BIST 9.087
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13

Konut kampanyası başladı! Bakan Murat Kurum açıkladı ne kefil ne kredi...

Ev almak isteyenler için müthiş bir kampanya başladı. Ne banka ne kefil var. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Türkiye İçin Kazanç Vakti" sloganıyla gayrimenkul alanında hayata geçirilen kampanyanın ayrıntılarını açıkladı.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 37 Adet Yorum
Misafir

Vatandaş değil godaman kampanyası birilerinin evini satma kampanyası orta gelirli nasıl alacak kamu bankaları düşündükçe

Misafir

Şu an dolar arttı maliyet arttı diyelim kabul ya önce kazandıkları 500 binlik evler 1 milyona satıldı.Kampanya felan değil.Devletin yapacağı en alt kademeden en üst kademeye kadar evli olanları ev sahibi yapması.Taksitlendirme maaşına göre olacAk adam 1600 TL alıyor 1000 TL kredi nasıl ödesin.

Misafir

1 milyonluk evde maliyet 300 bilemedin 400 diyelim 600 bin firmaya.Almayın arkadaş onlar istediği gibi at koşturuyor.2 aylığına fiyat düşür sonra uçur. 6 ay kimse almasın sektör durunca bakın 1 milyonluk ev nasıl 500-600 bin oluyor.

Misafir

1 milyon TL diyor.Godamanlar için yapılıyor yine birşeyler alıcı da godaman satıcı da .Orta kesim kim yararlanıyor Allah aşkına ? Devir zenginlerin devri olmuş

as

altın alın bence... konut patlaması olabilir...

hayret felaket

konut kampanya istanbul bitti hainler.yemek yetmiyor, hizmet yetmiyor, Trafik problem,ve mezarlık yeri bulunmuyor'Nufus 13'000 000'milyon.ya bu inşaat'ları doğuya kaydırın,!istanbul ! bitti hainler.

Misafir

Sayın Bakan önce TOKİ konutlarına vatandaşın ödediği fahiş taksitleri düşürsün.

Misafir

Allah aşkına siz bir şey yapmayın çünkü yaptığınızda birilerine para kazandırmak için DEVLET BÜTÇESİNİ kevgire çeviriyorsunuz. Vatandaş olarak biz artık yemiyoruz. Sayın Bakan önce TOKİ konutlarına vatandaşın ödediği fahiş taksitleri düşürsün.

Misafir

Mütehitlere koltuk çıkmaya devam. Bir zamanlar TOKİ diye bir sosyal devlet kuruluşu vardı. 10 Yıldır piyasaya hakim ama fahiş fiyatlarla vatandaşa ev satıyor. Alanlar 6 ayda bir gelen zamlar nedeniyle ödeyemez duruma geliyor satmaya çalışıyor satamıyor. Geri iade hakkını kullanmak istiyor. Ödediği parayı kuşa çevirip 6 ila 8 sonra geri ödüyor. Amaç vatandaşı ev sahibi yapmak değil uzun süreli borçlandırıp sesini soluğunu kesmek. Yoksa neden maliyetini 3 - 4 katına devlet vatandaşına konut satsın. Yapar maliyetinin üstüne %10-15 koyar satar ama maksat başka. Şimdi kalkmışlar mütehitlerin satılmayan evleri için devlet bütçesini tarumar etmeye kalkıyorlar. Vallahi akıl tutulması yaşıyoruz. Şu habere bak özrü kabahatinden büyük!

hayret felaket

konut kampanya istanbul bitti hainler.yemek yetmiyor, hizmet yetmiyor, Trafik problem,ve mezarlık yeri bulunmuyor'Nufus 13'000 000'milyon.ya bu inşaat'ları doğuya kaydırın,!istanbul ! bitti hainler.

