BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,90
ALTIN 2.435,99

Yazar ne yazsın, ne yazmasın?

Yazarların yazı içeriklerine dair gelen eleştiriler haricinde bir de "İnternethaber, bu yazarın burada ne işi var" şeklinde eleştiriler var.

Gelişmiş demokratik ülkelerde basın yasama, yürütme, yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak nitelenir. Bir ülkede demokrasi ne ölçüde işliyorsa basın özgürlüğü de o ölçüde var demektir. Kanun kuralları çerçevesinde herkesin istediğini özgürce yazabilmesi bir anlamda basının halkın sesi olmasını sağlar. Bu işlev basına kamusal bir sorumluluğu da yüklemiş oluyor.

Dördüncü kuvvet diye adlandırılan basının gücünü aldığı temel taşlardan birisi de şüphesiz ki köşe yazarları. Gündeme ilişkin yorumlarla bir yandan halkı aydınlatan köşe yazarları  bir yandan da içinde bulunduğu kurumsal yapıya zenginlik katar.

Şimdi hal böyleyken gelelim sizlerin İnternethaber yazarlarına dair yaptığınız eleştirilere. İnternethaber yazar kadrosunu gün geçtikçe zenginleştiriyor. Baki Karakol bu kadroya yeni katılırken Yasemin Pulat tekrar yazmaya başladı. Gittikçe zenginleşen bu kadro her gün sizlerle gündeme ve hayata dair değerlendirmelerini paylaşıyorlar. Sizler de yaptığınız yorumlarla yazılara ilişkin düşüncelerinizi aktarıyorsunuz.

Yazarların yazı içeriklerine dair gelen eleştiriler haricinde bir de "İnternethaber, bu yazarın burada ne işi var? Bu yazısını yayınladığınız için sizi kınıyorum" şeklinde gönderdiğiniz yorumlar hayli çoğalınca konuyu gündeme getirme ihtiyacı hissettim.

İnternethaber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Özışık ise İnternethaber'in bu konuda tutumunun net olduğu ifade ediyor:

Daha öncede belirttiğim gibi İnternethaber'in kurulduğu tarihten bu yana yazı yazan, analiz yapan hiçbir yazarının yazısına müdahalesi söz konusu değildir ve bundan sonra da İnternethaber yönetimi bu geleneğini sürdürecektir.

Biliyorsunuz Türkiye'de medya genel olarak kamusal fayda yerine kurumsal faydayı gözetiyor. Köşe yazarına "Okur bunu istiyor bunu yaz" demek veya tersinden söyleyecek olursak "Okur bunu istemiyor, bunu yazma" demek belki kuruma bir fayda sağlar. Fakat yazarın düşüncesini özgürce ifade etmesinin önüne vurulan ket aslında demokratikleşmenin önünü kesmekten başka bir şey olmaz.
İnternethaber'in bu konudaki tutumu yazının girişinde bahsettiğim demokratikleşme ve basın özgürlüğü adına olumlu bir yaklaşım olarak değerlendirilebilir.

Okurun, yazarları ve yazdıklarını eleştirme hakkı ise sonuna kadar baki. İnternet ortamının sağladığı anında yorum yapabilme imkanı diğer medya organlarını düşündüğümüzde çok daha önde. İnternet medyasında yazan köşe yazarları yazılarına gelen yorumları itinayla takip ediyorlar. Yapılan eleştirileri zaten ikinci bir aracı olmadan görebiliyorlar. Bundan sonrası da sanırım okur ve yazar arasındaki ilişkiye kalıyor.

"YEREL HABER" HIZLA BÜYÜYOR

Bildiğiniz gibi İnternethaber kısa süre önce yerel haberler konusunda hızlı bir atağa geçti. 81 ilden yapılacak haberlerle halkın ülke gündemini takip ederken bir yandan da kendi memleketinde olup bitenlerden haberdar olmasını sağlayacak bu uygulama sizler tarafında da çok büyük ilgi gördü.

adresine yurdun her yerinden mailler yağıyor. Uygulamadan duyulan memnuniyetin ifadesi yanında yayınlanması için yerel haberler de gönderiliyor. Editörler de gönderilen bu haberleri titizlikle değerlendirip yayınlıyorlar. Sizlerde bulunduğunuz ilden, ilçeden duyurmak istediğiniz haberleri bu adrese göndererek tüm Türkiye ile paylaşabilirsiniz.

İŞTE OKURUN "EN" LERİ...

En Çok Okunan Haberler

-Tıkla. Kaç Lira KEY alacağını öğren            - 168.282
-RTÜK'ü üyeler yemiş bitirmişler!               - 102.637
-Bahçeli Erdoğan'a müjdeyi verdi              -  84.720
-Cimbom Fener'i alkışlayacak. Çünkü...     -  82.098
-KEY'de ismi çıkmayanlara müjde              -  80.493

En Çok Yorumlanan Haberler

-Bahçeli öyle bir söz verdi ki!                - 322
-Bahçeli Erdoğan'a müjdeyi verdi          - 195
-CHP ve MHP'ye Roth ayarı çekti           - 176
-Erdoğan'dan rest üstüne rest             - 150
-BDP'den Türk ismi silinsin teklifi           - 134