BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.429,88

Yeni asgari ücrette kritik gün DİSK'in teklifi net 2 bin 800 TL

1 Ocak 2019 tarihi itibariyle geçerli olacak Asgari Ücreti ve AGİ ödemelerini belirleyecek komisyon toplanıyor, masada DİSK'in heyecan yaratan isteği var.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 7 Adet Yorum
ha yol

asgari ücret kriz bahane edilerek ve ekonomi iyi yönde ilerleme kaydediliyor algısıyla max. 1900 net geçeceğini zannetmiyorum. cünkü enflasyonla mücadele programının bile asgari ücretle alakası vardı ki ay sonuna kadar herşey normala dönüyor havası vermek ve enflasyon oranını düşürerek asgari ücret zam oranını aşağı çekmek te bu politikalar arasında idi. Tabiki asgari ücret 2800 talep edilen olsun ama ekonomik problemler yokken bile o kadar artış yapılmadı. Görelim bakalım nasıl bir gazel uyduracaklar vatandaşa. Asgari ücret 2000 tl geçsin yine haram yiyiciler pusuda. Birde bu artışı bahane ederek zamları üstüne zam yaparlar. Nasılsa devlet göz yumuyor. Asgari ücret 1300 olduğunda zam furyasının yaptığı gibi bundada yaparlar ve yapacaklarda.

Misafir

devlet bizi düşünmüyoki yapsın bunu.

Misafir

iki bin liranın biraz üzerinde belirlenir, 2100 ü geçmez. amma velakin gerçeklere gelince 2500 ün altı sefalete devam anlamına gelir. Ben hükumetten şunu beklerim; önce vatandaşını düşünsün, geçim sıkıntısı aileleri olumsuz etkiliyor, çocukların ihtiyaçları karşılanamıyor. Asgari ücretle geçinen vatandaşlarımızın durumu gerçekten de içler acısı, acil çözülmeli. Vatandaş rahatlarsa Türkiye rahatlar. Bu sene patronların blöflerine boyun eğmeyin, vatandaşı düşünün ve 2500 ün altında zam yapmayın. Bakın göreceksiniz ülkede bir rahatlama olacak. Önce aileler rahatlatılmalı. Haydi bunu yapın!

Doğan

Asgari ücret açlık sınırının altındadır. Saygılar...

Misafir

boşuna kendinizi yormayın 2000 tl geçmez görün bakın işinize gelirse diyecek hükümet

Misafir

ülkeye büyük yük maliyet olmazmı altından kalkamayız ülke batar sonra bakış açısı bu iktidarda vatandaşın haklı istek ve taleplerine bu gözle bakılıyor ama kendilerine kendi harcamaları masrafları giderlerine gelince çok bonkörler vatandaşa gelince çay kaşığı kendilerine kova ile doldurun gitsin

Misafir

2800 mü ? belli olan bişey var o da 2000-2100 arası daha fazla yapmazlar

  • 1