyağlı biber dolması ilk bakışta kolay gibi görünse de lezzetini tutturmak zordur. Ama endişelenmeyin. elmaelma.com'un biber dolması tarifiyle harika zeytinyağlılar yapabilirsiniz.

Abone ol

Geleneksel lezzet tariflerimizde bugün zeytinyağlı biber dolması var! Oldukça pratik ve lezzetli olan bu tarifi sizler için hazırladık. elmaelma.com'un hazırladığı bu eşsiz tarifi sizde evde basit bir şekilde hazırlayarak sevdiklerinizle afiyetle yiyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

Zeytinyağlı biber dolması için gerekli malzemeler listesi şöyle:

1/2 su bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1,5 su bardağı pirinç
10 adet orta boy dolmalık biber
2 su bardağı sıcak su
1 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı yenibahar

Yapılış aşaması; Yarım su bardağı zeytinyağını geniş bir pilav tenceresine alın ve 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun. 2 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da ekleyip renk alana kadar kavurmaya devam edin. Dolmalık fıstıklar renk aldıktan sonra 1,5 su bardağı yıkanmış pirinci ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun. 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı yenibahar, yarım tatlı kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı naneyi de ekledikten sonra son kez karıştırın. ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip, pirinçler diri kalacak şekilde 7-8 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.

Hazırladığınız dolma harcını, üst kapağını ve iç kısmını çıkardığınız yaklaşık 10- 15 adet dolmalık biberin içerisine doldurun. Ağız kısımlarında şişme ve pişme payı bırakmaya özen gösterin. Hazırladığınız dolmaları tencereye dik bir şekilde dizin ve biberlerin üst kısımlarını ikiye bölünmüş cherry domates ile kapatın. Tencerenin yarısına kadar su doldurun ve üzerine zeytinyağı gezdirip kapağını kapatın. Dolmaları,  kısık ateşte pişirme suyu bitip pirinçler şişene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Kaynak: elmaelma.com