BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76

Günlerdir tartışılıyordu: Ceza üstüne ceza yağdı!

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Amirliği ekipleri 2018 yılı içerisinde UBER ve benzeri uygulamalarla korsan yolcu taşımacılığı yapan 2 bin 214 sürücüye 3 bin 6'şar lira para cezası kesti.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 16 Adet Yorum
İSTANBULL

O VERİLEN CEZANIN KAÇDA BİRİ KENDİNİ BİLMEZ İNSANLIKDAN NASİBİNİ ALMAMIŞ HIRSIZ TAKSİCİLERE VERİLDİ. SİZ ÖNCE TAKSİCİLERİN İÇİNDEKİ PİSLİKLERİ TEMİZLEYİN.

Misafir

UBER RESMİYETE ALIN ANCAK SORUM ŞU 2 MİLYONLUK TAKSİ PLAKA SAHİPLERİ KAÇ PARA VERGİ VERİYOR.

Misafir

Uber korsan taksi degil.Istanbul Buyuksehir Belediyesi onlarada taksi plakasi gibi ama 2. seviye diyebilecegimiz kisitli bir ruhsat versin.Araclari senede Belediyenin saptayacagi istasyonlarda 2 kere muayene olsun.Uber surucusude bu isi ekmek parasi icin yapiyor ,onunda evi coluk cocugu var.Haksizlik edilmesin.

Misafir

Londrada Taksiciler her turlu karalama yontemine basvurdular, Bin dereden su getirdiler, sendikalar araya girdiler ama adam dovmek, saldirganlik, agresyon asla soz konusu olmadi.Londra Transport dairesi UBER ve benzeri uygulamalarla calisan sahislara telefon ile gelen yolcu disinda yolcu alma hakki tanimayan bir ruhsat veriyor.Haliyle Uber soforleride ruhsatli arac oldugu icin kimse itiraz edemiyor.Uber sofru arkadaslarda sonucta profesyonel surucudur cunku gecimi icin suruculuk yapiyorlar ve o da onlarin meslegi.Saygi duyulmasi gerekir.Halka eski pusku araclarla hizmet veren Taksi yerine tertemiz modern araclarla servis goturen Uber sahsen tercihimdir.Tek sorun Bazi Uber soforlerinin bayanlara sarkintilik veya taciz durumlari oldugu icin Londra Transport dairesi gecen sene UBER in operator lisansini iptal etmisti.Temyiz hala devam ediyor.

murat

tabiki rekabet olmalı uberde vergisini veriyor bırakın halk neyi istiyorsa onu seçsin.yada refaranduma gidilsin

pii

-kendini yolların gerçek sahibi sanan, -sağlı sollu kendine yol bulan, -trafik ışıklarında sağ tarafta herkes gibi lambanın yeşile dönmesini beklerken trafiğin akmasını sabırla bekleyenlere inat herkesi sollayıp burunlamasına en önden yola giren, bazende kazaya kadar mahall verdirip bakmadan devam eden, -korna çalıp tepki gösterdiğinde levye ile üzerine yürüyen, -kendinide, ekmek parasııı abiii diyerek haklı bulan bu taksicilere nefrete yakın hisler duyuyorum. birde tehditleri eksik kalmış.. benim içinde UBER bir numaradır.

Misafir

Uber daha ucuza daha kaliteli ve yüksek performanslı bir hizmet veriyorken taksici esnafı ortaçağdan kalma yöntem ve alışkanlıklarından vazgeçemiyor. Trafikte alabildiğine sorumsuz davranan edepsiz taksicilerden ben de bıktım. Uber yerine taksicileri kaldırsınlar bence. Kaç defa yeterince uzak bir yere gitmediğim için taksiciden fırça yedim. Hepsi kazanamadıklarından dert yanar. Çünkü verilen para gerçekten değer üretenlere değil taksicileri çalıştıran plaka sahibi rantiyecilere gider. Hiç bir değer üretmeden oldukları yerde para kazandıkları için ne kendilerini geliştirirler ne de verilen hizmetin gelişmesine izin verirler. Bu kokuşmuş taksicilik sistemi bir an evvel lağvedilmelidir.

Misafir

Uber şoförü benim arkadaşım dese müşteri arkadaşım dese kim kime ne cezası kesecek.Taksiciler de 10 dk lık mesafeye 30 tl alıyor kısa yol yerine uzun yol tercih ediyor.gecenin bir vakti el mahkum millet ne yapsın gece gece taksiciyle mi kavga etsin. legal şekilde rekabet her zaman iyidir

Misafir

ee tabi taksiciler, halk otobüsleri oy deposu ... herşey oy için

ztx

o zaman taksicilere ayar çekin ... !

Misafir

Serbest piyasa ve Rekabete alisik olmayan Mafyacilarimizin hosuna gitmedigi icin binbir farkli kanaldan onlerini kesmeye calisacaklar.Bence akla gelen her turlu servis hizmetinde serbest piyasayi rekabeti tesvik edici uygulamalar olmali, bazilarini plaka agaligindan milyarlik yaparak tuketici hakki korunamaz. UBER soforlerinide Taksi ve Soforler dernegine baglayin, OZEL KIRALAMA RUHSATI verin.Sokaktan el kaldiran yolcuyu alma hakki olmasin,sadece uygulamadan gelen rezervasyonla calisabilsinler.Sorun kalmaz.

anGut

akp ZERRE KADAR ADALET VE HALKI DÜŞÜNME VARSA uber LERE İZİN VERİR. TAKSİCİLERİ KENDİ HALİNE BIRAKIR. BÖYLECE TIKLIM TIKLIM OTOBÜSLERDE BALIK İSTİFİ OTOBÜSLERE ÇARE BİR NEBZE OLSUN OLUR

Misafir

Kisa mesafeyi almaz yagmur yagar durmaz trafik var der gitmez. O zaman taksicilere kim ne yapacak. Bu adamlar neden bu kadar guclu ve etkin bu ulkede anlamadim. Her dedikleri yapiliyor vatandasi magdur ederler gormezden gelinir. Hukumetin taksici hayranligini anlamiyorum.

Ali

Tiplere bak medeniyet istiyoruz devlet bu kabadayı lara geçit vermemeli

ihracatçı

Paypalı kapat, bookingi kapat ,Wikiyi kapat , ubere ceza kes. Verdiğim oylar için çok pişmanım...

Rehber

NEDEN insanlar bu şehir eskiyalarini kullanmak zorunda mı , neden rekabeti engelliyorsunuz, bırakın insanlar istediğine binsin.

  • 1