BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.325,93

YENI DISCOVERY SPORT Sürüş İzlenimi

DISCOVERY SPORT Sürüş İzlenimi

 Özellikle bazı markalar, bazı modellerde diğerlerinden açık ara farkla çok daha özel otomobiller üretiyor. Buna en iyi örneklerden biri Land Rover’ın Suv segmentindeki başarısı. Markanın özellikle 1970 yılından bu yana üretilen Range Rover modeline, lüks Suv segmentinin öncüsü diyebiliriz, model neredeyse markadan bağımsız bir ünle günümüze kadar gelmiştir. Range Rover da ki bu başarısı elbette diğer modellerde de devam ediyor. Benim konuğum ilk olarak 1989 yılında yollara çıkan Discovery.
 

Son nesil Kompakt Suv Discovery Sport tasarımıyla hem arazide hem de şehirde, size güvenli ve güçlü bir sürüş vaad ediyor. Otomobile bakarken bile aksini düşünmek mümkün değil. Model ön kısımda ailenin diğer modelleriyle benzerlik gösterirken özellikle arka kısımda daha kendine özgü detaylara sahip. Bu detaylar içeride de devam ediyor. Otomobili opsiyonel 5+2 oturma düzeninde sahip olabiliyorsunuz. İsteğe bağlı kayar ikinci sıra koltuklarla kendinize çok daha geniş bir alan sunabilirsiniz. Ancak zaten çok rahat diz ve baş mesafesi sunuyor. Koltuğa ilk oturduğunuzda sizi karşılayan kalite ve konforun yanında oldukça ergonomik konumlandırılmış tuşlarla otomobili kullanmak hangi yol koşulunda olursa olsun büyük bir zevke dönüşüyor. Koltuk ve direksiyon ideal sürüş pozisyonu için oldukça fazla opsiyona sahip, yani kısa ya da uzun boylu olmanız fark etmiyor. Vitesi joystick ile değiştiriyorsunuz ki otomatik viteste bu sisteme bayılıyorum. 8”lik dokunmatik ekran oldukça kullanışlı, otomobillerdeki bu ekran genelde çok hassas değildir ancak bu otomobilde tepkiler çok hızlı. Otomobile ilk oturduğunda benim gibi usb girişi arayanlardansanız çok mutlu olacaksınız çünkü bolca var. Eşya gözleri fazlaca tatminkar, vitesin önündeki göz, isterseniz kapatabildiğiniz iki bardaklık, kolçak, kapı içleri ve torpidonun üzerinde kapağı olmayan bir eşya alanı var. Yani dağınık sürücüler ve kalabalık aileler oldukça rahat edecektir. Arka koltukta ayrı güç sistemlerinin yanında ayrı havalandırma var yolcuların konforu da düşünülmüş. Otomobilimde 3. Sıra koltuklar var yani 5+2 oturma düzenine sahip. Ancak 3.sırada oturmak isterseniz öndeki koltukları bayağı ileri almanız gerekiyor, daralan alan dışında konfordan ödün yok. Yani daha çok çocukların rahat yolculuk yapabileceği şekilde tasarlanmış ki 3. Sırada dahi havalandırma ve usb girişleri mevcut.


Güvenliğe gelirsek, Öncelikle ön kaputa konumlandırılmış bir yaya hava yastığı var. Ani fren durumunda tehlike ışıkları, uzaktan kumandalı panik alarmı ve perimetrik alarm,7 adet hava yastığı, bağımsız acil durum freni, römork denge yardımı, dinamik ve devrilme denge kontrolü, elektronik çekiş kontrolü, yokuş iniş kontrolü gibi daha birçok sürüşünüze destek olacak güvenlik özelliği bulunuyor.

Discovery Sport arazi koşulları için Terrain Response adlı Land Rover’ın geliştirdiği sisteme sahip. Bu sistemde balçık, çakıl, kum gibi zemine göre seçim yaparak daha güvenli sürüş sağlayabileceğiniz gibi kendinizi otomatik moda emanet edebilirsiniz. Bu durumda otomobil motor ve şanzıman dinamiklerini algıladığı yol şartlarına göre ayarlıyor. Bu akıllı çekiş sistemi ile gerçek anlamda çok zor şartlarda otomobili çok rahat kullanabilirsiniz. Daha doğrusu sadece gaza ve frene basın gerisini otomobil hallediyor.
 

Otomobilim 9 ileri tam otomatik şanzıman ve 2 litrelik turbo beslemeli benzinli motora sahip.240 beygir güç ve 340 Nm tork değerine sahip otomobilin ses yalıtımı çok iyi. Performansı çok iyi olan otomobilin ekonomisi performansı kadar iyi değil 11 litrelerin altına pek düşemedim maalesef. Özetle her koşulda konfor, lüks, güvenlik ve performans bu otomobilde sürücüsünü bekliyor.