BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.302,73
HABER /  SAĞLIK

Yaz bronzluğunu uzun süre korumak için...

Yaz bronzluğunu uzun süre korumak isteyenler için elmaelma.com'un yaz bronzluğunu koruyan öneriler listesine bir göz atın deriz. İşte yaz bronzluğunu uzun süre korumanıza yardımcı bir kaç öneri.

Abone ol

Yazın bolca güneşlenip istediğiniz bronzluğa kavuştunuz; ancak tatiliniz bitti ve renginiz açılmaya mı başladı? Üzülmeyin. Bronzluğu korumanızın da yöntemleri var. elmaelma.com'un haberine göre öncelikle bolca nemlendirici sürmeniz gerekiyor. Güneşlenmeden sonra oluşan kuru cilti önlemek son derece önemli. 

MUTLAKA PEELİNG UYGULAYIN

Tatilde uzun partiler, kum ve UVA/UVB ışınları cildinize zarar vermiş olabilir; çare peeling uygulamak. Böylece tatilin yan etkilerinin izleri yüzünüzden zahmetsizce silinirken size de tazelenmiş ve aydınlık bir cildin tadını çıkarmak kalıyor.

VÜCUDU ES GEÇMEYİN

Elbette vücudu da unutmamak gerek! Bronzlaşmış bir bedene peeling yapmak pek çok kişi için alışılmamış bir durum olsa da, uygulamakta çok fayda var. Evet, peeling işlemi cildin yenilenmesini (yetişkinlerde cilt ortalama ayda bir yenilenir) tetiklediğinden, teninizin biraz daha çabuk solmasına neden olacaktır, ancak bu sayede tüm vücudunuz orantılı bir şekilde renk değiştirecektir. Muhtemelen kimse yer yer daha koyu ve lekeli bir cilt istemez.

NEMLENDİRİCİYİ UNUTMAYIN

Cildi her daim tepeden tırnağa nemlendirmenin ne denli önemli olduğunu artık herkes biliyor. Ve elbette nemli bir cilt, bronzluğunu da daha uzun süre koruyabiliyor. Bronzluğunu en çabuk yüzümüz kaybettiğinden, yüze ayrı bir özen göstermek gerek. 

BRONZLAŞTIRICIYI HER YERE SÜRMEYİN

Dinlenmiş ve sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşmak için bir bronzlaştırıcıdan da yardım alabilirsiniz. İşin sırrı ise; bronzlaştırıcıyı yüzünüzün her yerine değil de güneşin ilk vurduğu yerlere; yâni alına, şakaklara, burnun üstüne ve elmacık kemiklerine sürmek.

MANGO-HAVUÇ YİYİN

Beta-karoten (bir tür turuncu-kırmızı pigment) açısından zengin besinler tüketmek cildinizi renklendirir. Menü zengin! Tatlı patatesten kayısıya, mangodan havuca pek çok meyve ve sebzede beta-karoten bulunuyor. Bu besinler hem sağlıklı hem düşük kalorili hem de cildinizi ışıldatıyor, daha ne olsun!

SIVI TÜKETİN

Artık yavaş yavaş yazın son günlerine yaklaşıyor olsak da en sıcak günlerde içtiğiniz kadar çok miktarda su tüketmeyi bırakmayın. Bol bol su içmek, üst tabakadaki bronzlaşmış olanlar dâhil, hücrelerin ömrünü uzatıyor, ayrıca cildin daha gergin ve pürüzsüz görünmesini sağlıyor. Kavun, karpuz ve salatalık gibi besinler de yüksek oranda su içerdiklerinden cildinizin güzelliğine güzellik katıyorlar.

BEYAZ GİYİNİN

Son olarak küçük bir hatırlatmada bulunalım: Beyaz renkli giysiler kontrast yaratarak teninizin daha koyu görünmesini sağlarlar. Tiril tiril beyaz bir gömlek ya da açık renkli bir tişörtü biraz bronzlaştırıcı ve kırmızı bir ruj ile tamamlayın. İşte size yaz mevsiminin en güzel kombini!

Kaynak: elmaelma.com