BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  GÜNCEL

Yılbaşı Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Yılbaşı herkes için heyecan uyandıran bir gün ve bu özel günü hak ettiği gibi geçirme çabası aylar öncesinden başlıyor. Yılbaşı sofranıza özel yılbaşı kurabiyesi tarifi için içeriğimize göz atın.

Abone ol

Yılbaşı ruhuna yakışan detaylardan biri de tabi ki yılbaşı kurabiyesi… Yılbaşı kurabiyesi kalıpları, yılbaşı kurabiyesi süslemesi eşliğinde hazırlayabileceğiniz tarif ile karşınızdayız. 

Yılbaşı Kurabiyesi Malzemeler: 2 su bardak un, 1/2 bardak mısır nişastası, 1/2 barda pudra şekeri, 150 gr. tereyağı, 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz, vanilya

Süslemesi için: Şeker hamuru, boncuk şeker

Yılbaşı Kurabiyesi Hazırlanışı: Fırını önceden 180 derece ısıtın. Bir kapta un, mısır nişastası, pudra şekeri, tereyağ, yumurta, tuz ve vanilya tozunu karıştırıp hamur kıvamına getirin. 

Daha sonra hamuru 4-5 mm kalınlığında açıp kurabiye kesme aparatlarınızla şekillerini verin. Bunun için yılbaşı konseptine uygun kurabiye kesme aparatınız olsun, daha renkli bir sunum olacaktır. 

Fırında 35-40 dakika pişirdikten sonra gıda boyasıyla karıştırdığınız glazürü sürün. Üzerine şekerleme gibi renkli pasta süsleriyle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!