BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.308,97

Yeni Audi A4

Yeni Audi A4



Bazı otomobiller vardır, sadece ulaşım için düşünülemezler. İfade ettikleri sürüşün ötesindedir, beklenen fazladır, en çok da sürücüsünün karakterini yansıtması beklenir. Daha önce severek kullandığım ve yenilendiğinde tanışmak için çok heyecanlandığım A4 tam da bu beklentilere cevap verebilecek nitelikte. A4 sahip olduğu motor ve donanım seçeneklerine göre sürücüsüyle bütünleşebilen nadir otomobillerden biri bana göre.

Yeni A4 ile Venedik’te yapılan basın lansmanında tanışma fırsatım oldu. Farklı motor seçenekleri ile sürüş imkanı buldum. Venedik’te yüksek rakımlı virajlı orman yollarında kullandığım otomobil ile ilgili aslında söyleyecek çok şey var ancak ilk söylemek istediğim A4’ün kendine has karakterinin yeni teknoloji yardımıyla artık çok daha güçlü olduğu.

Otomobilin her detayına ayrı bir özen gösterilmiş. Sevilen A4 tasarımı küçük ama detaylı dokunuşlarla şimdi daha fazla kendine güvenen ve sportif çizgileri daha fazla öne çıkan bir yüze kavuşmuş. Ayrıca bu değişikliklerle yeni A4 0.23 hava sürtünme katsayısı ile sınıfının lideri. Daha keskin hatlara sahip ve 120 gr daha hafif yeni A4 için 30 farklı renk seçeneği var, renkler otomobilin karakterini çok belirgin değiştiriyor yani kişiselleştirmeye renklerden başlıyor bile. Benim favorim ise daha sportif ve enerjisi daha yüksek göründüğü için otomobile çok yakıştığını düşündüğüm mavi.

Otomobilin iç tasarımı, sürücüyü dışarıdan soyutlayacak kadar etkileyici, her ayrıntıda audi mühendislerinin sürüş konforuna ne kadar önem verdiğini görebilirsiniz. Otomobilin içinde kendinizi rahat ve güvende hissetmeniz için tüm detaylar düşünülmüş. Kalite ise üst sınıfları aratmayacak nitelikte. Bu otomobilde kendinizi ayrıcalıklı hissetmeniz için her şey düşünülmüş. Standart led iç aydınlatmayı dilerseniz renklendirme seçeneğiniz bulunuyor. 8.3” dokunmatik ekranlı yeni nesil MMI sisteminde  LTE ve Wi-Fi bağlantı özellikleri bulunuyor. Otomobili kullanırken ihtiyaç duyabileceğiniz tüm bilgileri ekranda görürken aynı zamanda navigasyon, hız gibi ayrıntıları da göz hizanızda görebildiğiniz renkli head up display bulunuyor. Telefonunuzu kablosuz şarj edebiliyorsunuz ayrıca otomobil Apple CarPlay ve Androit Auto sistemlerini de destekliyor. Ayrıca 3D ses sağlayan Bang & Olufsen ses sistemi ile sadece göze değil kulağa da hitap ediyor. Otomobilde audi tablet bulunuyor bu tableti, otomobilinizden alıp eve veya işe götürebilir kendi bilgisayarınızla senkronlayabilirsiniz, mesela bu tabletle çocuklarınız arkada yüklediğiniz bir filmi izlerden sesle komut vererek filmi sonlandırabilirsiniz. Bu tabletlere yükleyebileceğiniz, müzik film ve oyunlarla uzun yolculuklarda çocuklarınızın veya yolcularınızın iyi vakit geçirmesini garantileyebilirsiniz de.

Güvenlik ve sürüş konforu için asistanlarla donatılmış otomobilde neredeyse size sürüşün keyfini çıkarmaktan başka iş kalmıyor. Bunlardan bazıları yakıt tasarrufu yapmanıza yardımcı olan öngörülü verimlilik asistanı, Stop&Go adaptif hız kontrolü ve trafik sıkışıklığı asistanı ki ağır akan trafikte otomobili neredeyse kendi haline bırakıyorsunuz,  aktif şerit asistanı, Audi yan asistanı, park asistanı, arka trafik asistanı, çıkış uyarısı, dönüş asistanı, çarpmayı önleme asistanı.

Yeni A4 eskiye oranla 24mm daha fazla baş ve 23mm daha fazla diz mesafesi sunuyor. Bagaj hacmi ise 480 litre.

Yeni A4 Türkiye’de kasım ayında satışa sunulacak.Yeni Audi A4 ve A4 Avant Türkiye’de tamamı S tronik şanzımana sahip, 1.4 TFSI 150 PS ve 2.0 TFSI 252 PS Quattro olmak üzere ikisi benzinli ve 2.0 TDI 190 PS ve 2.0 TDI 190 PS quattro olmak üzere 2 de dizel motor seçeneğiyle sunulacak.

Güç üretimleri önemli ölçüde artırılan bu motorlardan 1.4 lt’lik TFSI seçeneği, 150 PS güç üretirken 250 Nm tork değerine sahip. Aracı 0’dan 100km/s hıza 8,5 saniyede ulaştıran motorun yakıt tüketim değeri ise 5,3 lt/km. Bir diğer benzinli seçenek olan 2.0 lt 252 PS quattro seçeneği ise 370 Nm tork sağlıyor. 0’dan 100 km/s hıza 6,3 saniyede ulaşan bu seçeneğin yakıt tüketim değeri ise kilometrede 5,7 lt.

Yeni A4 ailesinin dizel seçenekleri arasında yer alan 2.0 TDI 190 PS, quattro veya önden çekişli olarak alınabiliyor. Her iki versiyonu da 400Nm tork sağlayan bu seçenekte, quattro modelin durur halden 100km/s hıza ulaşma süresi 7,2 sn iken, önden çekişli seçenek için bu sürü 7,7 sn. quattro seçeneğin km’de harcadığı yakıt 4,4 lt iken, önden çekişli versiyon km’de 4,1 lt’lik yakıt tüketiyor.