BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,57
HABER /  EKONOMİ

Yerli ürünler için kullanılacak logo belli oldu

Ticaret Bakanlığı'nın yerli ürünler için zorunlu hale getirdiği logonun şekli belli oldu. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan etiketlerde yeni dönem başladığını belirterek 'Yerli Üretim Logosu'nu tanıttı. 680 üründe gramajla oynandığını, 1296 üründe ise haksız fiyat artışına gidildiğini tespit ettiklerini açıkladı.

Abone ol

Bakanlık dün yayımladığı genelge ile yerli ürünlerde logo konulmasını zorunlu hale getirmişti. Bakan Pekcan bundan sonra yerli ürünlerin belli olması için kullanılacak logoyu basına tanıttı. Pekcan denetimlerden çok çarpıcı sonuçlar da verdi.

Ticaret Bakanı Pekcan'ın 'Genelde tüketicinin raflardaki ürünlerle ilgili şikayetlerini aldık. Bunun üzerine etiketlerde yeni dönem başlattık' ifadesinde bulundu.

680 ÜRÜNDE GRAMAJ OYUNU

Pekcan, 41 bin 821 ürün denetlendiğini, 1296 üründe haksız fiyat artışı tespit edildiğini ve 680 üründe de gramajla oynama tespit edildiğini açıkladı.

İŞTE BAKAN PEKCAN'IN AÇIKLAMASINDAN NOTLAR; 

- Kendi tükettiklerini üretmeden ülkelerin zenginleşmesine imkan yok. Varsa da bu kısıtlı olacaktır. Burada bir noktanın altını çiziyorum. Bize inanan, bizimle beraber ürünlerini burada üreten yabancı firmaların Türkiye'de üretilen ürünleri de yerlidir.

- Türkiye'de istihdam yapan, Yabancı firmaların Türkiye'de üretilen ürünleri de yerlidir. Onların da bizim Türkiye'deki alın terimizin payı vardır. Onlar da aynı yerli logoyu kullanacaktır. Onların da buradaki varlıklarını destekliyoruz.

- Dünya pazarında gerçekten rüzgar gibi esen Türk ürünleriyle insanımızın tüketicimizin gurur duymasını istiyoruz.

- Kalitesiyle onurlanmasını istiyoruz. Bu topraklarda üretilen ürünleri hep beraber tüketip, tükettiklerimizi hep beraber üretmek için buradayız. Çünkü biz yerliyiz, yerli üretim bizim zenginliğimiz, gücümüz. Çocuklarımızın mutlu geleceği.

İşte yerli üretim logosu;

680 ÜRÜNDE ETİKET OYUNU

TİCARET Bakanı Ruhsar Pekcan, "41 bin 821 ürün denetlendi dün itibariyle. Bin 296 ürün için haksız fiyat artışı tespit ettik. 680 ürününün fiyat etiketinde mevzuata aykırılık bulundu. Gramajda oynamalar falan. Bunlarla ilgili her türlü tedbiri almaya yetkilerimiz ölçüsünde devam ediyoruz. Ayrıca stokçularla ilgili de Hazine ve Maliye Bakanlığı ile beraber stok kontrolleri üzerinde de çalışıyoruz. Onlara da anında cezalarını kesiyoruz" diye konuştu. Yapılan açıklamaya göre, 2 bin 499 firmada toplam 41 bin 821 ürün denetlendi.