BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,55

YENİ VOLVO XC60 Bir Suv’un Evrimi

Volvo’nun gece yada gündüz otomobiller, yayalar ve büyük hayvanlarla çarpışmayı önlemeye yardımcı olan muhteşem City Safety sistemine gelen üç yeni özellik sayesinde Kompakt Suv kendisini tüm rakiplerinden bir adım öne çıkarıyor.

İsveçli Volvo, lüks Alman rakiplerine karşı bir zafer kazandığı ve Lüks Kompakt Suv sınıfında “ben de varım” dediği XC60’ı 9 yıl aradan sonra yeniledi. Ancak bu durumun marka tarafından “yenilemek” yerine  XC60’ın “evrimi” olarak ifade edilmesi beklentileri oldukça yüksek tutuyor. Ama beklentilerin yüksek olmasında bir sakınca yok çünkü Yeni XC60 tüm beklentilere cevap verecek şekilde evrilmiş.

Özellikle şehirde kullanmayı tercih ettiğimiz ancak şehir dışına çıktığında da aynı güvenlik ve konfor beklentimizi sürdürdüğümüz Lüks Kompakt Suv’lar her geçen gün daha fazla ilgi görmeye ve bu ilgi doğrultusunda artan rekabetle ileri teknoloji ile donatılmaya başladılar. Yeni XC60 ise bu ileri teknolojinin en son örneği, şehirde otomobil dinamiklerini daha çok hissettiren sürüş karakterine ileri seviye güvenlik donanımları ekleniyor. Ama şehirden çıktığında özellikle hafif arazide birebir deneyimlediğim konforundan ise bir an olsun ödün vermeyen yeni XC60 güven veren dinamik sürüş karakterini burada da korumayı başarıyor.

Yeni XC60 ile Dalaman’dan başlayıp Bördübet’de son bulan muhteşem bir rotada tanıştım. Bu rota tam istediğim gibi seri ve hızlı virajların yanında, bozuk ve bir o kadar yokuş ve iniş barındıran yollarla doluydu. Şehir içi kısımlarının yanında toprak yollar da rotamın içindeydi. Yarı otonom sürüş ve offroad özelliklerini denerken bu sayede bolca göz kamaştıran manzaranın tanıdı çıkarma fırsatımda oldu. Çünkü yolun bir kısmını ben bir kısmını ise otomobil neredeyse kendisi kullandı.

Sürüş detaylarından önce tasarıma değinirsek, Yeni XC60 ın dış tasarımından çok da bahsetmeye gerek yok. Zaten “ben buradayım” diyen güçlü, dinamik ve bir o kadar sade bir tasarıma sahip. Özellikle İskandinav Mitolojisindeki Tanrı Thor’un çekicinden ilham alınarak tasarlanan farlar, diğer tüm yeni Volvo’lar da olduğu gibi XC60’ a da diğer otomobillerden sıyrılan ayrıcalıklı bir ifade vermiş. İçeride ise zarafet, şıklık, uyum ve dinamizm var. Tüm kontrol elinizin altında, tuşlar yok denecek kadar az hepsi orta konsolda neredeyse ipad büyüklüğündeki dokunmatik ekranda buluşmuş. Üstelik bu ekranın kullanımı çok kolay, dokunmatik olmasının yanında sesli komutla da kontrol edebiliyorsunuz. Ara yüzü güncellenen siteme Apple Car Play ve Android Auto ile telefonunuzu entegre edebiliyor ve sürüş esnasında telefonunuzun neredeyse tüm özelliklerini sesli komutla kullanabiliyorsunuz. Tamamen cam olan tavanın bir kısmı açılabiliyor. Bu Lüks otomobilin içindeyken dışarıdan soyutlanmış lüks ve konforlu bir yolculuk yapmanız için her şey düşünülmüş kısaca. Ama işte asıl konu sürüş ve güvenlikte. Yeni XC60 asıl başarısını burada gösteriyor. “2020 yılı itibariyle bir Volvo içerisinde kimse ölmeyecek ve ya ciddi şekilde yaralanmayacak” diyen Volvo bu hedefine ulaşmak için otomobillerini yüksek güvenlik teknolojileriyle donatıyor. İşte Yeni XC60 bu teknolojinin en yeni versiyonuna sahip. Volvo’nun gece yada gündüz otomobiller, yayalar ve büyük hayvanlarla çarpışmayı önlemeye yardımcı olan muhteşem City Safety sistemine gelen üç yeni özellik sayesinde Kompakt Suv kendisini tüm rakiplerinden bir adım öne çıkarıyor.

