BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.485,93

Demirtaş'tan Erdoğan'a: Çocukları biz indireceksek...

Bitlis'in Güroymak ilçesinde 1 Haziran'da tekrarlanacak yerel seçimler öncesi bir miting düzenleyen BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın 'kaçırılan çocuklar'la ilgili sözlerine sert tepki gösterdi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 86 Adet Yorum
azo

bdp veya hdp kürtlerin temsilcisi olamazlar kandan beslenen bir örgütün siyasi kanadı olduğunuzu bilmeyen yok kürt çocuları dağa kaçırın ondan sonra kürtlerden bahsedin biran önce gerçek kürtler partilerini kurup siyset sahnesine çıkıp bunları silip atmalı.

hayta

bu devletin sırtında sülük gibisiniz sizi keski çekiç ile kazımak lazım

vatan

Tarihten bihaber amedli tarihi carpitmanin sana bir faydasi olmaz.ancak kendini inandirirsin yazdigin sahte tarihe.tarihte her millet kendi adiyla kurulan devletler yonetmistir.sen israrla baska milletleri kurt mus gibi algilamaya ve buna inanmaya calisiyorsun.cok azzz tarih okuyan herkes bilir tarihte kurt adi ile kurulan ya da diŕekt kurt halkinin kurdugu bir devlet yoktur.ancak sunu da aklindan cikarma Türkiye Cumhuriyeti ayirt etmeksizin turk ve kurt olmak uzere hepimizin.istiklal harbi hakkinda bilgin yoksa mutlaka oku.oyle ki istiklal harbinde turk kurt birlikte savasti ve ulkesini kurtardi.yapmayin birakin bu ayrimciligi ne bdp ne hdp ne de pkk birlik istiyor.onlar ayirmak bolmek niyetinde. Ama zarar gorecek olan onlar degil turk ve kurt halkidir.biz biriz bozmaya calisanlara cevap vermek hic de zor degil geçmişe bakmamiz yeterli

vatan

Demirtaş isi Başbakan a atiyor ki bir mudahale yapilirsa biz barış istedik Başbakan karsi durdu baris istemediler diyebilsinler...bence mahsuru yok cocuklari kendileri indirmezlerse dagdan bu devlet elbet geregini yapacaktir..iste o zaman baris cigirtkanligi yapip kurtleri galeyana getiren ama kendileri sicak evlerinde bol maasla gecinen ve cocuklarini parali okullarda okutan sozde kurt halkini temsil eden pkk yandasi millet vekilleri aradigi belayi bulacak..emin olun kurtce diye yirtinan bu insanlar kendileri bile kurtceyi bilmiyor..bircok kurt ailesi dagda olan cocuklarindan uzak yasarken pkk yanlisi vekillerin cocuklari yurtdisinda egitim aliyor..galeyana gelmeyelim bu devlet hepimizin yazik etmeyin evlatlariniza

Lafı CUK diye otutmuş.

Dün bir Türk olarak düşündükleri mi, bu Kürt bugün seslendiriyor. Lafı gediğini koymuş.

Doğuda Kim Devlet.

Sahi batıda yol kapatsa eylemciler Başbakanın bir talimatı ile tomalar gazlar vs.. açılır. Ölende ölür ama olacak o kadar. Doğuda ise 6 gündür yol kapatırlar çocukları dağa kaçırırlar, askerler yaralanır. Sessizlik hakim. Batıdaki devlet ne hikmetse orada yok gibidir. Saki doğuda Başka bir devlet ve başkanı varmış gibi olayları çözmelerini onlardan rica etmektedir.

Başbakanın Gücü Cemaate yetiyor.

Başbakanın Gücü cemaate yetiyor. Nasılsa meydanlara bile inmiyorlar. En fazla iftira atanın zulmedenin Allah belasını versin diyorlar o kadar. Onuda pek taktıkları yok. Sahi cemaat ki milyon insan, gerçekten terör örgütü olsa idi onlarda saygı görürler miydi. Yakıp yıkma ihtimalleri bile olmadığı için mi. Başbakan ve adamlarının gücü cemaate yetiyor. PKKye gelince tık yok.

