BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51

2018'de üniversiteye giriş yeni sınav sistemi nasıl olacak?

2018 yılı üniversiteye giriş sistemi değişti. YÖK Başkanı yeni sınav sisteminin 2018'de nasıl uygulanacağını açıkladı. Yeni üniversiteye giriş sisteminde en bomba değişiklik 200 puan ve üstü alanlar için geldi. İşte yeni sınav sistemi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 39 Adet Yorum
Mahsum

Bu ne bicim bir sınav sistemi dunyanin hic bir yerinde boyle bir sistem yoktur. Sizler boyle yaparak öğrencilerin okumasına engel oluyorsunuz malesef.

özlem

Bir zamanlar KPSS sınavı da iki sene geçerliydi.Bir sene alınan puanla atanamayan diğer sene ümitle bekleyebiliyordu sınava hazırlansa bile.. Her şey eskiye dönüyorsa o da geri gelsin o zaman...

Tc

Saçma sapan sistemler. Döndük mü ikibin yılına tekrar! İyide bunca zaman başa sarmak için mi o kadar sistem denediniz. Tam bir rezalet

Misafir

Muhendislikte turkce %20 fizik %10 agirlikta olacak bence sacma bir sistem

mesut

tek kelime ile rezalet bir sistem.

Misafir

ben sayısalcıyım ve bıyolojı kımya fızık daha onem verılmesı lazım

vatandaş...

Bir yerlere yaranmak, mesaj vermek için, saçma sapan iş yapmışsınız. Tebrikler. Önceki sistem daha karmaşık olabilir ama daha seçici olduğu kesindi. Bir tane de iyi bişey yapsanız nolur sanki???

zırvada zirve

sabahki oturumdan 150 üstü puan alıp almadığımı bilmeden öğleden sonraki seansa girecem bir de bakmışım ki 150 altına puanım ...öğleden sonraki sınavın sonucunun hiçbir önemi yok o zaman bir de sınav parası vereceğim

Misafir

% 2.8 başarısı olan İmam Hatip öğrencisinin, % 98 başarısı olan Fen Lisesi öğrencisinin girmesi gereken tıp fakültelerine gireceği bir sistem oluşur böylece... Fizik,Kimya,Biyoloji,Matematik sorularını en iyi cevaplayanlar tıp,hukuk,mühendislik okumalı.. Aksi halde,hastanelerde ölüm oranı yükselir,davalarda yanlış kararlar zirveye çıkar,köprüler çöker,elektrik santralleri patlar... Zeka,yeterlilik yani liyakat ön plana çıkmaz ise devlet hızla çöküşe gider!

Hammurabi

Ben şunu merak ediyorum. Tıp fakültelerine giren öğrenciler 13-14 biyoloji kimya sorularıyla girecek. Nasıl seçicilik olacak. Bence Tıp fakülteleri için fen puanı da olmalıydı ve tüm müfredatı kapsaması aç soru sayısı fazla olmalıydı. Belirli okulların önü açmaya çalışılıyor.

kenan

20 sene önceki sistemin aynısı. demekki eski sistem dogruymus

Halk

2000 lerde yapılan sınavın aynısı sadece skiden ortaktı şimdi sabah öğle ayrımı var ama daha önceki saçma sistemden iyidir 18 puan türü mü olur

Halk

2000 lerde yapılan sınavın aynısı sadece skiden ortaktı şimdi sabah öğle ayrımı var ama daha önceki saçma sistemden iyidir 18 puan türü mü olur

Misafir

HER SENE DEĞİŞİRSE BU SİSTEM

adalin

birkaç sene sonra muhtemelen kaldırılacak bu sistem de.

dumur

gerek teog ve gerekse mevcut ygs-lys daha seçici ve gerçekten başarılı ve çalışkan öğrenciler için fırsat eşitliği sunuyordu.bu değişim hiç iyi olmadı.ben bile bunu görüyorsam...

