BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Yay Burcunda Dolunay... Büyüteç mi? Yoksa At Gözlüğü mü?

13 Haziran’da sabah 07:11’ de Güneş ve Ay İkizler-Yay aksında karşı karşıya gelecek ve 22 derece Yay burcunda Dolunay oluşacak.

13 Haziran’da sabah 07:11’ de Güneş ve Ay İkizler-Yay aksında karşı karşıya gelecek ve 22 derece Yay burcunda Dolunay oluşacak.

Dolunaylar Yeni ay dönemlerinde tohumu atılan girişimlerin olgunlaştığı ve görünür hale geldiği zamanlardır. Belirsiz olan durumlar netleşir, gizli olan kavramlar ortaya çıkar. Bu durumun yarattığı farkındalık ile gerek maddi dünyada gerekse manevi boyutta önemli gelişmeler yaşarız.

Yay burcu İkizler burcunda elde edilen bilginin daha geniş kitlelere yayılmasını temsil eder. Ateş elementinin değişken nitelikli burcu Yay hevesli, coşkulu, iyimser enerjisiyle geniş kitlelere hitap eden evrensel konularla ilgilenir. Yüksek öğrenim, yabancı kültürler, yurtdışı ilişkiler, uzun seyahatler, medya, yayıncılık, din, felsefe, dış ticaret, turizm, üniversiteler, akademisyenler, hukuk, kanunlar, mahkemeler avukatlar, yargıçlar, büyük elçiler, diplomatlar, hakimler, din adamları, ibadet yerleri Yay burcu tarafından temsil edilir.

Yay burcu dolunayında bu alanlarda bazı hızlı gelişmeler olması mümkün. Kişisel haritalarımızda Yay burcu hangi ev konularını yönetiyorsa o alanlarda bazı hareketlenmeler bekleyebiliriz. Daha önceden başlayan girişimlerden sonuç alabiliriz.

Yay, İkizler, Başak, Balık burçlarının üçüncü dekanında doğanlar bu dolunaydan daha fazla etkilenebilirler. Bunun yanı sıra 22 derece ve yakınlarında değişken bir burçta yükseleni ve kişisel gezegeni olanlar da dolunaydan etki alabilirler.

Dolunay haritasında Yengeç burcu yükseliyorYönetici Jüpiter yükselende yerleşerek Yengeç burcunun temsil ettiği duygusal kavramlar, ev, aile, vatan, toprak, güvenlik, bakım, beslenme öne çıkıyor. Jüpiter haritanın altıncı evinde yerleşen Ay ile 150 derecelik açı yapıyor. Ay ve Jüpiter arasında karşılıklı etkileşim var. Duygusal beklentilerin biraz abartılabileceği, iyi niyetli yaklaşımların suistimal edilebileceğini de işaret ediyor. Yani gerçekleri değil de görmek istediklerimizi görebiliriz. 

Venüs ve Satürn arasında oluşan karşıt açı ilişkilerde, maddi, manevi paylaşımlara bir kısıtlama ve disiplin getirirken, uzun vadede güven ve istikrar oluşturmada şans verebilir. Aslında bu dönemde buna zorunlu olduğumuzu daha fazla hissedebiliriz. Mars Plüton arasındaki kare görünüm güçlü enerjisiyle büyük çatışmalar yaratabilir. Yay burcu ve Jüpiter’in iyimser enerjisi ile çatışma değil büyük girişimler için çaba göstermeliyiz.

Yay burcu bedenimizde kan, karaciğer, üst bacaklar ve kalça bölgesini yönetir. Dolunay döneminde bu organlarda hassasiyet artabilir. Bu organlarla ilgili sağlık sorunları varsa ve bir operasyon gündeme gelirse Ay’ın ışığının azalmasını beklemek daha doğru olabilir. Jüpiter abartılara sebep olabileceği için beslenme ve kişisel zevkler konusunda da aşırılıklar oluşabilir. Bu durum sağlığımızı da etkileyebilir.

