BIST 9.684
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.428,32

300 koyun dağıtımı ne zaman 500 bin damızlık yola çıktı

Köyden kente göçü durdurmak için çiftçiye verilecek 300 damızlık koyun projesi büyük yankı uyandırdı. 500 bin anaç koyun vermek için yola çıktık diyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 300 koyun projesi hakkında son bilgileri verdi. 300 damızlık koyun verilecek çiftçiye asgari ücret bağlanacak. Ayrıca koyunların tüm giderlerini devlet ödeyecek ve bütün hayvanlar veterinerlere zimmetlenecek. Bir sene sonra 300 koyunun en az 300 yavrusu olacak. 15 ay sonra çiftçi ve devlet hesaba oturacak. Devletin sağladığı destek ne kadar tuttuysa çıkarılacak.. Ne kadar yavru oldu, 300 tane. Yavruları alıp kalan parayı çiftçiye ödenecek. Bütün masrafları çıkarıldığında en kötü 30 bin lira para kalacak üreticiye.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 3 Adet Yorum
ibrahim

sayın bakan benim kocaman bir ahırım var ve meramda var ama ben yararlanmıyorum bu durumdan ciddi yapacak kişi bu vaadlerle yapar ama kaç kişi yapar onu bilemem.devlet ciddi bu işi yapmak isteyene yardımcı olmuyor.aksini idda eden varsa bana ulaşsın.

astr

Ne boş yorumlar var! insanlar desteksiz 300 koyunu nerde bulmuş da çiftcilik yapmış? İşe yaramaz diyor... Fire diyor firesiz iş mi ? daha bunu bilmiyorsun... Büyük projeleri en fazla bir iki tane yapabilirsin ve toplamda kücücük bir şeydir kimseyi doyurmaz...

Misafir

Bu şekilde yapılan hayvancılık para getirseydi millet destek beklemez yapardı. Artık teknoloji çağındayız ve büyük düşünmek zorundayız, bu gün nasıl yapılması gerekiyorsa, modern hayvancılık öyle yapılmalı. şuan yapan kan ağlarken, yeni yapanlar ne kazanacak olabilir ki? Hayvancılık reformu yapılmalı önce, 10 hayvandan birinin hastalıktan ölmesi ile o yılı boşa harcayan bir insan o işi yapamaz ki. Hiç fire olmayacak ki para kazansın. Önce hayvancılık reformu yapın ve üretim işini modernize edin, yoksa hem parayı boşa harcarsınız, hem de insanları boş umutlar ile perişan edersiniz..

  • 1