neslihan

ben sayısal öğrencisiyim 2. oturumda matematik %50 fen %50 etkiliyorsa sosyal ve coğrafya artık çözmeyecekmiyim???

teyyare

1985 yılında girdiğimiz sınavın aynısını yapıyorlar.Yani bilim yolunda iyi olan fen liselerinin eskisi gibi esprisi kalmıyor.sadece 40 tane fen sorusu.yani onca yoğun müfredattan şansına ne çıkarsa gibi.oysa eskisi daha seçici,daha yerinde ve dahada öğrenci bilgisini ölçen bir sınavdı.bilmeyen,çalışmayan yapamazdı.90 fen sorusu yerine sadece 40.fizik,kimya,biyolojiden.bence fen lisesi yerine iyi bir anadolu daha tercih edilebilir olacak.yahu çocuk ne çile çekti şu fen lisesi için be.demekki boşunaymış.zaten bizim ilimle,fenle,endüstri ile ne işimiz var ki?baksanıza benim 32 yıl önce girdiğim sınavı geri getirmişler.

aa

olduysa mübarek ola...

defolu sistem

allahaşkına akp ye oy veripte çocuğu akıllı olan biri imam hatipe kayıt yaptırıp sınavda derece yapsın da şu işkence bitsin. yeter ulen bu nedir ya..

cavdar

Sayısal çıkar hukuk seçebilecek Ler mi

cavdar

Sayisalcilar hukuk seçebilecek Lee mi???

Misafir

sistem bilim adamı çıkaramıyorsa revize edilmelidir. 12 Ekim 2017 11:42 Dön de bir bak hele.. Sonra konuş olur mu benim sevgili kardeşim... Sondan bir önceki öğretmen alımı sınavı... Adayın KPSS puanı 65... Mülakat puanı 99... Atandığı yer,Elazığ Mezre Orta Okulu İngilizce Öğretmenliği... Sence bütün zekasıyla ancak 65 puanı alabilen bir öğrencinin kara kaşı ve kara gözü çok güzeldi diye mi mülakatta 99 puan verildi ona...Yoksa AKP yakınlığı mı bunun sebebi... Ne hikmetse 1 puanlık bilgisi eksik bulunmuş ve 100 tam puan verilmemiş... Ve yalnızca Elazığ ilinde aynı şekilde atanan 6(altı) kişi daha... Sence kul hakkı var mı yok mu? Böyle uygulamalarla kaos ortamı oluşur ve bir yerde patlar...Kimsenin alnında fetocu,pkk lı vatan haini yazmıyor...Hak eden kadroya alınır,devlet onu izler ve hainse defterini dürer,hepsi bu!

Misafir

sistem bilim adamı çıkaramıyorsa revize edilmelidir. 12 Ekim 2017 11:42 Dön de bir bak hele.. Sonra konuş olur mu benim sevgili kardeşim... Sondan bir önceki öğretmen alımı sınavı... Adayın KPSS puanı 65... Mülakat puanı 99... Atandığı yer,Elazığ Mezre Orta Okulu İngilizce Öğretmenliği... Sence bütün zekasıyla ancak 65 puanı alabilen bir öğrencinin kara kaşı ve kara gözü çok güzeldi diye mi mülakatta 99 puan verildi ona...Yoksa AKP yakınlığı mı bunun sebebi... Ne hikmetse 1 puanlık bilgisi eksik bulunmuş ve 100 tam puan verilmemiş... Ve yalnızca Elazığ ilinde aynı şekilde atanan 6(altı) kişi daha... Sence kul hakkı var mı yok mu? Böyle uygulamalarla kaos ortamı oluşur ve bir yerde patlar...Kimsenin alnında fetocu,pkk lı vana haini yazmıyor...Hak eden kadroya alınır,devlet onu izler ve hainse defterini dürer,hepsi bu!

ia

sınav sisteminden bir olumlu alıp durumu kurtarmaya çalışmayın haberciler.. rezillik yıl boyu olacak gibi...