BIST 9.481
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.505,27

Yerli otomobilde 5 model olacak işte ayrıntılar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil yapımına ilişkin çarpıcı bilgiler paylaştı. 3.2 milyar avroluk yatırım yapılacağını belirten Özlü, 'Araç, başından beri düşündüğümüz elektrikli araç olacak.' dedi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 32 Adet Yorum
k.k.k

Biz yapıcaz ve emsallerine göre yüzde 5 ucuz ! Almanya'da BMW ve Mercedesler kaça satılıyor, ne vergi alınıyor bir baksınlar. Hep Avrupa'da örneği var diyorsunuz ya hani ! Kendi yaptığımız araçtan bile, Dünyanın parasını isteyen bir hükümet var. Böyle birşey olabilir mi ya. Biz binmeyelim mi, aç mı kalalım ! Ben size söyleyeyim yüzde 5 ucuz olursa, kimse almaz kardeşim !

Misafir

Yuzde 5 mi en az yuzde 20 olmalı ki pazarda tutunsun

misafie

Peki şimdiye kadar çıkan prototipler hepsi yalanmıydı?2010 lardan beri yerli araba yollarda palavralarını hep duyuyoruz.Ayrıca sıkıysa içten yanmalı motorlu araba yapsınlar kolaymı görecekler?

Njt smz

Mümkün ise deve sidiği ile çalışsın Malum çok etkili bir maddeimiş Her seçim döneminde bu masala indiriyor ise insanları Depoda neler yapabileceğini siz hesaplayan artık

öncevatan

emsallerinden %5 ucuz olacak derken? tesla'danmı yoksa reno,fiat gibimi?elektrikli ya o bakımdan tesladan dersen türkiyede %5 az olsada satamazsın diğerleri için ise yine pahalı en az %20 olmalı.

Misafir

yüzde 5 çok az enaz yüzde 10 ucuz satılması lazım içeride

Misafir

bu ülke 15 sene önce mi kuruldu, ak parti mi kurdu ne konuşuyon ?

Anadolu

orta da araba yok, fabrikasi yok, calisani yok, fabrikanin kurulacagi sehir belli degil. Motor gibi parcalrin uretimi ve satin alinmasi icin uluslararasi firmalarla yapilan bir anlasma yok, tedarikciler belli degil ve herhangi bir anlasma yok. Ancak 2021 araba satisa cikartilacak ve emsallerindende %5 ucuz olacak... Anlasilan bunlar, araba uretmeyi de cayira bayira asfalt dokmek saniyor...

YOLCU

Taksicilere D ve E segment aracı şart koş. Aracı üretince B ve C segment. Ben D segment araç tercih etmek isterim. Nolcak?

Misafir

ben başkan olsaydım 16 yılda 16 otomobil fabrikası açardım.bu ne yav..16 yılda 1 yerli otoyu yapamadınız.betona tuğlaya dolarları harcayacağınıza otoya harcasaydınız.

Misafir

HE HE HE BİZDE YEDİK

YT

ARABA YOKKEN SATIŞ TARİHİ VERİLMESİ NEDEN? ALGI YANILGI.. ZATEN Bİ SİPARİŞİ BİLİYORUZ...

Misafir

Bu iş dualarla, muskalarla olmuyor.

bir basit vatandaş

Salla gitsin. Daha ortada fol yok, yumurta yok.

Misafir

yaw he he. sen olayı anlamamışsın babam

MİLSİZ ARABA

2012den beri geliyor. Ben sık sık gelirim. Dadaloğluuuuu yine geliyorum. Gelemedi gitti.

TR

SEÇİMDE İKTİDAR DEĞİŞİNCE GELSE

hakkı

RABBİM yar ve yardımcınız olsun. önünüze çıkan kapalı kapıları açmayı kolay kılsın. ve hasetlik edenlerin hasetleri karınlarında kalsın çıkaramasınlar.

Tak git

Inananlar %25 inanmayanlar 75%. Hadi simdide gülüde görelim. Diyelimki yaptiniz, Avrupayami Afrikayami Amerikayami, Araplarami yoksa Rusyayami, durun yav biz bize yeteriz Türkiyeyemi Satacaksiniz. Avrupa Mercedes BMW den inip Amerika 8 Silindirli Arabadan inip bizim SULTAN ERDOGAN Arabamizami binecek...

Misafir

%5 Daha ucuz olacakmış güleyim mi ağlayayım mı?

veysi

emsallerine %100 vergi ekleniyor, o vergiyi almasınlar yeter, yarı fiyatına gelir.

temel

3.2 milyar avroluk yatırım diyor bakan yerli milli paramız yokmu niye avro sonrada yerli otomobil diyorsunuz şimdiden sakat avrupalıya yaptırıp adını diriliş koyacaksıníz yada Atıl kurt

Hakkı Baba

Ortada seçim propagandasından başka bir şey yok.

Misafir

Pardon motorunu hangi ortak yapıyordu?

YOK YA

SİZ EMSALLERİNDEN UCUZ YAPIN CANLI YAYINDA ANIRIRIM.YAPAMAZSINIZ DEMİYORUM YAPARSINIZ AMA PAHALI OLUR.