BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Türkiye 3 yıl sonra ilk kez cari fazla verdi! Beklentiyi de aştı

TÜRKİYE Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ağustos ayı ödemeler dengesi verilerini açıkladı. Buna göre ödemeler dengesi ağustos ayında 2 milyar 592 milyon dolar fazla verirken, 12 aylık cari açık ise 51 milyar 125 milyon dolar oldu.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 25 Adet Yorum
Misafir

Misafir 11:30 yorum yazan kişiye FETÖ'cü demeye utanmıyor musun! Sende hiç din iman vicdan yok mu!? Fikrin varsa yorum yaz, fikrin yoksa yorum yazma ama yazana iftira atma.

Misafir

Yok..Zenginler de sonunda hükümetle beraber yurt dışında ki şu an hazır olan düzenlerine kaçacaklar.

rasim zalimer

Tüsiad’ın merkezi yönetim bütçesi raporuna göre; ‘diğer giderler’ adı altında 2016’da harcanan 55 milyar ile 2017’de harcanan 65 milyar lira nereye gitti onu bi yazsanıza?

akıl fikir versin

''2 aylık cari açık 51 milyar 125 milyon dolar oldu'' yazmışsınız ve buna seviniyorsunuz..Milleti salak yerine mi koyuyorsunuz acaba?

Misafir

Sanki gemi batmış gibi konuşuyorsunuz... Kaçın o halde gemiden hadi...

Sert

Ekonomi batmıştır arkadaslar zenginler bir muddet daha hukumeti savunabilir sonra onlarda bizim geldigimiz noktaya gelecekler.

Misafir

şu durumda sadece yüksek kur düşük faiz ülkeyi ileriye götürür.

DİKKATLİ YURTTAŞ***

Güleriz ağlanacak halimize, bu fazlalık lafı biraz güldürüyor...

Milli

Cari acik 51 milyar dolar sevindirici haber Vay ne haber ama

Misafir

iyiyiz iyi, sizin gibi fetöcüler ise kötü. sizi Allah binbeter etsin. hocanızın bedduası niçin işe yaramıyor. hocalığını bir sorgulasanız! ama nerde sizde o yürek.

Plan

Enflasyonu belirleyen elli üründe indirim var. Diğerlerinde yok. Enflasyon üç aylığına geçici olarak aşağı çekilecek. Asgari ücretliler ve diğer maaslilarin alacağı zam düşürülmüş olacak. Ama ocaktan sonra herşey daha da zamlanacak.

sado

ekonomi resesyona girdi de ondan ...bu bir başarı değil ki...

Misafir

dünya ekenomisi tam bir kurtlar sofrasına döndü.Keşke iyi bir ekonomi yönetimi kurulsa biz bu işten çok karlı çıkabilirdik.Yüksek dolar cari açığı daha da düşürecek.dolar pahalı olduğu için ithalat yapamayacaz ve ihracat patlayacak.Yıllarca çin bunu yaptı.kasıtlı olarak yuanı düşük tuttu ve yüksek ihracat ile elinde çok fazla dolar altın tuttu.şimdi aynısını bizim yapmamız lazım. Ekonomi yönetiminin yapacağı tekşey dolarla borçlanmanın önüne geçip enflosyonu düşürmek o zaman iyileşme markete esnafa halka mutlaka yansır.

Misafir

16 yıl önce 100 lira borcumuz vardı süleymanşah suriyenin derinlijklerindeydi ege adalrımız bizdeydi malımız vardı şimdi ege adaları gitti süleymanşah getirildi borcumuz beşe katlandı mallarımız yapğmalandı iyiyiz iyi

Başkan EL MAĞDURO

Haberde diyor ki; "ödemeler dengesi Ağustos ayında fazla vermesine rağmen, 12 aylık cari açık 51 milyar 125 milyon dolar oldu" yorum yok.

Misafir

Saçmasapan konuşmayın bende sandım cari fazla verdik sadece cari açık biraz düşük çıkmış

Misafir

Türkiye uçuyooooor.ama uçurumdan.

can

Parasızlıktan marketten eli boş dönüp, cebimde 25 kuruşum var diyen adamın durumu.

Misafir

Evin damı uçmuş, duvarlar yıkık kapı kırık, biz camı örttük diye göbek atıyoruz. Allah akil sağlığı versin

vatandaş

Ben sonuca bakarım diyerek bu milleti alıştırdınız. Ben evime girene bakarım, borsacımıyım ben? 40 TL'lik yaptığım alışverişi artık 70-80 TL ödeyerek yapabiliyorum. Siz buna çözüm bulacaksınız. Yarın tekrar oy için gelirsiniz kapıma.

Misafir

He ya he...Çarşı pazar da bollaştı baksanıza...Domates bil 50 kuruşa düştü!Yalancıların sayesinde sinir hastası olduk,yeteeerrr!

merkez bank

Gerçekten sevindirici. Ama açık yine 51 milyar DOLAR. "Ödemeler dengesi ağustos ayında 2 milyar 592 milyon dolar fazla verirken, 12 aylık cari açık ise 51 milyar 125 milyon dolar oldu Böylece 2015 Eylül ayından bu yana ilk kez cari fazla verildi."

Misafir

Ben çok sevindim.tüp gaz 100 lira..oynama şıkıdım şıkıdım..

Misafir

Ekonomi coştu yahuuu daha bizi kim tutar.!

Misafir

NEDEN BU RAKAMLARI DOLAR OLARAK AÇIKLIYORSUNUZ Kİ... TL OLARAK AÇIKLAMAK DAHA İYİ OLMAZ MI...

  • 1