BIST 9.548
DOLAR 32,49
EURO 34,58
ALTIN 2.499,92

YENİ OPEL CORSA 1.0 Turbo Sürüş İzlenimleri

YENİ OPEL CORSA 1.0 Turbo Sürüş İzlenimleri

Opel’in küçük sınıftaki ilk otomobili Corsa, beşinci nesliyle Otobest 2015 ödülünü aldı. Bu ödüle ikinci kez sahip olan Corsa, yeni neslinde donanımları, renkleri ve özellikle yeni motor seçenekleriyle eskisinden çok daha iddialı ve dinamik görünüyor. 1982’de ilk yollara çıkışının ardından Avrupa’da 12 milyon adet üzerinde satış rakamına sahip otomobil Türkiye’de 200 binin üzerindeki satış rakamına ulaşmış durumda.

Dışarıdan bakınca bir önceki nesille tasarım anlamında çok ciddi farklılıklar yok ancak Adam’la birlikte tanıştığımız markanın yeni tasarım yüzü Corsa’da ilk göze çarpan değişiklik. Ön kaputtaki U formu, daha sivri köşeli öne doğru uzanan farlar yenilikler arasında.
 

En büyük yenilik Corsa ‘nın iç tasarımında, oldukça itinali davranılmış. Eskiye oranla çok daha modern ve kaliteli bir ortamla karşılaşıyorsunuz. Sport donanımlı otomobilimin koltukları en keyif aldığım bölümlerden diyebilirim, kısa boylu olunca sürekli koltuğu yüksekte kullanmak gerekiyor ancak o zaman da görüş açısı çok fazla değişiyor. 3 kapılı Corsa bu konuda beni çok mutlu etti çünkü en altta kullanırken bile görüş alanım veya göstergelerin konumu hiç rahatsızlık verici değildi, fakat bu uzun boylular için problem olacağı anlamına gelmesin çünkü oldukça iyi bir baş mesafesi var. 3 kapılı versiyonda arka kısımda 1.80 boyundaki birinin çok rahatça seyahat edebildiği otomobilimin bagaj kapasitesi 280 litre, koltuklar yattığında 1090 gibi çok iyi bir alana sahipsiniz. Küçük eşya gözleri çok kullanışlı, özellikle vites önündeki boşlukta telefon gibi küçük eşyalarınızı koruyabileceğiniz alan hemen elinizin altında. IntelliLink bilgi-eğlence sistemi, 7 inç renkli dokunmatik ekranı, Apple ve Android cihazlarla uyumlu olup sesli komut sistemi ile kullanılabiliyor. Ayrıca Bluetooth, Siri Eyes Free, Navigasyon için BringGo, internet radyosu ve podcast’ler için Stitcher ve TuneIn gibi pek çok uygulama kullanılabiliyor. Sade bir gösterge tablosuna sahip iki analog gösterge ve ortada yol bilgisayarı, oldukça büyük tutulmuş bilgisayarda büyük rakamlarla hızınızı görebiliyorsunuz. Direksiyonun üzerindeki kırmızı dikişler otomobilin içindeki havayı değiştiriyor. Otomobile ekstra enerji veren bu detay en sevdiğim ayrıntılardan. Otomobilin sahip olduğu City modu ile tek tuşla direksiyonu yumuşatarak özellikle dar dönüşleri ve dolayısıyla şehir içi kullanımı kolaylaştırıyor.
 

Yeni Corsa yeni yüzüyle birlikte, yeni bir motora sahip. 1.0 litrelik bu motor 115 beygir güç üretirken 170 Nm de tork gücüne sahip. Opel’in son dönemdeki en yeni motorlarından olan 3 silindirli turbo beslemeli motorla düşük devirlerde dahi bu tork değerine ulaşabiliyorsunuz. Şehir içi için oldukça ekonomik olan bu motora yalnızca 6 ileri manuel şanzımanla birlikte sahip olabiliyorsunuz. Kullanımı çok keyifli olan test otomobilimin orta sertlikte süspansiyonlara sahip, şehir içi asfalt yollarda çok seri ve konforlu otomobilim magma kırmızı rengiyle oldukça dikkat çekiyor. Kullanımı çok rahat ve performansı çok iyi olan 3 kapılı yeni Corsa’ya özellikle genç kadın ve erkekler bir göz atmalı.