BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.475,31
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YGS'ye geç kalan öğrencileri umutlandıran haber

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz YGS'ye giremeyen öğrencilerin durumuyla ilgili, yeninden bir değerlendirme yapılabileceğini söyledi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, YGS sınavına giremeyen öğrencilerin Kamu Denetçiliği Kurumu'na şikayetleri ile ilgili "Kamu Denetçiliği Kurumu raporu bir çözüm olacaktır diye düşünüyorum" dedi.

Erbaa Belediyesi'nde gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan İsmet Yılmaz, sınava geç kalan öğrencilerle ilgili Kamu Denetçiliği Kurumu'nun raporunun beklendiğini söyledi. Yılmaz açıklamasında şunları söyledi:

"İnceme yaptıktan sonra Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından verilen raporların hükümlerin, diğer kamu kuruluşları tarafından uygulanması lazım. Dolayısıyla, bakalım bir raporunu versin. Raporunu verdikten sonrada yeniden bir değerlendirme yapılabilir. Kamu denetçiliği kurumu raporu bir çözüm olacaktır diye düşünüyorum. Kamu denetçiliği kurumu çok saygın bir kurum. Çok değerli hukukçular var, başkanı ve üyeleri. Her birisine sonsuz güveniyoruz. Onların vereceği karar bu konudaki sorunu herkesin kabul edebileceği bir noktada çözüme kavuşturacaktır. Önce rapora bakalım. Çünkü bir sınav yapıldı birde yeni bir sınav yap denildiğinde acaba önde arkada sıralama önemli biliyorsunuz. Kamu denetçiliği raporunu beklemek lazım."