BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Yeni formül bu: Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa edip...

2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın karşısına CHP Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu'nun aday olarak çıkacağı konuşulurken Hürriyet yazarı CHP'den önemli isimlerle konuşan Abdulkadir Selvi KIlıçdaroğlu'nun adaylık formülünü bugünkü köşesine taşıdı.

Abone ol

Erdoğan'ın sözleri sonrası tutuklanacak mı tutuklanmayacak mı tartışmaları sürerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2019'daki Cumhurbaşkanılığı seçimlerinde Erdoğan'ın karşına aday olarak çıkacağı gündeme geldi. Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olabilmesi için gerekli olan formülü kaleme aldı.

CHP Liderinin “Bir parti genel başkanı Cumhurbaşkanlığına aday olmamalı” görüşünü hala savunduğunun altını çizen Selvi, Peki bu durumda Kılıçdaroğlu nasıl aday olacak? sorusuna yanıt veriyor.

İşte Abdulkadir Selvi'nin yazından öne çıkanlar:

Kılıçdaroğlu, adalet yürüyüşüyle beklenmedik bir başarı sağladı. Parti içi muhalefeti susturdu, siyasette özgül ağırlığı arttı. Bu onu Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a karşı en güçlü aday konumuna taşıdı. Erdoğan ise bir yandan partisinin 2019 seçimlerine hazırlarken, diğer yandan da hayır cephesini dizayn etmeye çalışıyor. FETÖ tartışması, MİT TIR’ları görüntüsünü Enis Berberoğlu’na verdiği iddiasıyla Kılıçdaroğlu’nu türbülansın içine sokmaya çalışıyor. CHP liderinin karizmasını çizmeyi amaçlıyor. Erdoğan, 16 Nisan gecesi kendisini kutlamak için arayanlara, “Asıl önemli olan 2019 seçimleri” demişti. “Yüzde 51.4 bizim oyumuz değil, yüzde 48.6’da CHP’nin oyu değil” diye ilave etmişti. Ancak siyasetin bir gerçeği var. ‘Evet’in liderliğini Erdoğan, ‘Hayır’ cephesinin liderliğini ise Kılıçdaroğlu yapıyor. 16 Nisan’dan bu yana Erdoğan yüzde 51’i büyütmek için çaba gösterirken Kılıçdaroğlu, ‘Hayır bileşenleri’ni bir arada tutmaya çalışıyor.

YENİ FORMÜL

Bu arada Kılıçdaroğlu, “Bir parti genel başkanı Cumhurbaşkanlığına aday olmamalı” görüşünü koruyor. Peki bu durumda Kılıçdaroğlu nasıl aday olacak? Cumhurbaşkanı adayı olmak üzere CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa edecek mi? Kılıçdaroğlu’nun çevresiyle bu formülü konuştum.