BIST 9.670
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.494,38

Diyanet duyurdu: 90 bin camide yardım toplanacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı, yurt içindeki bütün camilerde Yemen için yardım toplanacağını açıkladı. Söz konusu yardım kampanyasının vaazlarda işleneceği ve hutbenin sonunda konunun duyurulacağı belirtildi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 24 Adet Yorum
Misafir

Dış ülkelerde pazar günleri kiliselerde para toplanıyor. Onlara birşey demicekmisiniz. Bırakın şunu bunu belediye ilan verse sanki kaçınız yardım edeceksiniz. Her şeye muhalefet. Dinin gerktirdiği şey yapılıyor. Yardımlaşma. Allah kimseyi yardıma muhtaç etmesin.

Aklın sesi

Dindar insanın insanlığı ile Dindar olmayan insanın insanlığını arasındaki farkı anlayacak insan var mı?Yorumları yayınlamayan zihniyet ile bir yere varamayız.

MİLLET

DİN= PARA OLMUŞ. YAZIKLAR OLSUN. DİNİ SİYASETYE VE PARAYA ALET EDENLERE

Misafir

camileri tahsilat veznesi,müslümanları darpane olarak görmekten vaz geçin.camiler ibadethanedir.banka veya vergi dairesinin tahsilat veznesi değildir.ayni veya nakdi destek olmak isteyen, hayır kurumlarına bağış yapsın.diyanet derneği,kızılay gibi resmi hüviyetli yardım kuruluşları var.özel yardım kuruluşları var.deniz feneri yardım derneği gibi üçkağıtçı olayan yardım kuruluşlarına bağış yapın.bu hayır kurum ve kuruluşları;devlet tarafından kontrol altında tutulmalı,bağışların yardıma ihtiyacı olanlara ulaştırılmasını sağlamalı,yolsuzluk olup olmadığını sıkı bir şekilde denetlemelidir.camiler para alınan yer olmaktan,imamlar vezne memuru olamaktan biran önce çıkarılmalıdır.diyanet ve ona bağlı yerler asli vazifelerine dönmelidir.onların asli vazifeleri, para pul işleri değildir.müslümanların dini hizmetlerini görmektir.para pul işleri mali işlerdir.diyanet ve kurumlarını ilgilendirmez.bu, hayır kurumlarının işidir.diyanet kendine durumdan vazife çıkarmasın,asli vazifesine dönsün.

Misafir

camileri tahsilat veznesi,müslümanalrı darpane olarak görmekten vaz geçin.camiler ibadethanedir.banka veya vergi dairesinin tahsilat veznesi değildir.ayni veya nakdi destek olam isteyen hayır kurumlarına bağış yapsın.diyanet derneği,kızılay gibi resmi hüviyetli yardım kuruluşları var.özel yardım kuruluşları var.deniz feneri yardım derneği gibi üçkağıtçı olayan yardım kuruluşlarına bağış yapın.bu hayır kurum ve kuruluşları,devlet tarafından kontrol altında tutulmalı,bağışların yardıma ihtiyacı olanlara ulaştırılmasını,yolsuzluk olup olmadığını sıkı bir şekilde denetlemelidir.camiler para alınan yer olmaktan,imamlar vezne memuru olamaktan biran önce çıkarılmalıdır.diyanet ve ona bağlu yerler asli vazifelerine dönmelidir.onların asli vazifeleri, para pul işleri değildir.müslümanların dini hizmetlerini görmektir.para pul işleri maliöişlerdir.diyanet ve kurumlarını ilgilendirmez.bu, hayır kurumlarının işidir.diyanet kendine durumdan vazife çıkarmasın,asli vazifesine dönsün.

Misafir

trakya yı sel vurdu hanginiz yardım topladınız önce kendi insanınıza bakın

?????????

