BIST 9.693
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.501,50

Yeni bakanlar ne kadar maaş alacak?

Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk kabinesinde yer alan 16 bakan ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a ödenecek maaş belli oldu. Aralarında trilyonluk şirketlerin patronlarının da yer aldığı bakanlara 21 bin 150 aylık maaş ile 589 lira 70 kuruş da temsil ödeneği verilecek.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 14 Adet Yorum
Mmm

16 bakan 50 vekil ve bunların koruma danışman ve diğer masrafları 3 milyar TL aylık ek masraf sonuç 5tl olacak dolar 7 TL olacak benzin

Misafir

HEMŞERİCİLİK YAPILMIŞ RESMEN KARADENİZLİLERE AĞIRLIK VERİLMİŞ OYSA ORANTILI YAPILMALIYDI OY VERENLER PİŞMAN

Misafir

kabine Laz oldu artık Laz bakanlar yönetiyor ülkeyi gurur duyurum

Misafir

Bakanların aldığı maaş az 1600. Tl asgari ücret bakanların maaşı az

Misafir

çok merak ettim asgari ücreti yeni paradan bakan maaşlarını eski paradan yazıyorsun....

Misafir

madem ,yeni bakanların çoğu zengin ve maaşa ihtşiyacı yok.madem ,verilen 21 bin kusur maaş onlara sembolik.neden 21 bin kusur lira?sebolik olan miktar düşük olur.21 bin kusur lira sembolik olmaz.verin sebolik olarak ,1 tl maaş.madem ,21 bin kusur lira maaş zengin bakanlara sembolik,o sembolik maaşı asgari ücretlilere bağlayın.nasıl olsa sembolik değil mi?

Misafir

daha geçenlerde patataesi -soğanı yiyemediğini ne çabuk unuttun.

Misafir

''bakanlara 21 bin 150 aylık maaş ile 589 lira 70 kuruş da temsil ödeneği verilecek.''bir bu haberi okuyun,bir de asgari ücret fazla diyenlere bakın.1.600 liralık asgari ücrete çok diyenler,21 150 000 tl bakan maaşı ile 589 070 liralık bakan temsil ödeneğine ne diyor?bir bakanın sadece temsil ödeneği bir asgari ücretli maaşının üçte biri.bir bakanın maaşıu ile temsil ödeneği tutarı bir asgari ücretli maaşının 13 katı.milli eğitim bakanının,özel işlerinden milyonlar kazanmış olması,maaş miktarını mazur mu gösteriyor?yoksa ,örtbas mı ediliyor?bu kada maaşa bizim köyde;'' boşan da, semerini ye!'' derler.sizde ne derler?

Misafir

21 bin tl hayırlı işler .en son vekil maaşı da 16 bin tl idi. 600 vekil var sokağa atılan paraya bakın.600 vekilin 200 ü iş yapsa bu ülke uçar ama birçoğu yatmaya gidiyor meclise

MİSAFİRE CVP

misafir denen kripto, galiba, hazine tamtakır derken bu ülkeye EKMEĞİ BİLE KARNEYLE yediren İNÖNÜ dedenin zamanında takılı kaldın :)))

yurtsever

zaten çoğunun 21.000 liralık o maaşa ihtiyacı da yok ZATEN O MAAŞLAR O MAKAMLARA GÖRE "SEMBOLİK" eskiden beri

BAKAN DEĞİL TOPÇU OLMAK LAZIM

FATİH TERİMİN AYLIK MAAŞI 1.500.000.TL(BİR MİLYON BEŞYÜZBİN) OLDUĞU TÜRKİYEDE BU BAKANLARIN MAAŞI ÇOK KOMİK KALIYOR.

Misafir

madem bu ülkeye hizmet amacı ile göreve geldi yada getirildiler neden maaş alıyorlar. buradan alacakları maaşa ihtiyacı bile yok çoğunun. yazık günah be.

asker

Ben bu parayı almam diyen bakanımız varsa beni arayabilir.

  • 1