BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.495,63
HABER /  DÜNYA

Yunanistan'dan Erdoğan'ın sözlerine şok yanıt!

Yunanistan ve Türkiye arasında gerginlik sürüyor. Erdoğan Güney Kıbrıs Rum yönetiminin Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon faaliyetlerine destek veren Yunanistan'a sert tepki gösterdi. Erdoğan'ın sözlerine Yunan hükümetinden çatışma çıkarsa gerei adım atmayacağız yanıtı geldi. Yunan Dışişleri ise Kardak'taki gerilimle ilgili Türk Büyükelçiyi Dışişlerine çağırdı.

Abone ol

Yunanistan Kardak'ta yaşanan kriz sonrası Güney Kıbrıs Rum yönetiminin Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon faaliyetlerine destek verdi. Yunan Dışişleri Kardak'taki gerilimle ilgili Türk Büyükelçiyi çağırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı grup toplantısında Yunanistan'a sert çıkmış ve "Sanılmasın ki Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve Ege'deki kayalıklarla ilgili fırsatçı girişimler dikkatimizden kaçıyor. Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda buradan ikaz ediyoruz." açıklamasında bulunmuştu. Bu sözlere Yunan hükümetinden yanıt gecikmedi.

Yunanistan'ın Ekathimerini gazetesi, hükümet sözcüsünün katıldığı radyo programında yaptığı önemli açıklamaları sayfasına taşıdı.

Yunanistan hükümet sözcüsü Dimitris Tzanakopoulos, bugün yaptığı açıklamada Erdoğan'ın sözlerine de yanıt verdi. Tzanakopoulos, "Türkiye ve Erdoğan hükümetiyle olan ilişkiler son dönemde oldukça gergin. Türkiye, bölgesinde huzuru sağlamk için adım attığını söylerken aslında tam tersini yapıyor. Biz bu noktada gelişmeleri yakından takip ediyoruz." dedi.

Rumlar Türkiye'ye karşı AB’yi devreye soktu!

ÇATIŞMA ÇIKARSA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ: Hükümet sözcüsü aynı zamanda Ege'de olabilecek herhangi bir potansiyel çatışmayla ilgili de geri adım atmayacaklarını vurguladı.

Öte yandan, Yunan hükümetinin, Kardak kayalıkları yakınlarında Yunan ve Türk sahil güvenlik botlarının çarpışmasının ardından Türkiye'yi provokasyonla suçladığı belirtildi.

AB'DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

AB'den yapılan açıklamada, Ege sularındaki her tür provokasyona karşı uyarıda bulunuldu. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in sözcüsü açıklamasında, Türkiye'yi "iki komşuluk ilişkilerini zedeleyebilecek eylemlere karşı mesafeli olmaya" çağırdı. Sözcü, Türkiye'nin AB üyesi ülkelerin karasuları ve hava sahası üzerindeki egemenlik haklarına saygılı olması gerektiğini belirtti.

AB Komisyonu, "Kazada Türk botunun çarptığı Yunan teknesinin Avrupa Birliği Sınır Koruma ve Sahil Güvenlik Teşkilatı tarafından ortak finanse edildiği" yönünde açıklama yaptı. Komisyon Sözcüsü, bu kazanın Avrupa'daki vergi mükelleflerini de ilgilendirdiğini belirtti.

 AB'DEN SKANDAL ÇAĞRI

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ise Türkiye'ye 'herhangi bir AB üyesine yönelik tehdit veya eylemlerden kaçınma, bunun yerine iyi komşuluk ilişkilerine, anlaşmazlıkların barışçıl çözümüne bağlı kalması ve toprak egemenliğine saygı göstermesi' çağrısında bulundu.

Bodrum açıklarındaki Kardak kayalıklarında, dün geceden beri gerginlik yaşanıyor. İlk gerginlikte Kardak bölgesine girmeye çalışan Yunan botu, engel olan Türk botunun arka kısmına sürttü. Diğer gerginlikte ise Türk botları, Yunan botlarının Kardak’a gelmesini engelledi.

Erdoğan'dan ABD ve Yunanistan'a çok sert tepki!

Kardak'ta büyük gerilim Yunan botu hasar gördü