BIST 9.095
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,75

TEOG yerine açık uçlu sorular geliyor Yıldırım'dan son dakika açıklaması

TEOG yerine açık uçlu sorular geliyor. Başbakan Binali Yıldırım'dan son dakika TEOG ve liseye giriş sistemi açıklaması geldi. Yıldırım TEOG yerine açık uçlu soruların olacağı yeni bir sistem geleceğini açıkladı.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 24 Adet Yorum
Misafir

Bu sinav sistemi torpili getirir. Hakkaniyetli olmaz

Misafir

Boyle sinavmi olur. Ucu acik bir sistem.Son sinifta yazili sinav yapilacak. Bunu okuyan ogretmen neye gore karar verecek. Kime isterse ona yuksek verir. Bu hakkaniyetli bir dinav olmaz.

Eğitimci

Güya stresi ortadan kaldırmak için teog u kaldırdılar ama bu belirsizliğin çok daha büyük stres oluşturduğunu gör(e)müyorlar

Misafir

Başbakanın yaptığı bu açıklamadan net bir şey anlayan varsa anlatsın.

a.l.

kafa karıştırma ile kaos ile ne kapatılıyor acaba?

Anne 29 Eylül 2017 15 33

Hani hiç şitres yoktu. Ikiz çocuğum 8.sınıf öğrencisi çocuklarımın okulu ben seçe bilirim. Bir başkası değil Eğitimi artık. Ailelere bırakın.

Misafir

ne kadar güzel istediğin kişinin cevabını değiştir. Bende bu imtihanı okuyacak hocayı bulucam verecem 5- bim tl çocuğa tam puan sağol reis çocuk şimdiden tıp fakültesinde

Misafir

Hani sınav olmayacaktı.? Bu sistemi hazırlayanların eğitimleri ne ? 8. Sınıf ögrenci velisiyim çoktan seçmeli bir sisteme alışkın bir öğrenciye bu haksızlık değil mi. ? BU mu Adında Adelet olan partinin adaleti ? Cevapları kim okuyacak ? Sayın Cumhurbaşkanı söyledi diye altını böyle boş boş doldurmaya çalışmak kabiliyetsizlik. Düzeltin bu sistemi olmaz bu sistem.

Misafir

Buradaki yorumları beğenmeyenler bu durumun nesini savunuyorlar açıklasalar da biz de öğrensek.

yusuf ziya kaçmaz

şimdi stress yok mu sanki saçma sapan bir sistem

yazık oluyor millete

İyi de aklınız neredeydi demezlermi,yeni sistem nezaman tartışıldı da kimsenin haberi olmadı,son karar mı daha değişecekmi,keşke bir eğitimci açıklasaydı.

Hakkı ARAR

Sınavın ölçme aracı bilgisayar mı olacak yoksa yandaşlar mı?

Misafir

Hem sınav yok diyor, hem de sınavdan bahsediyor. Öğrencilerin yöneliminden bahsediyor. Ama öğrencilerin yönelimlerini incelediniz mi? Neye göre değerlendireceksiniz? Sınav açık uçlu olacakmış, sosyalde şunu anlat diyecekler çocuk anlatacak, kim değerlendirecek? 8.sınıftaki bir öğrenci eğitim sistemi nedeniyle tamamen çoktan seçmeli sınavlara göre çalışmıştır. Bu tip değişiklik 5. sınıfa başlayan öğrenciler ile başlar ve onlar ile devam eder. Bu yapılmadığına ve aniden böyle bir değişiklik olduğuna göre bunun altında başka bir şey var. imam hatip liseleri boş kaldı, ayrıca üniversite sınavında döküldüler bu yıl. Tamamen onların önünü açmak için kurgulanmış bir tiyatro. Çocuğu bu yıl teoga girecek bir veli olarak hakkımı helal etmiyor ve sizi Allah'a havale ediyorum.

asu

çocuklar yönetiyor ya milleti sevinsin garibanlar..

Misafir

Yazık oldu çocuklara. Açık uçlu soruların değerlendirmesini kim yapacak (?) Objektiflik nasıl sağlanacak (?) Gariban yine kaybetti bilesiniz.

oflu

bırakın teog kalsın sızın ne yaptıgınız bellı degıl teog getırecegınız sıstemden 100kat daha ıyı

oflu

bırakın teog bundan daha ıyı eğitim sızın işiniz degil.

Misafir

Ilk once sizleri sinava tutmak lazim ama isde egitimin icine ettiniz

abdulkadir umman

açık uclu sorular olması olabilir.ancak burdandad analaşılacağı üzere basılı test şıklar falan olmayacak.bence buda ideal.herkesin tek korkusu torpil olmaması.haksızlık olmaması.

MİSAFİR

NE FARK EDİYOR HA TEST HA AÇIK UÇLU SONUÇTA ELEME SINAVI STRES YİNE VAR .NE DEĞİŞTİ.İŞ DAHADA BERBAT OLACAK.TORPİL HAKSIZLIK TAVAN YAPACAK.

Erkan

Test kalktı yeni sınav geliyor. Adı teog değil ama. Herkese hayırlı olsun.

MUSTAFA TURAN

ÖZEL okullar ile doğu ve güneydoğudaki okullar kayrilmis. Şişirme ve havadan başarı puanlariyla FEN ve başarılı liselere kayıt hakkı tanınmış. Gariban hep gariban Okuması istenmemiş .

ali

yani sınav var. ha test ha açık uçlu. hatta daha da zor.

ameöst8kd9rotlyç

Ha bunlaun eğitimculuk vasfu nedur? Uzmansız bir bakanluk çökecektur. İlçe Milli Eğitum mudurlerunu uzman yaaptinuz ha punlar neyun uzmanıdur demedunuz? Eğitim uzmanu Müfettişler var idu onaru da siyasete soktunuz biat etturdunuz. Kenara koydunuz ve oturdular. Eğitum en kötü olduğunuz alandur daaaaa, Reisinuz dedu... Size konuşmak düşecegmidur. Ha pirazda susun reisunuz konuşacağidur...

  • 1