BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,31
HABER /  POLİTİKA

Yeni havaalanının toplu ulaşım ihalesini kazanan belli oldu! İşte o firma

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan 3. Havalimanı Toplu Ulaşım İhalesi'ni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi Otobüs AŞ kazandı.

Abone ol

İSTANBUL'da yeni havaalanının yolcu taşıma ihalesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan Otobüs AŞ. kazandı. İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan ilk ihaleyi, 3. Havalimanı Toplu Ulaşım İhalesi'ni, Altur-Havaş-Free konsorsiyumu kazanmış ancak ihale, "kamu yararı oluşmadığı için iptal edilmişti. 

FİYAT NEREDEYSE İKİ KATINA ÇIKTI... İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen ihaleye 9 şirket katıldı. İhalye 750 milyon liranın üzerinde teklif verdiği öğrenilen İstanbul Otobüs A.Ş kazandı. İptal edilen ihaleyi 475 milyon 488 bin TL'lik teklif ile Altur, Havaş ve Free Turizm A.Ş. konsorsiyumu kazanmıştı.

İLK İHALE 475 MİLYON 488 BİN LİRAYA BİTMİŞTİ... İstanbul Yeni Havalimanı'na 18 hat üzerinde bagajlı 150 otobüsle yapılacak olan taşımacılık işi ihalesinin ilkini 475 milyon 488 bin TL'lik teklif veren Altur-Havaş-Free Turizm konsorsiyumu kazanmıştı. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 10 yıl süreyle hat kiralama işinde 'kamu yararı oluşmadığı' gerekçesiyle ihaleye onay vermemiş ve iptal etmişti.

3. HAVALİMANI OTOBÜS SEFERLERİ : Bagajlı lüks taşımacılıkla üçüncü havalimanına günde 75 bin yolcu taşınacak. En çok sefer 50 kilometrelik Yenikapı-Sirkeci hattında olacak. 11 dakikada bir aracın hareket edeceği hatta 23 araç hizmet verecek. Buradan havalimanına bilet ücreti 18 TL olacak.

ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI OTOBÜS SEFER ÜCRETLERİ : Üçüncü havalimanına en pahalı ve en uzak hat Pendik ilçesinden olacak. Bu hattan 45 aralıklarla sefer düzenlenecek. Üçüncü havalimanına 93 kilometre mesafede olan Pendik hattının ücreti 30 TL olacak.