BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.311,13

Milli Eğitim Bakanı öğretmenlerle ilgili yeni projeyi açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Öğretmen eğitiminde çok daha iyi yetişmiş bireylerin sistemimize girmesi için çok büyük çaplı projeler başlatacağız' dedi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 30 Adet Yorum
Misafir

EĞİTİMİ BİLİMSEL ÇALIŞMALAR BELİRLER “Eğitim seviyesinin ne derece iyi olduğunu kendi kendimize söyleyeceğimiz sözcüklerden daha çok uluslararası alanda öğrencilerin ve akademisyenlerin buldukları icatlar, yeni makaleler, bilimsel çalışmalar belirlemektedir. Sokağa çıkınız kime sorsanız Türkiye’deki en kötü olan sistemin eğitim sistemi olduğunu söyleyecektir. Ancak imam hatip sayılarını bu kadar artırarak çocukları zorla akademik düzeyi yeterli olmayan bir eğitime sokarak bir ülkenin eğitimi asla düzelmez.”

Bu Fakir

Bence 4-5 yıl eğitimle öğretmenliği öğrenemediklerini zannettiği 1 milyona yakın sayıdaki öğretmenlere öğretmenliği öğretmeye çalışacağını söyleyen sayın Bakan halen MEB'i tanıyamamış. Gözetimsiz sınavdan bahsederken de Halkın yüzde ne kadarının hırsızlığı savunduğundan da haberi yok.

CAK

YANİ AKP DÖNEMİNE SIFIRDAN MI BAŞLIYORSUNUZ BAKANIM? ŞİMDİYE KADAR NE YAPMIŞLAR/YAPAMAMIŞLAR?

Misafir

Ne zihniyet değişmedi iş bilmezler yeni koltuklara oturmaya başladı tek kıriter ted kolejli olmak o kadar önemli bir kiriterki makine mühendisi bile meb de genel müdür oluyor ölçme değerlendirmeye meb deki son atamalara bakın çoğu ted kolejli çıkacak ben size söyleyeyim bu zihniyetle de bu meb düzelmez bakan iki güzel laf söyleyince sistem düzelmiyor sadece güzel sözlerle gönlümüzü alıyor sonra bildiği ni okumaya devam topluyor çevresine arkadaşlarını ben bu bakana 6 ay ömür biçiyorum beklediğimiz gibi çıkmadı bakan bey bende çok umutluydum ama geldiğinden buyanı yaptıkları umut bırakmadı

Necip

bakan bilge adam büyük umudumuz var hocam bu dönem büyük işler yapacağınıza inanıyoruz

reis

son sınavda fizik ortalaması 0,5 bu bir utançtır..

SAMET

MİLİİ EĞİTİM BAKANLIĞINA AKLI BAŞINDA ADAM GİBİ ADAM GELMİŞ.ÜLKEM İNSANI HAYIRLI UĞURLU OLSUN

İyi niyet ve bilmek.

Öğretmen öncelikle itibarını ve saygınlığını yeniden kazanmak istiyor.

Misafir

Bakanlıktakiler önce eğitimi öğrenmeliler.

Bu Fakir

Öğretmenlere adaylık eğitimini bile 2-3 yıl öncesi kaldıranlar, şimdi öğretmenleri eğitime alacaklarmış. Öğretmenlere öğretmenlik öğreteceklerine önce kendileri eğitimcilik öğrensinler derim.

Serkan sert

Ne yapsın bu öğretmenler öğretmen olmanın ne kadar zor bir is olduğunu burada saçma sapan yorum yapan işkembeyi kurmadan atanlar anlayamaz.çapın varsa zekân varsa beynin varsa hadi öğretmen olun göreyim sizi.yemiyor di mi bu ülkenin en kaliteli insanları öğretmenlerdir iddiaa ediyorum devlet ve millet sorunlu.

misafir

öğretmenler korkusundan bimere şikayet edemiyor çünkü bimere yapılan şikayetlerde şikayet edenin ismi açıklanıyor önce bir can güvenliği gelsin bakalım