Bobo

Teşekkür ederim.

vahi

Bunlarin amaci zaten o koltukta oturmak.Turkiye 'asla bolunemez bunu böyle bilin .

efe han

sayın demirtaş diğer millet vekillerine göre osman tanla senin dik duruşunu takdir ederim bu konuda haksızsınız.pkk nın siyasi kolu sizsiniz.barışın dillerden düşmediği bu günlerde her şeye halkı ayağa kaldırıp isyan ettirme,15 inde çocukları kaçırmak hangi ilkeli duruşa sığıyor.halkı bu kadar terörize etmenin çok tehlikeli bir şey olduğunu bundan böyle çok yaşıyacaksınız.en ufak bir olayda çoluğu çocuğu sokaklara yığmanın bedeli çok zordur.kürt çocuklarını türkler değil kürtler kaçırıyor unutma.bu işi çözmek elbette sizin göreviniz.genede duyarlılığın için kutlarım.göreceksin ileriki zamanlarda o çok zorda bıraktığınız başbakanın ne denli delikanlı biri olduğunu anlayacaksınız.halkınız anladıda sizler siyasi körlükleriniz yüzünden biraz geç kaldınız.

izmit

Bobo yorumlarina katiliyorum okumasaydim yorum yapacaktım sen yapmışsın.hemde öğreniyoruz.

Bobo

Aramıza terör belasını sokmamış olsaydınız, bugün bazı şeyleri daha önceden konuşmaya başlayabilirdik. Yönteminiz yanlıştı ve bunun en büyük zararı yine kendi halkınıza oldu. Bu saatten sonra bunu hala anlamayıp, ders çıkarmayıp halen terörde ısrar eden olursa, o kişi artık Kürt halkının iyiliğini istiyorum demesin bana! Gelişim hep barış zamanı olur!

Bobo

Sen kendi dilin için istediğin inisyatife kalkışabilirsin, bunda özgürsün. Zaten kavga nerede çıkıyor, bunu devletten talep ettiğinizde çıkıyor. Ama bu devlet size onu da verdi, dilini unutmak istemeyen, onu yaşatmak istemeyen bir Kürt parasını devletten karşılanmak üzere okullarda seçmeli olarak Türkçenin yanında öğrenebilir. Samimi isen bununla mutlu olman gerekirdi, madem ki derdiniz ayrımcılık değil, sadece kültürel anlamdadır, o halde hala sorun olan nedir? Resmi dil olursa o zaman Türkçe anlamayacaksınız ve biz bir ülkede iki tane birbirine yabancı halk olacak. Ee geçmişinde de kan davası olan bu iki halk da bu ayrışma ortamında SENCE kaç sene birlikte kalır? Kalacak olsak bile batılı bozguncular buna müsaade edecek, bizi rahat bırakacaklarmıdır?

Bobo

Toplumsal haklar dediğin lastik gibi bir kelime, nerede başlıyor o haklar nerede bitiyor? Göreceli bir kavram. Senin hak olarak gördüğünü başkası görmeyebilir. Onun için Cenevre anlaşması gibi kıstaslar var, hangi zaman self-determination hakkı olur, bunlar karara bağlanmış, artı bu temelsiz haklar için şiddet eylemlerine girersen o zaman devletlerin tüm insanların haklarını korumak için müdafaa hakkı doğar,yoksa Anarchie doğar!

Bobo2

İkincisi biz bu toprakları Kürtlerden değil Bizanstan aldık. Evet Almanlar o bölgenin insani ama onlar bile homojen değiller, bir çok derebeyliğinden prenslikten meydana geliyor. Deutsch...kelimesi yeni bir kelime. Evet siz Kürtler Anadoluda, biz Türklerin Almanyada olduğundan daha eskisiniz, onun için biz de sizin seçmeli ders Kürtçe'nizi destekliyoruz, Kürt olarak Cumhur ya da Başbakan olabilmenizi destekliyoruz. Almanya bunlara müsaade edermi?

Bobo

Şiddet yanlılarının nesini öğrenmeye çalışayım? Adamın bana derdini anlatabilmesi için tüm kanallar siyaset dahil açıkken, ben neden peşinden koşup "ah canım seni üzdüler mi" diyeyim? Önce diyaloğu deneyecek ve kendisini dinleyecek bir kulak bulamazsa o zaman günah benden gitti diyebilir. Hem onlar şurada daha kaç yıldır sözümona Kürt hakları için terör yapıyorlar? Ondan öncesi hep bağımsız bir Kürdistandı hedef. Ee ona da ancak silahlı şiddet ile ulaşılır...ulaşılır ama belki de ulaşılmaz,çok bedel ödenir! Bunu kabul etmeyeceğimizi de anlaman lazım!

