BIST 9.759
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.418,78

Çalışma hayatı değişiyor! Emeklilere memurluk yolu görüldü

Çalışma hayatında 4 önemli adım geliyor. Kamudan ve özel sektörden emekli olanlara memurluk yolu açılıyor. Emekliler, devlet kurumlarında maaşlı çalışabilecek, esnek çalışma yapacak. Bugün Almanya'da 2.5 milyon, İngiltere'de 4.2 milyon, Amerika'da 9.5-10 milyon kişi esnek çalışma modeli kapsamında çalışıyor.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 8 Adet Yorum
metin

Yav. bu iktidarın Büyükşehir belediyeleri emeklilik zamanı gelenleri işten çıkarmak için oraya-buraya sürdüler ve işçi ve memurlara zulüm yaptılar ! Şimdi kalkmışlar keyif bağışlayarak emeklileri iş sahibi yapmaya çalışıyorlar! Şaka gibi ya ! Bunlar hakkaten ne yaptıklarını bilmiyorlar!

Dursun YILMAZ

Bu ülkede 20 Milyon işsiz var.Gençlere iş yolunu açmaya bakalım.50-60 yaşına gelmiş emeklilerin öğrenme becerileri ve merak hassasiyetleri sona yaklaşmıştır.Çürük tahtaya yeni çivi çaksanızda tahta yerinde durmaz.Çiviyede yazık olur.Gençleri hem meslek hem de iş sahibi yapalım.

ses

Sayın devlet yetkilileri, emekli olduk. Yaşlandık. Ama geçinemiyoruz. Geçinmek için bize özel ve kamu kapısını açmalıdır. İkincisi KPSS de coğrafya, felsefe, matematik, tarih gibi sorular soruyorlar. Çalıştığım işle ne alakası var bunların. Beni ders çalıştıracaksanız. İşime yönelik çalıştırın.

mem

Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarına yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. 76 üyenin atandığı kurullarda AKP'den milletvekilliği yapmış isimler de var. Milletvekilliği emekliliğinden kaynaklı olarak maaş alan 16 AKP'li vekil, yaklaşık 11 bin 794 lira olan kurul üyeliği maaşını da alacak. 16 AKP'li toplamda en az 23 bin Türk Lirası maaş alacak.

volkan

yani tamamen gençlerin önünü nasıl tıkasak derdindesiniz şaka gibi.

Misafir

Çalışanına 1800 tl yani açlık sınırı altında maaş veren hükümet tamamen sapitmis ne yapacağını bilemiyor hale geldi.

Misafir

EMEKLİLERE İŞ VERECEĞİNİZE MAAŞINI DESTEKLEYİN BİR ÇOK ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞSİZ SİZ ONLARA İSTİHDAM YARATINIZ SİZ EMEKLİYİ İŞE ALIRSANIZ İŞSİZLİK DAHA ÇOK ARTAR

Misafir

Kalkmışsın Amerika ile Almanya ile aşık atıyorsun...Onlar her konuda zirvedeler ve refah içinde yaşıyorlar...Böyle bir şeyi rahatlıkla yapabilirler...Sen hangi gücünle bunu yapmaya kalkışıyorsun?

  • 1