Misafir

TOKİ'DEN EV ALDIM. Baktım ki TOKİ evi bana maliyetinin tam 3 katına satmış. Vergisi harcı komisyonu bilmemnesi cabası. Üstüne üstlük 6 ayda bir ödemelere zam yapılıyor. Bana maliyetine satayım dedim olmadı. Maliyetinin %10 altına satayım dedim o da olmadı. Şimdi maliyetinin %25 altına satıyorum dönüp yüzüne bakan yok. Demek ki bu daireyi ben tokiden piyasa değerinin çok üstünde almışım. Toplu Konut idaresi bile tüccarlık yaparsa nerede kaldı sosyal devlet anlayışı. Bırakın mütehaitleri kurtarma çabasını da birazcık vatandaşa yardımcı olun. Bugüne kadar fahiş fiyatlarla ve artışlarla sattığını TOKİ evlerinin (ki bunlar sosyal konut) ödemelerinde indirim yapın. İndirimden vazgeçtik 6 ayda bir bindirim yapmayın da vatandaş biraz nefes alsın.

Misafir

oturmak için,paran varsa bitmiş konut al ve otur.yatırım için konut alma zamanı değil.para da kal.kampanyaya veya siyaseytçilerin dediklerini ciddiye alma.

asalet

Betona yatırıma devam. Devlet eliyle var olan dövizler teknolojik yatırımlara teşvik edileceğine, bu konuda millete güvence verileceğine, halen betonlaşmış düşünce devam ediyor.

Misafir

Az bi aklımız vardı onuda aldınız bu daireler ferrarisi olan Ali’nin mi cengizinmi bu kampanya dan ülkenin kazanacağı hiç bir şey yok bana 200 lük daire bile çok

Misafir

Tuekiyenin Durumunu........,.....*diyecek soz kalmadi artik isaretlerle 🤐

pii

ALLAH müstehakınızı versin. bak hele dairenin fiyatı 1.milyon TL' cikmiş.. heee bende aylık 25-30 bin tl maaş alıyorumya.. verilen örnekler bile insanı çıldırtmaya yetip artıyor.

al

''DÖVİZİNİ KENARDA TUTMASINI GEREKTİREN BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL.'' bu ifadeye güvenemiyoruz...

Misafir

devlet değil akpnin işine akıl ermemekte

salhor

Fiyatlara örnek olarak verilen iki resme baktım, hiç bir şey anlayamadım. Zaten ARA ÖDEME mara ödemeye karnım tok. 70'lik adam, çoluk çocuğuna yardımla ev almak istiyorsa, bütün bir ailenin, şu ödeme hesabıyla aç ve susuz yaşaması şart. Bu ödemeleri yapabilecek herif, zaten ev değil apartman sahibi olmak zorunda. Şeytanın ve devletin işine akıl sır erdirmek zordur. Para sahibi adam, parayı kutsallaştıran kişi olur umumiyetle. BİZİM DE ALLÂH'IMIZ VAR, ne yapalım!

gariban vatandaş

bakan bizimle dalgamı geçiyor yoksa kendini darı ambarındamı sanıyor ya biz vekildegiliz biz bakan degiliz biz iş adamı degiliz biz milimum maaşla çalışan biriyiz biz hiç bir ihtiyacımızı görmesek bile aylık maaşşımız taksite yetmez aylık taksit 7,673 benim maaşım 2,700 kalanını nereden karşılayacagım resmen dalga geciliyor. uyan vatandaş uyan.

ar

bize bu boş açıklama gibi geliyor ve bizi aşıyor... 1 dolar 6.250 tl olmuş ve gıda artıyor... biz buna bakarız...

Istanbullu

Lan biz 200 milyarı bulamiyoruz adamlar 1 milyon diyo nasıl bi kazıktır

D21

çok teşekkür ederim böyle kampanya için. benim de zaten 900 bin tl vardı. diyordum. acaba nasıl bir milyon liralık konut alırım. ben öyle 800 bin liralık dairede oturamam.!!!

AVATAR

Bankalar da indirecek mi faiz oranlarını önemli olan o.

Misafir

gene bir dümen ceviriyorlardir.bunlara guven olmaz.gene yandaş müteahhitlere kıyak geçiyorlar.odemeler ucuz değıl.