BIST 9.872
DOLAR 32,48
EURO 34,83
ALTIN 2.451,42

Zeytin Dalı’nın Tsunami etkisi

Zeytin Dalı Harekatına sadece bir güvenlik harekâtı olarak bakmak bu tablo nedeniyle yanlıştır.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin sınırlarımıza yakın bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı başarıyla devam ediyor. Öyle gözüküyor ki bu harekât belirlenen hedeflere ulaşarak başarıyla tamamlanacak inşallah.

Zeytin Dalı Harekâtı her ne kadar güvenlik gerekçesiyle yapılmış ve bu hedefine ulaşmış olsa da aslında şimdiden çok farklı bir misyon üstlenmiş ve belirlenen hedeflerin kat be kat ötesinde büyük hedeflere ulaşmış durumda.

İlk olarak bu harekât dosta ve düşmana Türkiye’nin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücünü bizzat sahada gösterdi. Adeta bütün dünyaya “Biz filmlerin değil gerçek hayatın kahramanlarıyız” mesajı verdi.

Amerika’nın Hollywood marifetiyle bir algı olarak oluşturduğu ama hem Afganistan hem de Irak’ta yerle bir olan “yenilmez ordu” argümanını Türk ordusu şu anda bizzat sahada gösteriyor.

Gerek insan unsuru gerekse teknolojik teçhizat açısından ordumuzun geldiği seviye düşmana korku, dosta güven veriyor.

Düşünsenize, Star Wars filmlerinin yıldızı Luke Skywalker’in filmde gerçekleştirdiği alçak uçuşla düşman hedefini vurma sahnesi Türk pilotlar tarafından gerçek hayatın içinde, gerçek silahlarla, gerçek düşmanlara karşı yapılıyor… Aradaki farkı görebiliyor musunuz?

İkinci olarak bu harekât Türkiye halkının kendine olan güvenini tekrar yerine getirdiği gibi birlik ve beraberlik açısından tek yürek olmayı gerçekleştirdi.

Sözde süper güçlerin tüm karşı çıkmalarına, tüm tehditlerine pabuç bırakılmayarak bu harekâtın gerçekleştirilmesi milletin en çok ihtiyaç duyduğu güven unsurunu yeniden inşa etti. Üstelik yüksek perdeden atıp tutan bu güçler harekâtın gerçekleştirilmesi karşısında adeta kuyruklarını kıstırarak Türkiye’nin üstünlüğünü kabul etmek zorunda kaldılar.    

Milletin yaşlısı genci, kadını erkeği, çoluk çocuğuyla ordusu için seferber olması ve adeta tek yürek olması ise anlatılmayacak cinsten. Millet, askeri için tüm imkânlarını seferber etti.

Koyunu olan koyununu keserek, ekmek yapabilen ekmek yaparak, dua yapabilen dua yaparak, Kur’an-ı Kerim okumasını bilen Fetih suresini okuyarak velhasıl kelam herkes bir şeylerini seferber ederek tek yürek haline geldi.

Hatırlayın, böyle bir tablo en son ne zaman yaşanmıştı?

Kurtuluş Savaşı’nda değil mi?

İşe Zeytin Dalı Harekatına sadece bir güvenlik harekâtı olarak bakmak bu tablo nedeniyle yanlıştır.

Bu harekât milletin yüreğindeki prangaları kırarak bir tsunami etkisi yapmıştır.

Ya ümmetin vermiş olduğu desteği nereye koyacaksınız?

Şu anda İslam coğrafyasının her şehrinde, her beldesinde ordumuz için dualar edilmekte. Mekke’den Rakka’ya, Medine’den Kudüs’e, Buhara’dan Fas’a varıncaya kadar her camide ve evde dualar edilmekte. Sadece bir milleti değil ümmeti bir araya getirdi Zeytin Dalı Harekâtı.

Onun için Zeytin Dalı Harekâtı bir güvenlik sağlama hedefinin çok çok ötesinde anlamlar taşıyor bu millet ve ümmet için.

Zeytin Dalı, sadece Suriyelilere değil aynı zamanda bu millete ve ümmete uzatıldı. Zeytin Dalı belirlenen hedeflerinin dışına taşarak adeta bir tsunami etkisi yapmış ve millet ve ümmeti tek potada eritmeyi başarabilmiştir.

Şimdi yapılması gereken Zeytin Dalı Harekâtının oluşturduğu bu tsunami etkisini milletin ve ümmetin geleceği adına daimî hale getirmektir.

Zeytin Dalı’nın oluşturduğu olumlu atmosfer çok iyi değerlendirilmeli milletin ve ümmetin geleceği adına sağlam ve kalıcı adımlar atılmalıdır.

Millet ve ümmet olarak yelkenlerimizi şişiren Zeytin Dalı rüzgârını heba etmeyerek yeni ufuklara doğru yelken açmak önce devletlerin sonra da ümmet ve milletin birinci önceliği olmalıdır.

Bu noktada da devletimizi, milletimizi ve ümmeti bu noktaya getiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a düşen büyük görevler bir bir ifa ediliyor.

Tüm düşmanlıklar ve kırgınlıklar bir kenara bırakılarak devletimize ve milletimize destek vermek ise millet olarak bizim en büyük önceliğimiz olmalıdır.