BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.325,97

Yay Burcunda Yeniay Doğuyor

18 Aralık'ta sabah 09:30’da 26° Yay burcunda yeniay doğacak. Yay burcu büyük amaçlar, idealler, uluslararası işler, dış ticaret, ithalat, ihracat, gümrük işleri, yabancı kültürler, yüksek öğrenim, akademisyenler, din, felsefe, inançlar, din adamları,

18 Aralık'ta sabah 09:30’da 26° Yay burcunda yeniay doğacak.

Yay burcu büyük amaçlar, idealler, uluslararası işler, dış ticaret, ithalat, ihracat, gümrük işleri, yabancı kültürler, yüksek öğrenim, akademisyenler, din, felsefe, inançlar, din adamları, ibadethaneler, seyahatler, medya, yayıncılık, basın, hukuk, yargı, kanunlar, kanun adamları, spor, sporcular, deniz ve havayolları, turizm ile ilgili kavramları temsil eder.

Yeniay yeni oluşumları gündeme getireceği için özellikle Yay burcunun temsil ettiği konularda atılımlar yapabiliriz. Yeni girişimlere daha iyimser ve cesaretle yaklaşabiliriz. Ancak Merkür retrosuna dikkat edelim büyük planlar yapıp olayları geniş pencereden değerlendireceğimiz için küçük önemli detayları gözden kaçırabiliriz. Hemen eyleme geçmeden önce biraz bekleyelim… 25 Aralık sonrası daha net ve emin adımlar atmamız mümkün görünüyor.

Yay burcu bedenimizde kan, karaciğer, üst bacaklar, uyluklar ve kalça bölgesini yönetir. Bu organlarda hassasiyet artabilir. Kronik sorunlara ve bu bölgelere yapılacak operasyonlara dikkat etmeliyiz. Özellikle ileri yaştaki kişilerde sağlık sorunları daha fazla olabilir. Yaşamımızdaki otorite kavramları, aile büyükleri, olgun yaştaki kişilerle ilgili mesuliyetlerimiz de olabilir.

 Yay yeniayı ülkemizin horoskopunun altıncı evinde doğacak.

Çalışanlar, hizmet sektörü, işçiler, memurlar, sivil hizmetler, polis, ordu, askerler, donanma, sağlık sektörü, halkın genel sağlığı, sağlık çalışanları bu evin konusudur. Dış ülkeler, müttefiklerle ilişkilerde, uluslararası anlaşmalarda ülkemiz önemli yol ayrımlarında. Yeniay ile birleşen Satürn ülkemizin İkizler Ay’ı ile karşıt açı içerisinde. Sorumlulularımız çok fazla… Dost ve düşmanı iyi ayırmamız gereken bir dönem.  Zamanın efendisi Satürn hiç bir şeyi atlamaz, geçmişteki yanlışları, ihmalleri, gelecekte yapılması gereken ödevleri karşımıza çıkaracaktır. 

Akrep burcundaki Mars ve Jüpiter Akrep burcu olan ülkemizin Güneş ve Venüs’ü ile temas ediyor. Özellikle transit Mars’ın natal Güneş üzerindeki pozisyonu ülkemizin siyasi ve askeri alanlarda insiyatif alma ve mücadele dürtüsünün yükseleceğinin işaretçisi… 

Yay burcu din ve inançlarla çok ilgilidir ve ezoteric olarak özellikle İslam dini ile bağdaştırılır… Yay burcundaki Güneş, Ay, Satürn, Cupido  yeniayda birleşiyor ve bu kavuşum Dünyamızın da  içinde bulunduğu Samanyolu Galaksisinin merkezi kabul edilen Galaktik Merkez’de (27° Yay) gerçekleşiyor. Bu göstergeler ülkemizin İslam dünyasının birliği ve önümüzdeki süreçte dünyadaki gelişmeler karşısında izleyeceği yol ve startejilerde çok önemli bir rol ve misyonunun olduğunu simgeliyor.

Koç burcundaki Uranüs ve Pallas’ın yeniaya verdiği destek açı, çok da beklenmeyen sürpriz olabilecek gelişmeleri ortaya çıkarabilir. Geçtiğimiz günlerde ülkemizin liderliğinde gerçekleşen İslam Birliği Teşkilatı Zirvesi bu yeniayın önemli simgelerinden biridir.

Yeniayın hemen ardından 20 Aralık’ta Satürn Oğlak burcuna geçecek. 21 Aralık’ta kış gündönümü ile birlikte Güneş ve Satürn Koç noktasında birleşerek öncü aksları Satürn enerjisi ile disipline edecek. Önümüzdeki üç ay tüm dünyada  devlet, hükümet, liderler, yöneticilerle ilgili siyasi ve ekonomik alanda yeni temeller atılabilir, düzenlemeler yapılabilir.