Bayram kaval yüksekova Hakkari

Milli Eğitim bakanımız sayın ziya Selçuka görevinden üstün başarılar diler sevgi ve hürmetlerimi sunarım.öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal olduğunu yedi öğrencinin babası olarak ve yıllardır bir bahçıvan edası ile onları nasıl okuttuğumuzu ancak bunun cefasını çeken anne ve babalar bilir.Bilgi güçtür.Bilgi sevgi ve şevkattir.Gelişmiş toplumlar teknoloji ve uygarlığa eğitim ve bilim sayesinde ulaşırlar.Bilgiyi aktaran ise toplumun mühendisleri olan öğretmenlerimizdir.öncelikle onlar donanımlı bilgili azimli ve her şeyden önce şevkat ve merhem gibi olmalıdırlar.iğne gibi olmamalıdırlar.Kısacası sevgi özveri ve sabrımızı muhafaza ettiğimiz zaman çocuklarımızın meyvesini alacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır.Tüm milli eğitim camiasına yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar dilerim.

Misafir

Bakan sorunun ne olduğunu çok iyi biliyor. Ancak işi çok zor. Çünkü sorun öğretmenler yani 1 milyon insan. Öğretmenlerin %80 i Bakanın tarif ettiği öğretmen vasfını taşımıyor.

Ögretmen

Siz ne anlarsınız eğitim-sen. Eğitim haberlere yorum yapmaya benzemez..

mcakir

20 yıldır Eğitim'de uzay'a çıkmamıza az kaldı ha gayret deneme yanılma yoluyla onu da hallederiz inşallah maaşallah.

bahane

bence büyük binalar iyi eğitim verir insan ferahlar kendini ifade edebilecek ufku yakalar

Misafir

dönüşüm değişim laflarından bıktım her çıkan sil baştan diyor böyle bir şey olaaaaaaaaaaaaaaamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaazzzzzzzzzzzz olmasın eğitimde sürekli değişen dönüşen insanlardır sistemler değil

ihsan

bakanbey eğitim milli olcaksa 5. sınıfı kültür hazırlık yap türk islam tarihi ilmihal kuran öğrensin çocukalrımız

MURAT K

TÜM SİSTEM GİBİ MİLLİ OLMAYAN EĞİTİMDE ÇÖKMÜŞTÜR...SINIFLARDA ACAYİP SURİYELİ VAR ÖĞRETMEN BİLE İSYANDA ÇOCUĞUN EĞİTİM SEVİYESİ İYİCE DÜŞTÜ SINIFLAR ÇOK KALABALIK.CEBİNDE HERSENE VERECEK 50 BİN TL VARSA ÖZEL OKULA GÖNDERİRSİN YOKSA İŞİN ALLAHA KALMIŞ.HALA KAYIT ESNASINDA KAYIT PARASI ALMAYAN OKUL YOK.AÇIK AÇIK HEMDE.

Çözüm

Öğretmenden önce öğrenci profilinin değişmesi lazım. Okumak isteyen ile okumak istemeyen net bir şekilde ayrılmalı. Herkesi lisede tutmak gibi bir durum olmamalı!

Misafir

Daha önce de öğrencilere aile terbiyesi lazım.

Misafir

LGS Yerel yerleşmede evine yakın okula yerleştirilmeyen ,Evimize yakın okullar iyi olduğu için,sistem hatası bahanesi ile çocuğumun hakı elinden alınarak madur edildi.Sistem hatası ise neden düzeltilmesi.Çocuğun hakı neden verilmedi.Hak Hukuk bumu.Bir iki kişinin yerini değiştirmekle olmaz.Sistem hatası varsa yerleşmelerin hepsi iptal edilir.sil baştan yapılır.Sayın bakanım Hak ihlali var.Içimiz,Kafamız rahat değil.

Misafir

Son cümle; " öğrenci nüfusumuz 150 ülkeden fazla" Demekki zorunlu eğitim bir yere kadar. Tüketici ordusu yetiştiriyoruz.

Misafir

Bize iktidarın bizden aldığının dörtte birini verecek ve bunu bize şükretmeyi öğretecek imamlar lazım, sen başındaki varken bu düzeni değiştiremezsin, onun için boynundan büyük laflar edip bizi boşuna umutlandırma