Suriyelilere gitmesin sonra,, camide de hiç görmüyorum onları, sadece afgan,pakistan göçmenlerini görüyorum camide.. nerde bu Müslüman Suriyeliler..

toplayın bari

10 milyon göçmene baktığımız yetmiyormuş gibi bize göç edemeyen ülkelere de yardım topluyoruz, gidin 10 milyon yemenliyi ülkemize getirin. 24 milyon km2 toprağı kaybettik ama o topraklarda kalan tüm insanları ülkemizde toplayın alın size küçük Osmanlı. Hayaller gerçekleşmiş olur. Ha bu arada Yemeni bombalyan kutsal toprakların sahibi Suudi Arabistan. Yemeni destekleyen İran, savaşın sebebi onlar.

LEVENT

her hafta rutin yaptıkları için işin suyunu çıkardılar kimse vermiyor.bakıyorum yardım kutuları hep boş...bende arasıra olunca verirdim .artık hiç vermiyorum.en büyük bütce diyanetin gitsin kendisi versin.milleti sömürmeyin artık.

Misafir

Yine Din sömürüsü senin vatandaşın ac siz oraya buraya yardım topluyorsunuz dinde bile önce can sonra canan dir bellemissiniz din sömürüsü ile para toplamayi

Misafir

Elin değmişken şu asgari ücret komisyonunda bir uğrayı ver diyanet

Halk

Yemeni abluka tutan arap doslarinizdir eger az bi iman warsa gercekleri hutbede soylersiniz

Misafir

Araplara aciyacaginiza kendinize aciyin.Türkiyede 65% aclikdan ölrbilir. Millet Fakirlikden cocuguna ayakkabi elbise alamiyor... ARAPLARA Kurus yok, Müslümanmis, o Zaman Allah yardim eder

Misafir

Ülkendekiler topu dikmiş vaziyette yemene suriyeye yardımlar toplayacagina ülkenin vatandaslarina kafanızı çevirinde bakın ama 31 mart 'ta onlar size bakacak

Safiye

Müslüman kardeşlerimiz aç uyurken niz nasıl tok unutalım ..?dualarimizda da ac yatan bebeklerimize yardım et rabim demiyormuyuz

Misafir

Yemenliler,Rusya tarafından ablukaya alınmamış,Suudiler tarafından abluka ve saldırı altındalar.Allahu Akbar.

Misafir

yardımı yapacaksa devlet yapmalı,aksi halde aklımıza türk dünyası için yapılmayanların araplar için yapılıyor olması.üstelik araplar için müslüman türklerden yardım istenmesi akıl işi değil..dün suriye bu gün yemenemi geldi sıra.bırakın halklar kendi kaderini yaşasın,üç milyon daha yemene ihtiyacımız yok...

Misafir

Sabırlı ol kardeş,uçak biletini aldı,geliyor.

Celel

Tek çözüm islam birliği başka çözüm olmaz ancak Bukani mehdialehselamla durdurulabilir yarabbi hz mehdinin duyurunu çabuklastır

kundemacı

Yemen için camilerde niçin yardım toplanacak. Arap seviciler ve din görevlileri birer maaşlarını versinler bu maaşlar toplanıp Yemen' e gönderilsin. Biz dünya üzerindeki bütün Arapları bakmak zorundamıyız. Şimdi eminim ki imamlar avuçlarını ovuşturmaya başladı; ne kadar çok para toplanırsa alacakları yüzde o kadar çok olur.

Hasan Yaşar

Günaydın Diyanet,günaydın!Biraz erken değil mi?

Misafir

Yardım! Yemen Müslüman! Suudilerin Yemeni abluka uygulayarak bu hale getirdiği belrtiliyor. Mekke Medine Suudilerin yönetiminde. Hiç bir din insanları açlığa mahkum etmeyi hoşgörmez ve onaylamaz!?

Misafir

ayrım mı var kardeş..mazlum nerde biz yanındayız Allahın izni ile......

MOLLA

AYNI KAMPANYA UYGUR TÜRKLERİ İÇİN BİR SONRAKİ HAFTA YAPILMALI DERİM.

  • 1