City Safety Sistemine gelen yeni özelliklerden ilki Direksiyon Desteği. Yani öndeki herhangi bir engelle çarpışma olasılığında aracın yaptığı fren yeterli gelmeyecekse direksiyon desteği ile engelden kaçmanıza yardımcı oluyor bu sistem 50 ile 100 km arası hızlarda aktif.. İkinci yeni özellik ise gerçekten muhteşem buna “karşı şerit ihlali önleme” deniyor. Yani siz öndeki aracı sollamak istediniz ve sola çıktınız ancak karşıdan gelen aracı fark etmediniz bu gibi durumlarda devreye giren sistem sizin eğer karşıdan gelen araç varsa o şeride girmenize izin vermiyor ve ya hızlıca tekrar şeridinize dönmenizi sağlayacak direksiyon hareketini yapıyor bu sistem ise 60 ile 140 km hız aralığında çalışıyor. Yenilenen üçüncü özellik ise opsiyonel olarak sunulan Kör nokta uyarı sisteminin güncellenmiş hali. Yani siz şerit değiştirirken eğer kör noktanızda bir araç var ise otomobil o şeride girmenizi direksiyona müdahale ederek engelliyor. Yarı otonom sürüş özellikleri taşıyan Pilot Assist özelliği ise 130 km ye kadar eller direksiyonda iken işaretli yollarda otomobilin belli sınırlarda kendi insiyatifinde ilerlemesine izin veriyor.

Yeni XC60 tamamen yeni şasi ve yeni havalı süspansiyon sistemine sahip. Sürüş moduna göre süspansiyon sertliği ve yüksekliğini ayarlıyor. Dolayısıyla tüm zeminlerde rahat hareket etmenizi sağlıyor. 4 farklı sürüş moduna sahip. Comfort, Eko, Off Road, Dynamic. Offroad modu 40 km hıza kadar özellikle bozuk, çamurlu, kaygan zeminde kontrollü hareket etmenizi sağlıyor. Offroad modunu tamamen toprak ve yokuş bir yolda ve yol olmayan bir palmiye bahçesinde deneme şansım oldu.Bu moda geçince otomobil yüksekliğini 4 cm daha yükseltiyor. Yeni XC60 ile birçok yere gözünüz kapalı girebilirsiniz. Özellikle 360 kamera açısıyla otomobilin etrafında ne olup bittiğinden haberdar olabiliyorken. Bu mod dışında daha belirgin karakterde sürüş isterseniz dinamik moda geçebiliyorsunuz. Böylelikle süspansiyon fren ve gaz tepkileri daha belirgin ve net oluyor.

Test aracım 2 litre çift turbolu dizel motora ve 8 ileri Geartronic şanzımana sahip.  190 beygir güç ve 1750 devir itibariyle 400 Nm tork değeri veriyor. 8.3 saniyede 0 km den 100 km hıza çıkan Yeni XC60 şimdilik sadece 4 tekerlekten çekiş sistemi ve bu motor ve şanzıman alternatifi ile satılıyor. Temmuz ayında satışları başladı ancak araçların teslimi Ekim 2017 sonu itibariyle yapılacak. Fiyatları ise Momentum donanımda 350.000 TL, İnscription donanımda 386.930 TL, R-Design ise 383.460 TL. (Eylül 2017)