BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61

YENİ MITSUBİSHİ L200 sürüş izlenimleri

Otomobilin tasarımı eskiye oranla çok daha sportif yeni yüzüyle çok daha heybetli görünüyor. İçeride ise bir pick-up a göre oldukça iyi bir konfora sahipsiniz.

Pick-up pazarının öncüsü efsane L200 yeni motor ve şanzımanı, güçlendirilen gövdesi, konfor ve güvenlik öncelikli donanımlarıyla yeniden sahnede. İlk kez 1992 de satışa sunulan otomobil 5.neslinde de rakiplerinden önde olacak gibi görünüyor.

Otomobilde 3 farklı donanım ve 5 farklı versiyon bulunuyor. Otomobilin dayanıklı, güçlü birazda sert yapısına gönderme yapan donanım isimleri ise storm, tornado ve blizzard. Benim test otomobilimin versiyonu ise 4x4 Otomatik şanzımanlı Blizzard. Kar fırtınası yani tipi anlamına gelen otomobille karlı olmasa da yağmurlu bir havada tanışıyorum. Buda bol çamur ve balçık demek.

Otomobilin tasarımı eskiye oranla çok daha sportif yeni yüzüyle çok daha heybetli görünüyor.

İçeride ise bir pick-up a göre oldukça iyi bir konfora sahipsiniz. Anahtarsız çalıştırma sistemi, ısıtmalı ve elektrik kumandalı sürücü koltuğu, deri koltuklar, açısı ve yüksekliği ayarlanabilen deri direksiyon, çift bölgeli tam otomatik klima ilk göze çarpan ayrıntılar.Vites önünde ve arkasında küçük eşyalarınız için yeterli alan bulunuyor. Ayrıca kapı içleri, torpido ve kolçak da eşyalarınız için yine bolca alan sunuyor. Otomobilde eskiye oranla daha fazla baş ve diz mesafesi var, arka kısımda oturan yolcular için iyi haber bu. Arka yolcuların oturma pozisyonu yine biraz daha yüksekte.

Otomobilde zaten var olan aktif denge ve çekiş kontrolü, fren destek sistemi, fren öncelik sistemi, elektronik fren gücü dağılım sistemi, abs ve acil duruş sinyali özelliklerine eklenen şerit takip uyarı sistemi, yokuş kalkış desteği ve HID farlarla güvenlik daha da zenginleştirilmiş. Ayrıca donanım seviyelerinde 7 hava yastığı standart.

Test otomobilimde Mivec ve dizel özelliklerinin bir arada sunulduğu 2.4  181 beygir güç ve 430 Nm tork üreten güçlü bir motor var. 5 ileri otomatik vitesi ayrıca direksiyondaki kulakçıklardan manuel değiştirebiliyorsunuz. 

Test otomobilimi asıl kullanmak istediğim çamur ve balçık dolu araziye ulaşmak için uzun bir asfalt yol kat etmem gerekti. Asfalt yolda oldukça konforlu olan otomobilim sakin kullanımla 7.4 lük bir yakıt değeri gösterdi. Performans arttıkça otomobilin dengesi ve tutunması daha da artıyor. Islak ve virajlı asfalt yollarda yüksekliğine rağmen otomobilin dengesini bozmak çok zor. Özel bir lastik olmamasına rağmen otomobile güvendiğim için bozuk araziye girmekten çekinmedim. Vitesin hemen arkasında bulunan yuvarlak butonla bulunduğunuz araziye göre sürüş modunu değiştirebiliyorsunuz. 2H,4H,4HLc,4LLc. Bu 4 aşamalı arazi şanzımanıyla çok zorlu şartlarda dahi rahat ve güvenli bir sürüş sağlayabiliyorsunuz, üstelik benim gibi offroad uzmanı olmasanız bile. Otomobili balçık dolu kaygan ve   dik orman yollarında ve  kayalık dolu bozuk arazide kullandım. Otomobildeki bu şanzıman ve özellikleriyle yolda kalmak çok zor diyebilirim. Otomobil bu küçük macerada benden ve misafirlerimden tam not aldı. Pick-up meraklılarının yeni L200 le tanışmalarını şiddetle öneririm.