Venüs’ün de Boğa burcunda olduğunu düşünürsek fazla tatlı tüketimi özellikle şeker problemi olanlar için risk oluşturabilir. Bunun yanı sıra fiziksel aktivite ve spor yaparken de ölçülü olmalı, mümkünse kendimizi fazla yormamalıyız.

Bu dolunay döneminde açık havada zaman geçirmek, gezmek, seyahat etmek, kültürel faaliyetlere katılmak, akrabalarla görüşmek, gelecek üzerine planlar yapmak, okumak, yazmak vb. daha verimli olabilir.

DOLUNAY TÜRKİYE’Yİ NASIL ETKİLER?

Dolunay ülkemizin horoskopunun altıncı evinde meydana gelecek. Bu ev kamuya ait kavramları, işçiler, memurlar, polisler, askerler, sağlık çalışanları, hizmetliler, sendikalar, genel halkın sağlığı, hastalıklar vb. ile ilgilidir. Dolunayın enerjisi bu alanlarda hızlı gelişmeler meydana getirebilir. Daha önceden başlamış bazı girişimler daha görünür hale gelebilir.

Burada yerleşen Ay, Jüpiter ile açı yaparken, natal haritamızın on ikinci evinde yerleşen Ay ile tam partil olmasa da karşıt açı içerisinde. Halkın kamusal alanlarda daha fazla ses çıkarabileceği, abartılı ve coşkulu tavırlar içerisine girebileceği görünüyor. İşçi ve çalışan kesim bazı hukuksal arayışlar ve grev eylemleri yapabilirler.

Merkür’ün şu sıralarda retro olması on ikinci evdeki seyri, geçmişle ilgili kavramları tekrar gündeme getirebilir. Bunun yanı sıra gizli örgütler, casuslar, gizli planlar, düşmanlıklar daha görünür hale gelebilir. Özellikle 18-19 Haziran’da retro Merkür ülkemizin natal Ay’ ı ile kavuştuğunda bu dolunayın halkın huzurunu karıştırıcı etkileri daha çok meydana çıkabilir.  Haber trafiğinin arttığı, medyanın çok fazla hareketlendiği bir süreç olabilir.

Mars ve Plüton arasındaki kare açı ülke natal haritasını etkilemeye devam ettiği için çatışma, kavga, şiddet, baskı, patlama vb. zarar verici riskli durumlara da dikkat etmek gerekiyor.

Yay Burcu yüksek öğrenim ile ilgili konuları da temsil ettiği için bu dönemde yapılacak üniversite sınavları ile ilgili gelişmeler de ülke gündemini meşgul edecektir. Bazı yasal uygulamalar netleşebilir. Ancak karışıklık ve huzursuzlukların ortaya çıkması da mümkün.

Venüs Satürn karşıtlığının ülkemizin beşinci evindeki Venüs’ ü etkilemesi gençler, çocuklar, eğitim, okullar, dershaneler ile ilgili alanlarda bazı yeni yapılandırmaların netleşebileceğini de işaret ediyor. Bunlar şu ana kadar süregelen birçok kavrama bir kısıtlama ve disiplin de sağlayabilir.

Yay burcu din ve maneviyat ile ilgili konulara da dikkat çektiği için özelikle bu dolunayda din adamları, diyanet işleri, cemaatler, tarikatlar vb. konularda bazı gizli oluşumlar daha görünür hale gelebilir.

Dolunay dönemleri duygusal enerji doruk noktasına ulaştığı için, dürtülerimizi ve tepkilerimizi kontrol etmekte zorlanabiliriz. Yay burcu ve Jüpiter’in etkisiyle aşırı iyimser beklentilerle abartılı, coşkulu, cesur girişimlerimiz olabilir. Kişisel hayatlarımızda bu keyif ve başarıyı arttırabilir. Ancak şartları iyi değerlendirmeli, riskleri göz ardı etmemeliyiz. Özellikle toplumsal konularda abartılı ve gözü kara tutumların olayları gereksiz yere büyütebileceğini de unutmamalıyız.

Burç yorumlarınızı okurken, öz burcunuz ile birlikte yükselen burcunuzu da takip ediniz.

( Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız hemen sorup öğrenebilirsiniz)

 (21 Mart - 20 Nisan) 

Sevgili Koçlar, Yay burcu dolunayı kuşkusuz size daha iyimser ve coşkulu enerjiler verecektir. Gelecekle ilgili hedeflerinizde yeni farkındalıklar kazanabilir, yeni ufuklara yol alabilirsiniz. Yüksek öğrenim, yurtdışı bağlantılı işlerinizde hızlı gelişmeler olabilir. Medya, yayıncılık, hukuksal konularda daha önceden başladığınız girişimlerde sonuçlar alabilirsiniz. En azından şartlar daha görünür hale gelecektir. Bu dönem seyahate ve tatile çıkmak için de oldukça uygun bir dönem olacak. Daha önceden gittiğiniz bir yer olabilir. Bir süredir görmediğiniz aile üyeleri ve akrabalarla görüşebilirsiniz. Eğer siz gidemeseniz de sizin yanınıza uzaklardan misafir gelebilir.

Genel olarak hareketli ve neşeli bir hafta geçirebilirsiniz. Kariyer hayatınızda, ortaklı işlerinizde zaman zaman baskı hissedebilirsiniz. Ancak Venüs’ün para evinizde sizi ay sonuna kadar desteklediğini unutmayın. İşten gelen gelirlerde iyileşmeler olacaktır. Alışveriş yapma dürtünüz artabilir. Para harcarken kendinizi daha fazla kontrol etmelisiniz.


 (21 Nisan - 21 Mayıs) 

Sevgili Boğalar,Yay burcu dolunayı maddi konular ve hisseli paralar alanında hızlı gelişmeler meydana getirebilir. Venüs sizin burcunuzda ve oldukça avantajlı sayılırsınız. İkili ilişkiler, ortaklıklar, evlilik gibi alanlardaki paylaşımlarınızda güven ve istikrar arıyorsunuz. Bir işbirliğinde maddi destekler sağlayabilirsiniz. Beklediğiniz bir yatırım, kredi desteği de gelebilir. Sona eren ilişkilerde nafaka, tazminat, miras, sigorta, prim, ikramiye vb. gibi konular da artık netleşebilir. Daha önceden yaptığınız girişimlerden sonuç alabilirsiniz. Yeni anlaşma ve sözleşme yaparken Merkür’ ün retro olduğunu göz önünde bulundurun ve detaylara dikkat edin.

Yakın çevreniz ve kardeşlerinize maddi yardımda bulunmanız da gerekebilir. Bunun yanı sıra arızalanan bazı elektronik araçlar için masraf da yapabilirsiniz. Garanti süresi bitmemiş olanlarda kendinizi şanslı hissedebilirsiniz.Bu dönemde sağlık ya da estetik amaçlı bir operasyona karar verebilirsiniz. Venüs burcunuzda iken estetik ile ilgili konularda sizi destekleyebilir.  

 (22 Mayıs – 21 Haziran) 

Sevgili İkizler, bu dolunay sizin için özellikle ilişkiler alanında hızlı gelişmeler meydana getirebilir. Her ne kadar gezegeniniz Merkür retro olsa da bazı ilişkilerinizle ilgili karar verebilirsiniz. Daha duygusal davranabileceğiniz bir dönemde olacaksınız. Kararlarınızda ailenizin de etkileri olabilir. Evlilik, işbirlikleri, ortaklıklar, yakın arkadaşlar, hizmet aldığınız kişilerle ilgili gelişmeler ay sonuna kadar sizi meşgul edebilir. Nişan, evlilik faaliyetleri hızlanabilir. Venüs şu sıralarda gizli hayranlar ve ilişkiler ile ilgili alanda size tutkulu aşk ilişkileri de yaşatabilir.

Jüpiter para ile ilgili konularda size iyimser beklentiler veriyor. Şu sıralarda kariyer alanında bazı belirsizlikler olabilir. Eski konularla ilgilenebilir, maddi alanlarda düzenlemeler yapabilirsiniz. Alacağınız primler, krediler, ödenecek fatura ve borçlar ile ilgilenebilirsiniz. Yeni anlaşmalar yaparken ve imza atarken dikkatli olmalısınız. Önümüzdeki ay başından itibaren bu alanda daha güvenli adımlar atmanız mümkün olabilir.

