BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.429,77
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖK Başkanı'ndan yardımcı doçentlerle ilgili flaş açıklama

YÖK Başkanı Yekta Saraç, bugün yeni üniversite sınav sistemini açıklarken yardımcı doçentlikle de ilgili bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri sonrası harekete geçen Yekta Saraç, "Doçentlikle ilgili çalışmaları da tamamladık" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardımcı doçentliğe tepki gösteren sözleri sonrası YÖK başkanı Yekta Saraç bugün açıklama yaptı.

Erdoğan’ın bu açıklamasından sonra gözler 30 bine yakın yardımcı doçentin akibetinin ne olacağına çevrilmişti. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç, bugün üniversiteye giriş sistemine ilişkin düzenlediği basın toplantısında bu konuya da değindi. Başkan Saraç, “Doçentlikle ilgili çalışmaları da tamamladık. İlerleyen günlerde sizlere açıklayacağız” dedi.

ERDOĞAN YARDIMCI DOÇENTLİKLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında “İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu”nda yaptığı konuşmada “YÖK Başkanımızla da bunu konuşuyorum. Allah aşkına şu yardımcı doçentlik olayı nedir? Şunu bir gözden geçirin. Birisi doktorayı bitirmişse ondan sonra doçentliğin önünü açmak, bir ara mekanizma ortaya koymak suretiyle; bizim hocalara ihtiyacımız var ve burada yardımcı doçentlikle ön kesiyoruz. Dünyanın kaç yerinde acaba yardımcı doçentlik var, bunu da bir inceleyin” demişti.

2018'de üniversiteye giriş yeni sınav sistemi nasıl olacak?