BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.478,93

Yeni Volkswagen Polo Test Sürüşü

Tasarımı Volkswagen in yeni tasarım diline uyarlanınca Polo yine sade ama bu defa daha modern ve eskiye oranla biraz daha yapılı duruyor.

Nihayet yeni Polo’nun 6. nesliyle tanıştık. 1975 den bu yana 16 milyon adet satan ve tutkunları olan bir modelden bahsediyoruz. Polo şimdi eskiye göre daha büyük, 1cm alçalmış, 8 cm uzamış ve aks mesafesi 9.4 cm daha artmış, bu şekilde iç hacmi çok daha geniş. Yani şöyle ki Polo test sürüşümü şehir dışında biraz uzun yolda yapmak istedim. Bana eşlik eden dört arkadaşımla birlikte beş kişi yola çıktık, yani arka kısımda 3 kişi İstanbul’dan Bolu’ya yolculuk yaptık. Tamam beş kadın çok iri yarı değiliz ama yolculuk süresinde tüm yolcular hem baş hem de diz mesafesi anlamında çok rahat etti. Üstelik hemen elimizin altında olmasını istediğimiz bolca eşyamızla birlikte. Bu sınıf bir otomobil için biz biraz daha rahatsız olmayı göze almıştık ama yanılmak çok iyi oldu. Bu genişlikten bagaj da nasibini almış. Stepne de daha aşağıda böylelikle daha fazla ve rahat yükleme alanı oluşmuş eskiye oranla 71 litre daha artarak 351 litreye ulaşmış. Bu arada artık 14 farklı renk seçeneği sunuyor Polo.

Tasarımı Volkswagen in yeni tasarım diline uyarlanınca Polo yine sade ama bu defa daha modern ve eskiye oranla biraz daha yapılı duruyor. Benim dış tasarımından ziyade içerisi daha fazla ilgimi çekti. Öncelikle otomobilin içi için 3 farklı dekor rengi seçeneğiniz var. Bu dekor paketiyle turuncu, mavi ve ya gümüş yapabiliyorsunuz otomobilin içindeki bazı detayları. Polo iç mekanda zarif ve sade tasarımı yanında bu segment bir otomobilden beklenecek en iyi kaliteye sahip. Hem doku olarak hem görsel olarak.

8” Dokunmatik dijital ekran orta konsolda piyano siyahı kaplamanın içinde bulunuyor ama bu çok güzel bir bütünlük sağlayarak sanki bütün orta konsolu kaplayan bir ekran varmış gibi görünüyor. Bunun yanında yeni nesil dijital gösterge paneli Active İnfo Display   ilk defa Polo ile sunuluyor.  10.25” genişliğindeki ekran yenilenen ara yüzle sürüş bilgileri yanında radyo, rehber gibi bilgileri de takip etmenizi sağlıyor. Neyse ki yeni Polo’da elektronik park freni yerine el freni var. Otomobilin hakimiyetinin bende olduğu duygusunu güçlendiren bu detayı ben seviyorum. El freni yanında köşeli bardaklıklar var yani, alışık olduğumuz yuvarlak form yerine köşeli bir form kullanılmış. Hareket edebilen bir kolçak var bu benim sevdiğim diğer detay. Direksiyon tanıdık ama artık çok fonksiyonlu.

Benim test otomobilimde 1 litre 95 beygir 3 silindirli benzinli motor bulunuyor bu motor 2000 ile 3500 devir arasında 175 Nm tork değeri veriyor.. Şanzıman ise 7 ileri DSG. 0 dan 100 km hıza 10.8 saniyede ulaşıyor. Kullandığım süre boyunca ortalama yakıt tüketimi 6.6 oldu. Yalıtım konusunda özellikle dikkat ettiğim uzun yolda bir rahatsızlık hissetmedim. Yani yalıtımda gayet başarılı.  Kullanıma gelirsek, önce Anadolu oto yolunda uzun konforlu bir yolculuk ardından, yokuşlarla, inişlerle virajlarla dolu Bolu Çubukgöl yolunda kullandım. Araçta kalabalık olmamıza rağmen 1 litrelik motor ve şanzıman, çok daha büyük hacimli motorları aratmayacak performans gösterdi. Birde o ilk hızlanma anlarında içeriye giren motor sesi otomobile ısınmak için ekstra bir neden oldu benim için. Ne çekiş problemi yaşadık ne hızlanma. Tabi kast ettiğim standart şehirler arası yolculuk şartları. Mıcırlı yola girdiğimizde ise süspansiyonun sertliği biraz hissedilse de daha çok asfaltta geçen seyahatimizde bunun avantajını da hissetmedik değil. Gerektiğinde çamurlu karakterine hiç uygun olmayan yolda da kullandığımda açıkçası bu yola hiç girmeyelim tereddütü yaşamadım. Yeni Polo’nun yola tutunması, viraj dengesi çok iyi. Biraz tempo istediğinizde hem güç olarak hem stabilizasyon olarak net cevap veriyor. Otomobilin fiyatları 64.600 ile donanıma göre 96.200 e kadar çıkıyor.(aralık 2017)