BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.409,66
HABER /  MAGAZİN

Yasemin Ergene kiminle evli eşi İzzet Özilhan kimdir?

Doktorlar dizisinin Ela'sının hikayesi tam bir külkedisi masalı. Ünlü işadamı İzzet Özilhan ile evli olan Yasemin Ergene kimdir? Sosyeteye katılan Doktorlar dizisinin Ela'sı Yasemin Ergene'nin instagramından yansıyan hayatı.

Abone ol

Bir dönemin fenomen dizisi Doktorlarda onu Ela karakteriyle izlemiştik. Peki gerçekte kimdir Doktorlar dizisinin Ela'sı asıl adı nedir biliyor musunuz? Gerçek hayattaki ismi Yasemin Ergene olan güzel oyuncu, dizi bittikten sonra mesleği bıraktı. Doktorlar dizisinde Ela rolünde olan Yasemin Ergene, stajer hekimi oynuyordu. Dizide Kerem Cem ile beraber başrolde yer alan Yasemin Ergene, kısa sürede ülkenin en popüler genç oyuncularından birisi haline gelmişti.

2006-2010 yılları arasında yayınlanan Doktorlar dizisinde Ela Altındağ karakterini canlandıran Yasemin Ergene, bu dizinin sona ermesinin ardından oyunculuk hayatını sonlandırdığını açıklamıştı. Bu kararı almasında eşi etkili olmuştu. O dönem Yasemin Ergene zengin işadamı İzzet Özilhan ile dünya evine girmişti.

Yasemin Ergene Doktorlar dizisi biter bitmez 2011 yılında işadamı İzzet Özilhan ile nikah masasına oturdu. Zenginlerin dünyasına katılan Yasemin Ergene mutlu bir evlilik yürütüyor. Peki eşi İzzet Özilhan kimdir ve çift nasıl tanıştı. İşte o hikaye de ilginç.

Eşinin annesinin tek şartı :  Yasemin Ergene şöhret olduğu dönemde ünlü işadamı İzzet Özilhan ile aşk yaşamaya başladı. Evlenmek istediklerinde ise İzzet Özilhan'ın annesi ona üniversite şartı getirdi. Yasemin Ergene verdiği bir şöyleşide olayı şöyle anlatmıştı;
-"İzzet’le çalıştıktan sonra Emine Anne’nin ilk dediği şey “Önce üniversiteyi kazanacaksın, sonra evleneceksiniz” oldu. 7 yıl ara verdikten sonra 4 ayda sınava hazırlandım ve Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünü kazandım.

-Tabii aşkın motivasyonu büyük. Ama Emine Anne’nin etkisi de var. Kendisi İzmir Amerikan Koleji mezunu. Eğitime önem veriyor. Kayınvalide değil, her zaman anne oldu bana. Şimdi karşılıklı oturuyoruz, çocuklarımıza o bakıyor.

İZZET ÖZİLHAN İLE NASIL TANIŞTI?
-İzzet Coca-Cola ile ilgilenmek için bir dönem Moskova’da yaşamış. Şirket, lojmanında küçük bir daire vermiş. Küçük de bir televizyonu varmış ve orada benim 3-4 bölüm yayımlanan ‘Aşk Oyunu’ dizimi izliyormuş. Karıncalı karıncalı... Beni görüp beğenmiş. Çevresine sormuş “Nasıl ulaşabilirim” diye, ortak tanıdık çıkmamış. Dizi kalkınca ben ‘Doktorlar’ kadrosuna girdim.

İzzet de izin gününde İstanbul’a geliyor. Televizyon izlerlerken babası diyor ki “Oğlum bak bu ‘Doktorlar’ dizisi bizim hastanede çekiliyor.” İzzet bakıyor, beni görüyor. “Ben de bu kızı arıyordum” diyor. Ablası Türkan Abla hastanenin genel müdürü. Ertesi gün İzzet hastaneye geliyor ve tanışıyoruz.

Doktorlar dizisinin Ela'sıydı! Zengin eşi ile hayatı değişti