BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,68

Yeni trafik cezaları! Emniyet şeridi ve kırmızı ışık cezası kallavi olacak

AK Parti'nin Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik öngören yasa teklifi TBMM'ye sunuldu, teklif kabul edilirse kırmızı ışık, emniyet şeridi ihlali ve drift için kallavi cezalar verilecek.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 35 Adet Yorum
Ömer turan

Emniyet şeridi ihlali bence insafsız kardeşim asgari ücret 1600 tl sen 1002.lira kesiyorsun kırmızıda gec adamı öldür 235 tl yazık

Misafir

Büyükşehirin yollarında 60 km gidersen yol tıkanır, kaldırmıyor, yollar yoğunluğa göre düzenlenseymiş bu kuralsızlıklar büyük oranda azalırdı, sabah işe ulaşma akşam eve varma mücadelesi veriyoruz.

Emre BÜYÜKBODUR

16 ofsetli jantlara cam.filmlerine basık araclarda sıkınti varmi

Misafir

o konuda çok haklısınız. Şikayet bile etseniz umursamıyorlar.

Misafir

Cezalar uygulanması önemli. Siz hiç kaldırıma park edipde yayaların gecisine engel olan bir araç'a ceza yazan trafik polisi gördünüzmü ?

Misafir

Sinyal kullanmayanlara da kallavi ceza verilsin

Misafir

Önce mevcut cezalar uygulanmalı, cezaların uygulanmasında ihmali olan polisler önce hizaya getirilmeli yoksa uygulanmayan cezaları arttırsanız ne fayda!

DENİZLİ HOROZ

Şeridi kullananlara 1002 lira para cezası kesilecekmiş. Kullanmayın :)

Servis kalmaz

7/24 trafik seridini kullanan taksileri, servis araclarini kim surecek.

merve

çok iyi oldu. sevindim bu haber adam gibi araba kullansınlar

AHANDA

Ekonomiyi nasıl düzeltecekler ? Önce eğitim verelim vatandaş ne derse o demeyelim halkı şımartmayalım demiyorlar da ha bire ceza ceza ceza

Misafir

driftçilere ve abart egzoz kullananlara daha ağır ceza olması lazım

Misafir

keyfi hız limitlerini kaldırın Osmancık sana hakkım haram olsun. tedesleri kaldırın. milleti soymayın.

Misafir

Vatandaşin can güvenliği için çıkarılan kanunlara bir yerlere mal etmeyin.

Misafir

Bu cezalar sarı taksilere neden uygulanmıyor. Onların geçiş üstünlüğümü var

ataş

Bunlar nasil ceza. Kırmızıda geçmek 235 Tl diyor. Kırmızıda geçmenin cezası adam öldürmeye tam teşebbüs olmalı ve mahkemesiz 30 yıl gibi yüksek cezası olmalı. İnsana yapılan kasıt ve haksızlıkların cezası ağır olmalı

Mmmm

16 yıldır iktidarda adınız neden şimdi yoksa para mı lazım

Misafir

Vatandaşın güvenliği açısından çok uygun cezaları neden bir yıl önce uygulamaya koymadınız demezler mi? Olması gerekeni zamanında yapacaksınız,devletin boşalan kasasına acil gelir temin etmek için değil...Çünkü bundan sonra polisler de amirlerinin baskısıyla "günlük kotalı cezalar" kesmeye başlayacaklar...Böyle bir şey var mı? Var...Türkiye'de!

Misafir

Kardesim Polis memuru.Gece sanayi sitelerinde, acik alanlarda lastik yakarcasina drift yapanlar, yarisanlari denetlemeye gittiklerinde parca parca olmus hicbirseyi calismayan bir aracin dah bir onceki gun muayenesinin yapildigini ve gectigini goruyor ama birsey yapamiyor.Halbuki Polisin o araci baglama ve Polis merkezinde Polis araclarinin muayene ve bakimini yapanlarca muayeneden gecmesini saglama yetkisi olsa o muayene istasyonunun ruhsatini iptal eder canlari kurtarabilirsiniz.Polise gereken yetkiyi verin oncelikle.

Misafir

İçki içerek ayakta duramayacak kadar sarhoş olup da;3 genç insanı altına alarak parçalayanları,fazla değil,3-5 ay içinde dışarı salan bir ülkede yaşıyoruz.Adil bir yöneticinin olmadığı ülkede anlamsız!

Misafir

Trafik cezalarının arttırılması kazaların çoğalmasından mı,yoksa hükümete para geliri olsun diye mi?

Misafir

Polis dedigin Trafikti yok degildi diye ayrilmaz.Trafik polisi diye bir ayrim Ingilterede yok.Yolda devriye yuruyen bir Polis dahi mudahele edebilir. Birde su idare et abi, yasliydi acidim, gencti saygisizlik etmedi, bayandi guleryuzluydu fazla usteledim gibi sacma mazeretleri birakmali Polisimiz.Suc isleyenin cinsiyeti, aysi olmaz.Suc islemeninde mazereti olmaz.

Misafir

Çakar Işık/5.000,Kırmızı Işık/10.000,Emniyet Şeridi/10.000,Cep Telefonu/5000,Makas Atmak ve Drift/20.000,Gürültülü Egsoz/5000 lira olmalıydı...

Misafir

sen hiç japonyaya gittinmi ordaki trafiği veya metro seyahatlerini öğrenmen için tavsiye ederim.

Fatih

Allah rızası için trafikteki bu keşmekeşi durdurun. Gelin Avrupa ya bakın adamlar nasıl çözmüş. Avrupada olduğu gibi polis trafik polisi ayrımını kaldırın. Kontrolleri artırın. Cezalar caydırıcı olsun. Milletin çoğu yaya şeridinde yol hakkının yayada olduğunu dahi bilmiyor. Döner kavşakta aynı. Trafikte yayalar ve bisikletliler adamdan sayılmıyor. Gerekirse milleti yeniden kursa tabi tutun.Trafik çilesi yüzünden ailem memlekete gelmek istemiyor.