 ( 22 Haziran-22 Temmuz) 

Sevgili Yengeçler, Yay burcu dolunayı günlük yaşamınız, rutinleriniz, iş, çalışma ve sağlığınızla ilgili alanda gelişmeler meydana getirebilir. Burcunuzda bulunan Jüpiter iş hayatınızda daha iyimser beklentiler yaratabilir. Günlük hayatınızda bazı rahatlamalar olması mümkün. Sağlığınızla ilgili konularda gözden geçirmeler yapabilirsiniz. Jüpiter iştahınızı çok açabileceğinden beslenme konularında aşırıya kaçabilirsiniz. Şeker vb. kronik sağlık sorunlarına karşı temkinli olmalısınız.

Bu dolunayda yeni bir diyet ve beslenme programına başlayarak günlük rutinlerinizde değişimler yaşayabilirsiniz. Programınıza spor ve düzenli yürüyüş de ekleyebilirsiniz. Kişisel imajınız ve giyim stilinizde değişimler yapabilirsiniz. Bunun için mevsimlik alışverişlere çıkabilir, dolaplarınızı düzenleyebilirsiniz. Yardım etme, koruma, besleme içgüdünüzü tatmin etmek için bir evcil hayvan edinebilirsiniz. Eğer bir evcil hayvanınız varsa sağlığı ile ilgili bazı gelişmeler olabilir.

 (23 Temmuz – 23 Ağustos) 

Sevgili Aslanlar, Yay burcu dolunayından en iyi etkiler alan burçlardan biri de sizsiniz. Kuşkusuz yılın bu döneminde yaşamdan daha fazla zevk aldığınızı hissedebilir, heyecan duyabilirsiniz. Duygularınızı hareketlendirecek, kalbinizi çarptıracak gelişmeler meydana gelebilir. Aşık olabilir, beğendiğiniz kişiden teklif alabilirsiniz. Romantik maceralar için daha hevesli ve cesur davranabilirsiniz. Bu dönemde sosyal hayatınız da canlanabilir. İş veya özel amaçlı organizasyonlar, davetler, düğünler, partiler sizi bekliyor olacak.

Yaratıcılığınızı, yeteneklerinizi daha fazla ortaya çıkarabilir, kendinizi gösterebilirsiniz. Bu nedenle geri planda kalmayın. İlgilendiğiniz bir sanat dalı veya hobiniz varsa şimdi onlara daha fazla enerji harcayabilirsiniz. Venüs iş ve kariyer hayatınızda bazı fırsatlar getiriyor. Bunları doğru değerlendirirseniz çalışma koşullarınızda güven ve istikrar oluşabilir. Çocuklar ile ilgili gelişmeler de gündeminizde olabilir. Hamilelik, doğum ile ilgili haberler gelebilir. Çocuklarınız ve onların geleceği, eğitimi ile ilgili bazı kararlar verebilir, belirsiz olan koşulları netleştirebilirsiniz.

 (24 Ağustos - 22 Eylül) 

Sevgili Başaklar, Yay burcu dolunayı yaşadığınız  mekanlar, ev, ofis, aile, ebeveynler ile ilgili konularda gelişmeler meydana getirebilir. Evinizde tadilat, dekorasyon vb. işlerle uğraşabilirsiniz. Akrabalar ve aile üyeleri ziyaretinize gelebilir, evde misafir ağırlayabilirsiniz.  Ebeveynlerinizle  ilgili konular gündemde olabilir, onlarla daha fazla ilgilenebilirsiniz. Kariyer  ve  ev yaşamınız arasında  denge kurmakta zorlanabilirsiniz. Eğer bir ev, emlak alımı, satımı, kiralama gibi konular gündemde ise bunlar bir sonuca bağlanabilir. Ancak yeni sözleşme, kontrat yapmanız  gerekirse  Merkür’ün  retro olduğunu göz önüne alarak detaylara dikkat edin. Aslında bunun için Ay sonunu beklemeniz daha doğru olabilir.

