BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

İmam hatiplerle ilgili çarpıcı rapor! 'Dindar ve kindar nesil'

İmam Hatipliler Derneği, 'İmam Hatiplere Bakış Araştırması' raporunu yayımladı. 'Medyadaki nefret söylemi ve ayrımcı dil kullanımı imam hatiplileri hedef alıyor' denilen raporda, İmam Hatip Lisesi tanımlamasıyla birlikte kullanılan kavramlara bakıldığında 'dindar ve kindar nesil' kavramının başı çektiği belirtildi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 11 Adet Yorum
Misafir

Mesajın içerisindeki “millet”, “ümmet”, “ihanet” üçlemesi kaynağının ne olduğuna dair fazlasıyla fikir veriyor zaten.

SAMET

EĞİTİMDEKİ ÇAĞDAŞ BAŞARIYI YAKLAMAK İÇİN OKULLARIN ADLARININ FAZLA ÖNEMİ YOK.OKULUN ADI İMAM HATİP OLMUŞ TRUMP OLMUŞ ESET OLMUŞ ATATÜRK OLMUŞ NE ÖNEMİ VAR.YETERKİ EĞİTİMDE 21. YÜZYIL VİZYONUNU YAKALAYALIM.

Turgay

Sayenizde PISA 'da dökülüyoruz. 220 bin mezununuzdan anca 45 bini üniversiteye girmiş bir fen lisesi mezunu ile imam hatip mezunu arasında en az 4 yıl fark olduğu ortaya çıkmış devlet fen liseleri yerine ödenekleri imam hatiplere boca etmiş ama netice yine hatice. Ama vali ve kaymakamlar dahil bütün bürokrasi imam hatip mezunlarınca doldurulmuş sonuç ortada.

MİSAFİR

DİNDAR OLDUKLARI TARTIŞILIR AMA KİNDAR OLDUKLARI KESİN ..ŞU ÜLKE -DE KAÇ GURUP VAR VE İNSANLAR BİRBİRLERİNE NASIL BAKIYOR --BİR DE BU ARAŞTIRILSIN ..BAKIN NASIL BİR TABLO ÇIKAR ORTAYA ...

Koray Tüekmen

Acaba bu araştırma da, imam hatiplere milli eğitime ayrılan ödeneğin ne kadarı aktarılıyor, devletin okulları arasında ayrımcılık, kayırmacılık yapılıyor mu; gibi sorunlara da yer verilmiş mi, bir çok okulda öğretmen açığı oluşurken, imam hatiplerin bu konuda herhangi bir öğretmen açığı olmadığı tespit edilmiş mi, okullara yönetici ataması yapılırken imam hatip ve ilahiyat kökenli olduğuna bakılmış mı? Sırf bu adaletsizlik yüzünden oluşuyor bu kavramlar. selamlar

Misafir

Bu okullardan fenci çıkmaz.teknik adami olmayan bir ulkede eğitim kalitesi düşük olduğundan ülke ilerleyemez.ilerleyemeyen bir ulkede batının oyuncağı olur.fizik ve kimyada ileri olacaksın.dini bilgilerde değil.yeterli din eğitimi verirsin ifrada kacmiyacaksin.imam hatip liseleri kindar bir nesil yetiştiriyorsa kin şeytana mahsus olup islâmda yeri yoktur.

Boğaziçili

Ne oluyor?... Sistemli olarak her gün, her derste, her fırsatta ne kadar ilerici, aydınlanmacı, bilimsel, laik değer varsa hepsine küfrediliyor, aşağılanıyor, müslümanların zulüm gördüğü, ezildiği, mağdur edildiği propagandası yapılıyor...

OFLU BABA

DINIMIZDE KIN VE NEFRET OTEKILESTIRME YOKTUR DINIMIZ DE SEVGI SAYGI VE KARDESLIK VARDIR KESKE HERKES IMAMHATIPLI OLSADA BU BU BAKIS ACISINI YAKINDAN GORSE

Misafir

Istisnasız hepside akp liler ve diğer partilere gönül verenleri hain olarak görüyorlar. Bunlara kindar demek doğrumu yanlışmı ben bilmem.

Misafir

Kin, kıskançlık ve kibir tek başına sadece birer psikolojik araz değildir. Dozunu aşarsa telafisi mümkün olmayan arızalara sebep olurlar. Nefret bu üç arazı da besler, büyütür. Sonra iş Muharrem abinin dediği noktaya varır.

SİVASİSTANBUL

SİZ KENDİ SONUNUZU HAZIRLIYORSUNUZ BU ELEŞTİRİLERİDE ASIL MUHAFAZAKAR KESİM YAPIYOR ARTIK YETER DİYOR NEREDEYSE HER SOKAKDA İMAM HATİP, BU ÜLKENİN BAŞKA DERDİ KALMADIMI YA, ÇOĞU AİLE ARTIK GÖNDERMEK İSTEMİYOR ÇOCUKLAR İSE NEREDEYSE TAMAMI AİLE BASKISI İLE GİDİYOR BU OKULLARA, KİMDEN NEYİN İNTİKAMINI ALIYORSUNUZ, HA BUNU SÖYLEYEN BEN MUHAFAZAKAR BİRİSİYİM KALKIPDA BAŞKA YAFTALAR VURMAYIN ALIŞIK OLDUĞUNUZ SALDIRMA BİÇİMİ SİZİN MAALESEF HEMEN DÜŞÜNMEDEN ANALİZ ETMEDEN SALDIRMA?

  • 1