BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.442,53

İslam dünyasının yüz karası ülkesi! Kemal Öztürk yazdı

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk günün belki en çok konuşulacak yazısına imza attı. Kayıp Cemal Kaşıkçı'yı kaleme alan Öztürk, Suudi Arabistan yönetimi için "Esir alınmış kutsal beldeye hac için gitmenin farz olup olmadığına din adamlarımız bir fetva verebilir mi bilemiyorum? " diye yazdı.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 21 Adet Yorum
MİSAFİR

kutsal diyarlar bu alçaklardan temizlenmeli bunların ellerinden kurtarılmalı emin ellere bırakılmalı Müslümanlar BİRLİK OLMALI onlar varken HAC farizaları ertelenmeli

Misafir

Bir zamanlar bu ülkenin Rejimini savunuyordun

esen

Kardeş o İslam dünyası değil Siyasal İslam dünyası...

Misafir

gücün kadar sesin çıkar nekadar güçlü isen okadar ortalığı titretirsin peygamber efendimiz sav medineye hicret ettiğinde hz hamza hz ömer gibi büyük sahabiler savaş taraftarıydılar ama Allahu teala sabretmelerini emrediyordu çünkü medinede yahudiler güçlüydü ve müslümanlar henüz savaşacak güçte değillerdi nezamandaki savaşacak güce ulaştılar ozaman bedir savaşı için izin çıkmıştır. İSLAM DÜŞMANI KAMALİSTLER 80 YIL BOYUNCA ANCAK DAĞA TAŞA PUT DİKMEK VE MÜSLÜMANLARA ZULÜMLER YAPMAKLA UĞRAŞTILAR bilimle fenle teknoloji ile hiç ilgilenmediler haliyle güçsüz kaldık ve gücümüz nispetinde ses çıkarabiliyoruz

Misafir

Ülke olarak Türkiyenin tavri ne olacak? Ehten püftwn adamlarla üsste cikmaya calismayin.dünyada bunun baska bir örnegi yok ama hükümetten elle tutulur bir tutum sergilemeyi daha göremedik.

Misafir

Kemal Bey bazen o kadar güzel açıklamalarda bulunuyor ki "McKinsey ile yapılan anlaşmayı tabana anlatamazsınız" gibi ama nedense hemen sonra 180 derece farklı bir açıklama yapıp hem dalına hem mıhına vuruyor.

Misafir

SÖZDE MÜSLÜMANLAR HEPSİ TÜRKİYEYİ ARKASINDAN BIÇAKLIYOR AMEKİRA İNGİLTERENİN UŞAĞI BU ÜLKELER

Misafir

Sen kimsin hacci umreyi sorguluyosun. En kucuk bir sey oldugunda hemen dinden kıs. Tatile avrupalara abd lere gidiyorlar en kucuk birseyde hemen dinden tasarrufa gitmeye calisiyorlar. Bu yenisafak gazetesi dine cok zarar veriyor

yyy

bBUNU BEN DE DUŞUNDUM.MEKKE VE MEDINE İŞGAL ALTINDAMI ?

Misafir

İlk ve son cümlelerin düşünülmeden sarfedilmişe benziyor. Haddi aşmamak lazım. Sen kimsin Allah'ın farz kıldığı haccı kaldıracak. Yarın namazı da kaldıralım dersin. Yine zillet dediğin hac farizası. Ölçülü ol.

BİR SORU DAHA!...

S ARABİSTAN HACI ADAYLARINDA AYAK BASTI PARASI YEDİ YÜZ(700)DOLAR ALDIĞI DOĞRU MUDUR?

