BIST 9.072
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.325,68

Yargıtay'ın MHP kararı

Dün, Yargıtay kararını verdi. MHP'nin kurultaya gitmesi yönünde verilen bu karar, yargıya olan güvenin tazelenmesi adına çok önemliydi...

Dün, Yargıtay kararını verdi. MHP'nin kurultaya gitmesi yönünde verilen bu karar, yargıya olan güvenin tazelenmesi adına çok önemliydi. Çünkü daha önceki bir yazımda da belirttiğim gibi; bu kurultayı, hem MHP'nin üst kurul delegeleri, hem parti tabanı hem de halkın önemli bir bölümü istiyordu. Bu hususta mühim olan kurultayın yapılmasıdır. Neticesinde ise kimin genel başkan olacağına delegeler karar verecektir ve sonuca herkes saygı duymak zorundadır. Eminim ki, herkes saygı duyacaktır da.

Hazır yazı buraya gelmişken, başka bir hususa daha değinmek gerekir. MHP'deki bu kurultay süreci partiyi yıprattı diyemem ama yordu. Daha fazla yorulmanın ve gönül kırmanın anlamı yok. Kurultay sürecinde tüm MHP tabanı el ele vererek genel başkanını seçmelidir. Ortada bir ayrım, ötekileştirme ya da gerginlik varmış gibi bir hava estirmek önce MHP'ye, sonra ülkeye zarar verir. Kurultayın sükunet içerisinde geçmesi dileğiyle...

Gelelim genel kurul ile ilgili detaylara... Meral Akşener ismi en ön planda olan isim. Zaten öyle de olması lazım. Neden mi?

Meral hanım, sürekli tebessüm eden bir siyasetçi ve inanın buna çok ihtiyacımız var.

Meral hanım, halka inmeyi ve halktan biri olmayı oldukça iyi başaran biri. Halkla arasına mesafe koymayacağından emin olunabilecek bir isim.

Meral hanım, gerçek bir hatip. Kaldı ki hitabetin siyasi arenada, ne denli büyük öneme sahip olduğunu tartışmaya gerek yok sanırım.

Meral hanım, sadece MHP tabanından değil, diğer partilerin tabanından da rahatça oy alabilecek bir isim.

Bu maddeleri uzatıp gidebiliriz. Gelin görün ki buna gerek yok. Çünkü yukarıda saydığım hepi topu dört madde bile, Meral Akşener'i büyük ölçüde ön plana çıkarıyor zaten. Bundan sonra arkamıza yaslanacağız ve kurultayın sonucunu bekleyeceğiz. Vatana ve millete hayırlı olacak sonuç ne ise, o olsun inşallah.