BIST 9.486
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.504,16
HABER /  SEÇİM

Yalova'da yenilenecek seçim için kritik karar!

Yalova’da, MHP İl Teşkilatı 1 Haziran’da yapılacak yerel seçimde aday değişikliğine gitti.

Abone ol

Yalova’da Primo Kafe’de düzenlenen toplantıda 1 Haziran’da yapılan yerel seçimlerde Adnan Kırtay’ın MHP’nin adayı olduğu açıklandı.

Toplantıda konuşan MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, MHP’nin 1 Haziran seçiminde herkesi şaşırtacağını belirterek, "CHP ve gerekse AKP bizim oylarımız üzerinden bazı hesaplar yapıyorlar. Biz bu oyuna düşen ya da düşmek isteyenleri MHP’li ya da Ülkücü sıfatı alıp da o oyunun içerisinde olanları şiddetle kınıyorum. Çünkü kanı pahasına Türklüğü, vatanı ve milleti için her türlü fedak?rlığı gösteren ecdadın torunları bıyıkları aşağıya sarkıtıp ben Ülkücüyüm deyip başka siyasi partilerde takla atamaz. Bunun adı haysiyetsizliktir" dedi.
 
Topçular, seçimde CHP ya da Ak Parti’ye destek verecekleri yönündeki söylentilere de tepki göstererek, şöyle devam etti:
 
"Bizimle hiç bir ilişkisi olmayan, fikir aşamasında tamamen ters düştüğümüz, 12 Eylül öncesinde ters düştüğümüz o siyasi partilerin temsilcileri ile bugün birlikte olmamız asla mümkün değildir. AKP de, CHP de kendi siyasi hesaplarını bizim oylarımız üzerinden yapmasınlar. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz. Bizim kavurmacılarla, ana muhalefet vasfını yerine getiremeyenlerle, Atatürkçü olduğunu söyleyemeyen bir parti ile ilişkimiz olmaz. Biz MHP İl Teşkilatı olarak bu noktada açık ve net tavrımızı ortaya koyduk. MHP’lilerin satılık oyu yoktur. Bizim her oyumuz namus ve şerefimizdir."
 
Sandıktan çıkacak sonuca saygı duyacaklarını da ifade eden Topçular, seçimlerde yeni bir aday ile yola devam kararı aldıklarını bildirirken, "Bu seçimde adayımız Adnan Kırtay arkadaşımızdır. Önceki adayımız Ahmet Kaplan kendi isteği ile adaylıktan istifa etti. Ahmet Kaplan’a çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. Asıl olan bundan sonraki mücadelede MHP’yi daha yukarı taşıma çabamızdır" dedi.
 
Yeni başkan adayı Adnan Kırtay da ülkücü ve milliyetçi oyların tek adresinin MHP olduğunu söyledi. 2012 yılından beri başkan yardımcılığını yaptığı partide, hiçbir zaman zordan korkmayarak Yalova için mücadele ettiğini kaydeden Kırtay, şöyle konuştu:
 
"Belediyemizin rant kapısı olmaması için, Yalova’mızın peşkeş çekilmemesi için Allah’ın izni ve teşkilatımızın teveccühü ile başkan adayı olmaktan gurur duyuyorum. Amacım parti ve yandaşlık uygulaması göstermeden, ihtisas sahibi danışmanlarla kimseye taviz vermeden sadece Yalova ve Yalovalının menfaati için Atatürk’e yakışır bir Yalova için hizmet etmektir. Dağılmış gerçek Ülkücü oyları Milliyetçi duygularını başka partilerde tatmin etmek mecburiyetinde kalmayacaktır. Çünkü artık biz varız, Yalova için varız. Bize inanmış bizimle aynı fikre ve ideolojiye sahip ülkücüler tepki oylarını geri çekip oylarını kendi partileri olan MHP’ye verecektir. Bu yarışta artık biz de varız."