AMEDLİ

SON OLARAK, NEDEN KENDİ TOPLUMSAL HAKLARINI İSTEYENLERE BU DERECE ÖTEKİLEŞTİRME VE TERÖRİZE ETME PEŞİNDESİNİZ.BUNU İSTEYENLERE KARŞI DÜŞMANLIK BESLİYORLORSUNUZ? TARİH GÖSTERECEK Kİ KÜRTLER KENDİ HAKLARINI ELDE EDECEK VE SİZLER UTANCINIZLA KALACAKSINIZ...

AMEDLİ

SENİN YAŞADIĞIN ALMANYA BİNYILLAR BOYUNCA SENİN YAŞADIĞIN YER OLSAYDI VE ALMANLAR GELİP SENİN YAŞADIĞIN KÖYLERİ YAKIP YIKSAYDI BUNLARI SÖYLER MİYDİN?KALDIKİ ŞU AĞA-AZAP DİLİNDEN KURTUL ARIK İSTERSEN BİR HALKIN DİLİNİ VERMEK KİMİN HADDİNE,NE DEMEK SEÇMELİ DİL,BU NE SAÇMALIK.KÖYLERİMİZİ VE BİNLERCE İNSANIMIZI SEÇMELİ DİLİ VERECEKSİNİZ DİYE Mİ KAYBETTİK. AŞIRILARINIZDAN BİZE NE BIKTIK ARTIK.ŞU ŞİDDET YANLISI ZIRVALAMALARINDAN VAZGEÇİN. KENDİNİ VARETME SAVAŞIMIDIR BU.GİT O ŞİDDET İSTEYENLERLE İLGİLİ ÖNYARGISIZ BİRKAÇ KAYNAK OKU. ÜNİVERSİTELERDEN GİDEN GENÇLERİN AMAÇLARINI ANLAMAK İÇİN BİRAZ ÇABALAYIN ALLAH İLLAH AŞKINA

Bobo

Sana kemdi dilini öğrenebilmen için biz aşırılarımızla kavga ettik, adımız Kürtçüye çıktı ama ne zamanki sizden biri terörü kutsayan bir laf ettiğinde ona hak ettiği ağzının payını verdik, bu sefer de adımız Türkçüye çıkıyor, barbara çıkıyor! Aşağıda PKKlıların bana yazdıklarını bir okumanı tavsiye ederim, halbuki ben Kürtlere değil sadece şiddet yanlısı PKK sempatizanlara şiddet tehditlerinde bulundum, onu da meşru müdafaa olarak kastediyorum zaten. İkinci resmi dil olmaz, ama okullarda seçmeli ders olabilir dedik devamlı,doğrusu da budur, hani biz Türkler Almanyada Türkçemizi kendi aramızda yaşatıyoruz,resmi dil Türkçe için Alman askeri öldürmüyoruz.

Bobo

İyi de bu eski baskı düzenini savunan bir adam yok ki karşında! Onu o ilkelliği savunan adamlara soracaksın!Ben Erdoğanın dünya insanı demokrat tavrını beğendiğim için, Türke Kürde eşit yaklaştığı için beğenip savunuyorum. Aşırı milliyetçi Türkler ile tek müştereğim, bize silah doğrultuğunda ne onlardan ne de bizden taviz ve yumuşaklık beklenilmemesi müştereğidir.

Bobo

Kürtlerin Med'lerden geldiği sadece bir teoridir de ondan! Siz bazı Kürtler dışında buna inanan kabul görmüş bir bilim adamı yok. Nasıl ki Mustafa Kemal Güneş dil teorisini sanırım Hırvat idi, bir bilimadamından dinleyip tüm Türklere empoze etmeye çalışmışsa, sizinki de o hesap! Bak bizde de bazı araştırmacılar, Çin'in kuzeydoğusunda Xiongnu ya da Hsiung-Nu diye adlandırılan ve Hunların atası olarak tabir edilen bir kavmin bugünün Türklerinin de atası olarak görmek istemesi, batı tarafından reddediliyorsa, sizinki de öyle. Onun için işin doğrusunu bilemiyoruz. Şovenist yöneticiler ile çözebileceğimiz şeyler değil bunlar, çünkü şovenist adam sonucu baştan bildiğini düşünerek kılıf aramaya çıkar, bu önyargılı olur ve bilimselliğini kaybeder.

