BIST 9.719
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.422,95

Yanlış işler...

Çankaya Üniversitesi'nde bir öğrenci kendisini Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi kendisini kopya çekerken yakalayan araştırma görevlisini şehit etmiş. Bir akademisyen olarak içim büyük bir ıstırapla dolu.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi kendisini kopya çekerken yakalayan araştırma görevlisini şehit etmiş.

Bir akademisyen olarak içim büyük bir ıstırapla dolu. Aziz evladımıza
Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine, sevenlerine, akademik camiamıza baş sağlığı diliyorum.

“Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” diyen bir kültür ve inanç sisteminden geliyoruz.

Öğretmenlerimiz bizim için muhteremdir.

Bu nasıl bir vahşettir. Bu nasıl bir ahlaksızlıktır. Bu nasıl bir vicdansızlıktır…  Anlamak çok zor… Hem kopya çekiyor, suç işliyor, hem de kendisini suçüstü yakalayan öğretmenine böyle vicdansızca fiil gerçekleştiriyor.

Bu olayın münferit olarak kalması, bir daha hiçbir şekilde tekerrür etmemesi dileğimizdir. Ancak, konuyu böyle kolayca geçiştirmek mümkün değil.

Eğitim-öğretimde kaliteyi, verimliliği, disiplini temin etmek için canımızı göze almamız mı gerekiyor?

İlk ve orta öğrenimden itibaren maalesef ailelerin çocuklarına ilgi ile disiplinli ve çalışkan olma gerekliliğini dengeleyemediği bir iklim yarattık.

Hasta- hekim ilişkilerinde de münferit olarak gördüğümüz veya olmasını temenni ettiğimiz olaylar yaşadık. Ancak, maalesef bir daha olmaz, münferit dediğimiz olayların sıklıkla tekrar ettiğini gördük…

Kayseri’de bir başka üzüntü verici olay meydana geldi. İki öğrenciye köpekler saldırmış, yaralamış ve bir gün sonrasında öğrencilerden biri hayatını kaybetti…

“Hayvansever” bir kadın, yirmiyi aşkın köpeği besliyormuş. Ama onun beslemeye çalıştığı hayvanlar çocuklara saldırmış…

Hayvanları sevmek gerçekten güzel bir şey. Ancak, dünyanın pek çok yerinde bu iş bizden farklı yürüyor. İnsanlar hayvanlara olan sevgilerini bir süre bakıp, hevesleri kaçınca sokağa bırakarak göstermiyorlar.

Sokaklarda kalan hayvanlar varsa onlar mutlaka barınaklara alınıyor, toplumsal bir tehlikeye yol açacak şekilde bırakılmıyor.

Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde kesinlikle belediye başkan adaylarının bu konuyu da gündemlerine almaları lazım.

Ankara Çankaya, Çukurambar’da yaşıyoruz. Sanırım Türkiye’nin başka hiçbir yerinde bu kadar sokak köpeği yoktur. Başıboş köpekler koloni halinde geziyor. Belediye’ye konuyu aktarıp çözüm istediğimizde “Hayvanseverler toplamamıza mani oluyor” diyorlar. Bunun artık hayvan sevgisi ile hiçbir alakası yok.

Yanlışları ne çocuklarımızı sevmekle, özgür yetiştirmekle, ne de hayvan sevgisi ile izah edebiliriz.

Hocasını öldürecek kadar canileşen, kendisini veya yakınını tedaviye uğraşan hekime, sağlık personeline el kaldıran, evinde eşine şiddet uygulayan çocukları yetiştiren sistem sağlıklı değildir.

Bakamayacağı hayvanları sokağa bırakan, sokakta kalan hayvanların toplanmasına izin vermeyen bir hayvanseverlik de olamaz…