BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.324,99

Vicdanı Körler

Ceplerinde çaldıkları haklar, vicdanları zaten yok. Ne kadar “adilim,” derlerse desinler; bazı hakemler adil falan değiller, tam aksi taraflılar.

Ceplerinde çaldıkları haklar, vicdanları zaten yok.

Ne kadar “adilim,” derlerse desinler; bazı hakemler adil falan değiller, tam aksi taraflılar.

Milyonların televizyon yayını sırasında gördüğünü, stadın en uç köşesindeki herhangi birisinin gördüğünü, gözünün önünde görmemesi imkânsız olanlar eğer görmüyorlarsa ve onlara görmedikleri pozisyonlarda yardımcı olacaklar da görmüyorlarsa; orada kasıt vardır.

Orada taraflılık vardır.

Orada hak yeme vardır.

Orada yalancılık vardır.

Ve yine orada o maçın hakemleri olarak alacakları ücreti hak etmeme vardır.

Kimse bana bunun ötesinde kalan masumiyet ve hatadan bahsetmesin.

Elbette yorum farkı olan pozisyonlar olacaktır.

Elbette hatalı kararlar olacaktır.

Onlara kimsenin bir sözünün olmayacağı da malumdur ama bazı maçlarda hakemlerin tüm ülkenin gördüğünü hep beraber görmedikleri pozisyonlar; o hatalı kararlar sınıfına kanımca alınamazlar.

Hatanın böylesi insanı değil, milyonları rahatsız ediyor çünkü. Onlara rağmen kazanılan maçlar oluyor da milyonların tek bir ağız beddualarından yırtıyorlar.

Velhasıl herkese göre yanlış olan kararları doğru kabul edenler varsa; bence onlarda objektiflikten uzak ciddi bir fanatik taraftarlık, ciddi bir körlük vardır.

Vicdan körlüğü…

Tıpkı ismi lazım olmayan bir yönetici bozuntusunun kendi pisliklerini görmeyip, başkalarına bulaşmak, başkalarını lekelemek maksadı ile attığı ve yöneticisi olduğu kulübe yakışmayan çirkin ‘YAT’ mesajı gibi…