BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,25

Yeni Amarok Exclusive sürüş izlenimleri

Amarok kullanmaktan çok keyif aldığım bir otomobil, bence sınıfının tasarım anlamında en başarılı otomobili. Arazideki yeteneğinin yanında şehir içinde de oldukça konforlu oluşu onun neden bu denli tercih edildiğini açıklıyor.

Büyük otomobil kullanmayı sevmeyen yoktur herhalde. Bu büyük otomobil birde arazi şartlarında beklenen performansı veriyorsa, otomobil bir yerden bir yere ulaşmak için kullanılan araç anlamından uzaklaşır ve o “bir yerlerde” eğlence anlamına gelmeye başlar. Eskimo dilinde “Kurt” anlamına gelen Amarok, Exclusive versiyonu ile bu eğlenceyi daha da konforlu ve keyifli hale getiriyor.

Amarok kullanmaktan çok keyif aldığım bir otomobil, bence sınıfının tasarım anlamında en başarılı otomobili. Arazideki yeteneğinin yanında şehir içinde de oldukça konforlu oluşu onun neden bu denli tercih edildiğini açıklıyor.

Yeni versiyon Exclusive 19” jantlar, Bi- Xzenon farlar ve Led gündüz sürüş farlarını standart olarak sunuyor ve bu haliyle sportif görünüşü daha da heybetli hale geliyor.

İçeride yeni versiyonda Alcantara koltuk döşemesi, sürücü ve yolcu koltuk ısıtması bulunuyor. Arazide veya zor koşullarda konfordan ödün vermeye gerek yok. Otomobil de yüksek sürüş pozisyonundan dolayı görüş alanınız çok geniş, dolayısıyla park etmek çoğu küçük otomobilden çok daha kolay ayrıca ön ve arka park sensörü bulunuyor. Dağınık sürücüler veya düzeni tercih edenler için bolca eşya gözü bulunuyor dilediğinizce yerleşebilir veya dağılabilirsiniz. Amarok arkada oturan yolcular için baş ve diz mesafesini çok iyi ayarlamış, Çok uzun boylu veya kilolu yolcularınız varsa rahat edeceklerinden emin olabilirsiniz şahsen denenmiştir, ayrıca çocuk koltuğu bağlantıları bulunuyor (isofix). Yani aile seyahatlerinde çocuklarınız da düşünüldü.

Abs (kilitlenmeyi önleyen fren sistemi), Asr (Anti patinaj sistemi), Edl (eşektronik diferansiyel kilidi), Esp (viraj dengeleme sistemi) Offroad Abs sistemi gibi özellikler standart.

Test otomobilimde 2.0 litre BitDI çift turbo motor bulunuyor. Bu motor 180 beygir güç üretirken tork değeri ise 420. 8 ileri otomatik şanzımanla birlikte çok başarılı bir performans sergiliyor. Yakıt anlamında çok da cimri olmayan otomobilde ben ortalama 10.5 lik bir değer yakaladım. Ancak şartlar değiştikçe gösterge de sürekli değişiyor. Yine bu değer sizin kullanımınıza göre farklılık gösterecektir. Ben otomobili gece ve gündüz hem arazi şartlarında hem şehir içinde kullandım. Öncelikle şehir içinde bir otomobil kadar rahat ve direksiyon tepkileri arazide olduğu gibi şehirde de oldukça net. Kullandığım ıslak zeminli virajlı yollarda çok da düşük hızlarda olmadığım halde hiçbir denge sorunu yaşamadım. Arka boşken çamurlu orman yollarında kullanmama rağmen ne inişte ne çıkışta sorun yaşamadım.

Özellikle yerleşimin şehir dışına doğru açıldığı büyükşehirlerde iş dışında yalnızca ulaşım içinde tercih edilebilecek bir otomobil olduğunu düşünüyorum. Eğer doğada zaman geçirmeyi seviyorsanız bu otomobil hem şehirde hem dışarıda farklı zeminlerde verdiği aynı konforla sizi mutlu edebilir.