BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,60
HABER /  GÜNCEL

Yılbaşı yemekleri kabak tatlısı nasıl yapılır yılbaşının vazgeçilmezi

Kabak tatlısı nasıl yapılır kabak tatlısı malzemeleri neler? Yılbaşına sayılı günler kala yılbaşında hangi yemekler yapılmadı merak ediliyor. Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezlerinden biri de kabak tatlısı. Kabak tatlisi kolay yapim tarifi detaylarıyla internethaber'de.

Abone ol

2018'e sayılı günler kala yılbaşı akşamı yapılacak yemekler de merak edilmeye başlandı. Kimileri dışarıda kutlamayı tercih ederken kimileri de evde geçirmek istiyor. Evde geçirenler de yılbaşı gününe özel sofralar hazırlayacak. O masaların vazgeçilmezlerden biri de kabak tatlısı. Gelin hep birlikte kabak tatlısı yapımına bakalım.

Yılbaşı yemekleri yılbaşı menüsü deyince akıllara kabak tatlısı geliyor. Kabak tatlısı nasıl yapılır, kabak tatlısı yapımında kullanılan malzemeler kolay yapım tarifi haberimizde. Öncelikle kabak tatlısı malzemelerine bakalım: 2 kg balkabağı, 1,5 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir), 1 su bardağı dövülmüş ceviz. KABAK TATLISI NASIL YAPILIR? Kabak tatlısı için kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğrayın. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin. 2-3 saat ya da bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok. Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin.Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir. Aynı şekilde fırında pişirerek de çok hoş bir tat elde edebilirsiniz