yd

osmanlıdan sonra kurululaan suud krallarını şimdiye kadar kim kullandı veya orta doğuyu kim kullandı ve sömürgecileri kimdir asırlardır bu arap safsatasını kullanan kimdi bu sömürgeciler elbette başını ingiltere çeker abd-ab-ve siyonistlerdir şimdi kalkmışsın hac burda farzmıdır ulan adama salak derler bu durumda sana sana fetva veren başka bir irk var her halde bundan sonrada aynen devam edeçek bu zengin müslümanlara farz olan bir görevdir hac olayı şimdi gelelim bu gazeteciye gazeteciyi hiç tanımam ama ünü baya varmış abd-post gazetesinde çalışıyormuş suud krallarada danışmanlık yapmış bir kişi neden durup dururken ortadan kaldırıldı demekki kral salmanın bunda bir şerefsizliği olmuş onu açıklamaması için ortadan kayboldu veya yok ettiler şimdi bu olayı aydınlataçak tek ülkede türkiyemiz olayın faillerini bulup yakalayarak cezalandırılması lazım

fghjuytjut

BENCE BU SORULARI Reisınize sormalısını!

MEHMET UĞUZ

Hac ve Umre yasaklanmalı ve kaldırılmalı. Suudi topraklarının gerçek sahipleri ABD'dir. Iran, ABD ile danışıklı döğüş ile Suudileri ABD nin kucağına itti. Hiç bir islam dünyası bir masada bir araya gelip Hiristiyan Postallarını Ortadoğudan kovmuyor hatta davet ediyorsa, hatta ve hatta diğer müslüman ülkenin yıkılması için ABD ile beraber hareket ediyorsa ortak bir payda yoktur. Hac için yalandan bir araya gelen ümmet değil zillet bence.

bekliyoruz

aynı düşüncedeyim. Peygamberimiz gönlümüzde, nasıl Allah (CC) de olduğu gibi. haç paralarımızla suudi yetkili şarlatanları zevk sefa içinde yaşıyorlar üstelik amerikanın boyunduruğu altındalar.

KAMİL

SÜPER BİR SORU...BU LAFIN ÜSTÜNE BAŞKA LAF YOK...

İsmail

Uzun zamandır söylüyorum, hac farz ama umre değil. Hacdan daha fazlası umre ziyareti yapıyor. suudiler Türkiye ve ümmete karşı bu yanlıştan dönüp bize bağlanmadıkları sürece umreye kısıtlama getirilebilir. Ceplerine birileri üç kuruş koyar koymaz yunan havlamaya başladı ama Ege'den günü birlik vs yunan adalarına turizm maşallah mı diyelim, ne diyelim. Yine bae de tarafımızdan yaptırım uygulanması gereken bir ülke. Şuursuzluk diz boyu. Yaptırım olmalı. Ek vergi konulabilir mesela her seyahat için kişi başı 5.000 dolar gibi. Bu işi tur şirketlerine bırakmamak lazım. Malesef ülkemizde bizden başka her ülkeye hizmet etmek serbest. İçeriden yıkmak için biz daha fazla uğraşıyoruz ya da uğraşanlara müsamaha gösteriyoruz.

ERDOĞAN

İSLAMIN BEŞ ŞARTININ DÖRDÜNÜ YERİNE GETİRİP GETİRMEDİĞİ BELLİ OLMAYAN GENÇ ÖĞRENCİLERİ HACCA GÖNDEREN DİYANET HACCI DEVAM ETTİRİR.AYRINTILI OLARAK BAZI KONULARDA KISITLAMA YAPMALI.

asil

şimdi ne oldu? Suriye gibi ilişkiler birden bozuldu mu? islam dünyasını karıştıran israil e maşa olmayalım...

KUTSALLARIM SAHİP ÇIKALIM

Hz.Muhammed Efendimiz kabe müşriklerin hakimiyetinde iken ve cehalettin en şiddetlisi yaşanırken bile hac farzını ve umre ibadetini yerine getirmiştir. Müslümanları hactan ve umreden ve kabe den soğutmanın vazgeçmemizi istemenin gereği yoktur.Sonra Allahın ve Peygamberimizin meleklerin laneti üzerimize olur.İslama ve kabemize savunarak sahip çıkacağız.Terk etmek kaçmak oraları boş bırakmak diye bir şey denmemelidir. Kabul etmiyoruz.

Misafir

Gerçekten duygularımıza tercüman oldunuz.Aynen öyle .

  • 1