BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,87
ALTIN 2.493,98

Yollara dikkat

Yama yapılmış yolların trafikte nasıl bir tehlike oluşturduğunu hiç düşündünüz mü?

Yaz ayıyla birlikte her yer şantiye döndü, özelliklede yollarda köprülerde hummalı bir çalışmadır gidiyor. Bir açıdan çalışan Türkiye, bizim için yazın sıcağında ter toz demeden çalışan öbek öbek makine ve onların peşinde koşuşturan cefakâr işçiler.

İyide ben bu manzaraları her yıl görüyoruz, kesilen yollar, birbirine aktarılan otobanlar ve araçlar, sanki zaman bozuk bir plağın sırtında kendi döngüsünü yaşıyor.

Aynı yol aynı çalışma sadece zaman ayrı mütema diyen kısır döngü.

Yıllardır yapılanmış yollarımızda bir değişiklik varmı, yok oda yok.

Yollar aynı yapılış şekli çok pratik. yolu kazıyacaksın stabilize edeceksin üzerine biraz mıcır biraz asfalt.

Yok, bu uzun iş dersen yolu ziftleyeceksin sereceksin üstü nede mıcırı.

Oldu mu oldu, valla bal gibi oldu.

Üstünden silindir geçirmiyecekmisiniz

Hayır, ne silindiri, üstünden geçen araçlar o işi hallederler. Bir aya kalmaz mıcırı zifte gömerler.

Tabi mıcır yola gömülürümü gömülmezimi bilemiyorum ancak suçsuz günahsız aileler bu yollarda resmen gömülüyor. Katliama maruz kalıyorlar,sevenleri birbirinden ayrılıyorlar.

Ülkemizde en çok üzüldüğümüz savaştan bile daha çok kayıp verdiğimiz trafik kazaları her yıl birçok evin, ailenin ocağına düşen bir ateş.

Suçsuz günahsız insanlarımızı kaybediyoruz. Yetişmiş insanlarımızı bir hiç adına yitirirken, maddi hasarlar yüzünden heba olan ülke kaynakları iş bilmezliğin bonusu.

Trafik kazalarında resmi kurumların gerekçeleri belli aşırı hız, yanlış sollama, uykusuzluk ve saire çok sayacağımız gerekçeler eyvallah çok doğru. Ancak ne hikmetse aracın üzerinde gittiği yola kimse kusur bulmaz, niye bulsunlar muhatap devlet, devlet suçlanmaz. E hadi suçlu bulunsa farz etsek, tazminat öder mi o zor işte

Saçma sapan virajlı yollar, eğim verilmemiş viyadükler, çöken asfaltlar, köstebek yuvasına dönmüş yollar, yol ortasına kadar yayılmış mıcırlar, sıcaktan erimiş kaygan zift, eksik işaret ve işaretçiler

Bunlar hiç mi etken değil can kayıplı kazalarda.

Merak ediyorum verilen vergilerin abartısına baktığımızda araçların ve sürücülerin yollardaki eziyeti mantıklımı.

Yama yapılmış yolların trafikte nasıl bir tehlike oluşturduğunu hiç düşündünüz mü?

Her şeyi öğrendik ancak yol yapmayı bir türlü öğrenemedik. Öğrendiğimizde benim bildiğimden öteye gitmiyor. Avrupa’nın her şeyini alırken ne olur birazda tekniğini mühendisliğini de alsaydık.

Almanlar bu Türkler yol yapmayı bizden öğrendiler ama yola yama yapmayı kimden öğrendiler onu bilmiyoruz geyiğini sürdüre dursunlar.

Yama işi halı altına toz silmeye benziyor neresinden bakarsanız bakın sorumsuzluk. yapıyormuş gibi yapmak, ülke kaynaklarını heba etmekten başka bir şey değil, ya yapmayın yada adam gibi yapın.

Hadi yaptığınız yollarda altında kar ve buzlanmayı engelleyecek tertibatlardan geçtik yapılan yolların ömrü bir mevsimlik olmasın

Yol yapım işini uzmanı olan firmalara vermek lazım.

Yoldan kaynaklı kazalarda yapımcı firmadan hesap sorulmalıdır. Sorumsuz iş yapanlara yol verilmemeli,

İhalelerden ihya edilenler çıkmamalı.

Sürücüler ve içindekiler Allaha emanet yollarda, yolun insafına kalmışsınız, kelle koltukta diyorlar ya bu işte bizim yollar için geçerli.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.