AMEDLİ

BAHSETTİĞİN ÜLKEDE KENDİ DİLİMLE EĞİTİM GÖREMEDİKTEN SONRA,KENDİ KİMLİĞİMİ VE KÜLTÜRÜMÜ YAŞATAMADIKTAN SONRA,TEK IRK SAFSATALARIYLA YÖNETİLDİKTEN SONRA ORAYLA İLGİLİ KURACAĞIM TÜM GELECEK PLANLARI ANCAK KANDIRMACA OLUR.ÇOCUKLARIMIZA ASİMİLE EDİLMİŞ BİR KİMLİK VE DİL BIRAKMAK İSTEMİYORUZ.DESELERKİ TÜRK DİLİ İLE EĞİTİM GÖRMEYECEKSİN İNGİLİZCE KONUŞACAKSIN NE DERSİNİZ.DESELERKİ SENİ BİLMEYEN ANLAMAYAN BİR VALİ ŞEHRİNİZİ YÖNETECEK NE DERSİNİZ. DESELERKİ BAŞKA BİR MİLLETİN TARİHİNİ BİLİP OKUYACAKSIN NE DÜŞÜNÜRSÜNÜZ? TARİH BİLGİLERİNİZE BUNU NASIL ANLATIRSINIZ? DÜŞÜNKÜ GÜÇLÜSÜNÜZ VE DÜNYANIN HEPSİ SİZDE PEKİ NERDE KALDI ADALET? BUGÜN AMERİKAYI NİYE YERDEN YERE VURUYORUZ;NE KADAR DEMOKRAT OLURLARSA OLSUNLAR Kİ DEĞİLLER DÜNYA ONLARIN ELİNDE OLMASINI İSTER MİSİNİZ? TÜRKÜN TEK MİLLET DEMESİNDEKİ MANTIK DA BU DEĞİL Mİ

Bobo

Türkler sanattan anlamaz çiğliğine katılmıyorum! Yavuz döneminde dünyanın en güçlü üç imparatorluğu da Türktü! Osmanlı, Mısırda Memlüklüler(Moğolları yenen tek ordu) ve Hindistanda Babür imparatorluğu. Horasan, Maveraünnehir, Semerkand ve Buhara(batılıların Transoxanien dedikleri bölge), matematik, astronomi, tıp ve edebiyatın merkeziydi. Biz Türkler musevi diye kendimizden saymadığımız Hazar Türklerinin imparatorluğu bugün Rusyada "Kazan" diye bildiğin Türk bölgesidir. Yakutsk bölgesi Türk bölgesidir. Altın ordu'nun batı ile savaşlarını bir öğrenseniz, tarihte doğu denilince akla ilk gelenin Türkler olduğunu görürdünüz. Cumhuriyet döneminde Şslamla ilişkili diye reddettikleri büyük alimler, biz sahip çıkmayınca İran menşeili oluverdi. Mevlana belki farsî Mimar Sinan belki Ağırnaslı bir ermeniydi ama ikisini de üstün kılan özellik, Anadolu mayalı olmalarından kaynaklanıyordu.

HASAN BİLİR

GÜNEYDOĞUYA BAŞBAKAN MESAJ VERİYOR BU BÖLGE TC DEVLETİNDEN DEĞİL BÖLÜCÜ PKK VE YAN UNSURLARINDAN SORULUR DİYOR.AKP ASKERİ POLİSİ HÜKÜMETİ PROTESTO EDEN BÖLÜCÜ OLMAYANLARA EN SERT ŞEKİLDE KULLANIYOR

AMEDLİ

BOBO YA;PEKİ ÇOK BİLMİŞ SEN CYRUS DEDİĞİN KİŞNİN MED KRALININ YEĞENİ OLDUĞUNU VE DAYISINI ÖLDÜRDÜKTEN SONRA HANEDAN DEĞİŞİKLİĞİ İLE MEDLERDEN PERSLERE GEÇTİĞİNİ VE MEDLERİN KÜRT OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUN? NABUKADNAZAR IN KÜRTLERDEN EVLENDİĞİNİ VE KARISI İÇİN BABİLİN ASMA BAHÇELERİNİ YAPTIĞINI VE TÜRKLERİN O TARİHTE ADLARI DAHİ GEÇMEDİĞİNİ BİLMEN LAZIM.ORTADOĞUNUN TARİHİNİ BİLİYORSUN DA HANGİ IRKIN BURALARA HAKİM OLDUĞUNU NİYE İLMEZLİKTEN GELİYORSUN?