Venüs yurtdışı bağlantılı işler, eğitim, medya, yayıncılık, hukuksal konularda size şanslar veriyor. Geleceğe yönelik projelerinizde önemli adımlar atabilirsiniz. Sosyal hayatınızın canlanması zamanınızın çoğunu dışarıda geçirmenize neden olabilir. Özellikle eski tanıdıklar ve arkadaşlarla daha fazla görüşebilirsiniz. Ailenizin sizden daha fazla ilgi bekliyor olabilir. Onları ihmal etmeyin.

 (23 Eylül - 23 Ekim) 

Sevgili Teraziler, Yay burcu dolunayı üçüncü evinizde meydana gelecek. İletişim, eğitim, seyahatler, ticaret, reklam, pazarlama, yakın çevre, kardeşler, komşular ile ilgili konularda gelişmeler hızlanabilir. Bir iletişim cihazı ya da otomobil almak, satmak gündeme gelebilir. Merkür’ün retro olduğunu unutmayın. Bunu ay sonuna ertelemek daha doğru olabilir. Seyahate ve tatile çıkabilirsiniz. Eğitim ile ilgili sınavlar, sonuçlanmalar olabilir.

Mars sizin burcunuzda ilerlemesini sürdürüyor. Enerji ve motivasyonunuz yüksek. Aile üyeleri ve otorite kavramları ile olan ilişkilerde daha dikkatli olmalısınız. Bazı çatışmalar ve güç savaşları meydana gelebilir. İş ve kariyer hayatınızda şanslar sizden yana. İş amaçlı bazı eğitimlere katılabilir, seyahat yapabilirsiniz. Maddi konularda eş ve ortaktan bu dönemde daha fazla yardım almanız mümkün. Özellikle maddi alanlardaki güven ve istikrar arayışınızda önemli adımlar atabilirsiniz.

 (24 Ekim - 22 Kasım ) 

Sevgili Akrepler, Yay burcu dolunayı sizin için maddi konulardaki gelişmeleri hızlandırabilir. İkizler yeni ayı ile birlikte bazı girişimlerde bulundaysanız bunların sonuçlarını alabilirsiniz. İşbirliklerinden ve eşten maddi destekler bulabilirsiniz. İşiniz için uygun bir yatırım ya da kredi de gündeme gelebilir. Sizin daha kararlı ve sorumlu davranmanız gerekiyor. Bu aynı zamanda bitmiş bir işbirliği ve evlilik sonrası size maddi sorumluluklar da yükleyebilir.

Jüpiter geleceğe yönelik daha iyimser ve umutlu beklentileri arttırabilir. Özgürlük ihtiyacınız artıyor. Bakış açınızı genişletip, yaşadıklarınızın ardındaki büyük resmi daha rahat görebiliyorsunuz. Seyahat, tatil, eğitim için bazı masraflar yapmanız gerekebilir. Yeni alışverişler ve özellikle elektronik eşyalar ile ilgili temkinli olmak gerekiyor. Merkür retrosu bitene kadar bu alışverişleri bir süre erteleyebiliriz.

 (23 Kasım-21Aralık) 

Sevgili Yaylar, burcunuzda meydana gelen dolunay sizin için önemli bir dönemi işaret ediyor. Ay başında ya da geçtiğimiz Aralık ayında başladığınız bazı girişimlerden sonuç alabilir, dönüşümler yaşayabilirsiniz. Yönetici gezegeniniz Yengeç burcunda maddi konularda ve hisseli paralar alanında destekler verebilir. Yeni yatırımlar söz konusu ise çok iyimser davranarak gerçeklerden uzaklaşmamalısınız. Detaylara bu dönem daha fazla dikkat etmelisiniz. Merkür retrosu özellikle maddi konularda, bazı karışıklıklara neden olabilir. Geçmişten gelen konularla ilgilenebilir, onları çözüme kavuşturabilirsiniz. Güneş karşıt burcunuzda ve ikili ilişkiler alanını aydınlatıyor. İlişkiler, evlilik, kariyer ile ilgili hayatınızı şekillendirecek önemli dönüşümler geçirebilirsiniz. Bu arada iş veya özel hayatınızda bazı rakiplerin ve açık düşmanlıkların da farkına varabilirsiniz.

Dış görünümünüz, estetik ve sağlık ile ilgili uygulamalar ve bazı operasyonlar gündeme gelebilir. Bu bir diş bakımı da ya da daha ciddi bir durum olabilir. Sağlığınızla ilgili Venüs’ün desteği ile önemli adımlar atabilirsiniz. Bazı alışkanlıkları ve rutinlerinizi gözden geçirmeniz de gerekebilir.

 (21 Aralık – 20 Ocak) 

Sevgili Oğlaklar, Yay burcu dolunayı sizin on ikinci evinizde meydana gelecek.  Yönetici Jüpiter’in ilişkiler evinizdeki seyri ile birlikte bu dolunay sözleşmeli ilişkilerinizde kontrol dışı durumlar meydana getirebilir. Bazı rekabet ortamları söz konusu olabileceği gibi, gizli düşmanlıklarla da karşılaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra gizli hayranlar ya da gizli ilişkiler gündeme gelebilir. Boğa burcunda ilerleyen Venüs, aşk ve çocuklar konusunda size fırsatlar veriyor. Bu durum ilişkilerinizde daha sorumlu ve ciddi davranmanızı gerektirebilir.

Dolunay biraz içe dönmenize ve yaşamınızı gözden geçirmenize imkan verebilir. Kısa bir tatil bu dönemde size iyi gelebilir. Hayatınızdan çıkarmak istediğiniz ve değiştirmek istediğiniz konularla ilgili kararlar verebilirsiniz. Zararlı bir alışkanlık ve bağımlılıktan kurtulmak için iyi bir dönemde olacaksınız. Sağlığınızla ilgili bir bakım ve chek-up yaptırabilir, diyete başlayabilirsiniz.

 (21 Ocak – 18 Şubat) 

Sevgili Kovalar, Yay burcu dolunayı on birinci evinizde meydana gelecek. Şanslı bir evde olan bu dolunay, önemli bir dileğiniz ve hayalinizi gerçeğe dönüştürebilir. Daha önceden başlamış bazı projelerin, girişimlerin büyümesi ve sonuç vermesi mümkün olabilir. Sosyal hayatınız ve arkadaşlarınızla ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. İş veya özel amaçlı organizasyonlara, toplantılara katılabilirsiniz. Bazı özel dernek ve klüplere dahil olabilir, kariyer hayatınızda da prestij sağlayabilirsiniz.

Kariyer evinizde ilerleyen Satürn sorumlulukları arttırırken, uzun vadeli yapılandırmalar yapmanıza da imkan veriyor. Merkür retrosu ile birlikte üzerinde çalıştığınız işlerde bazı düzenlemeler ve gözden geçirmeler yapabilirsiniz.

 (19 Şubat – 20 Mart) 

Sevgili Balıklar, Yay burcu dolunayı onuncu evinizde meydana gelecek. İş, kariyer, statü, aile büyükleri, otorite kavramları ile ilgili konular gündemde olabilir. Kariyerinizle ilgili beklediğiniz bir değişim, terfi, atama vb. gerçekleşebilir. Daha önceden yaptığınız girişimlerin sonuçlarını alabilirsiniz. Özellikle belirsiz olan konular dolunayda daha görünür hale gelecektir. Siz de olaylara daha kararlı yaklaşabilirsiniz. Jüpiter ve Satürn sizi destekledikleri için kendinizi güvende ve huzurlu hissedebilirsiniz.

Venüs Boğa burcunda yakın çevrenizle ilişkileri güçlendirebilir ve keyifli kısa geziler de yapabilirsiniz. Eğitim ile ilgili konularda daha ciddi gelişmeler söz konusu olabilir. Merkür Yengeç burcunda retro harekette olduğu için eski arkadaşlar ve flörtlerden haberler alabilirsiniz.

Sevgilerimle

Astrolog Demet BALTACI