BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,81
ALTIN 2.494,04

Uzay boşluğunda cinsel ilişkiye girmek caiz midir?

Uzaya çıkın, yetmedi Mars’a gidin. Daha da olmadı Andromeda Galaksisi’ne doğru uzanın…

Dün sabah haberlere göz attığımda dikkatimi çeken ilk haber üzerine “eyvah” dedim. Sanki yeterince sorunumuz yokmuş gibi birilerinin yapmış olduğu mizansene göre güya 9 yaşındaki çocukların evlenebileceğine dair bir açıklama yapılmıştı.

Haberin detaylarına bakınca olan bitenin yeni bir açıklama olmadığını, Diyanetin internet sitesinde bulunan “Dini Kavramlar Sözlüğü”ndeki birbirinden tamamen bağımsız iki maddeden zorlama yoluyla bir haber yapıldığını fark ettim.

Din üzerinden toplumu germek, yaralamak, rencide etmek isteyen işgüzarlar yine yapmıştı yapacaklarını ve anlatılmak istenenin tam tersi istikamette zorlamanın da zorlaması bir haber yapmışlardı.

Haber asılsızdı, düzmeceydi, kurmacaydı ama gün boyu bu konu gündemden düşmedi.

Öyle ki Diyanet İşleri Başkanlığı konuyla ilgili açıklama yapmak zorunda kaldı. “Dini Kavramlar Sözlüğü”’n de geçen iki ayrı konunun sanki bir olarak yazıldığı gösterilip Diyanet İşleri Başkanlığı’na bel altından vurma girişimi yapılmış oldu. Bu girişime istinaden de Diyanet bu fukaralara açıklama yapmak zorunda kaldı.

Aslında bu kurguyu ve senaryoyu daha önce Nureddin Yıldız hoca için de yapıldığını biliyoruz.

Kısa bir zaman önce de; Nureddin hoca için nikâh meselesinde malum medyanın algı operasyonu ile tıpkı Bektaşi modelinde olduğu gibi cümleden asıl meselenin damar kısmını çıkartarak sunum yapmışlardı.

Olan yine güzel memleketime olmuş, koskoca bir gün ve insanların, kurumların enerjisi ve zamanı incir çekirdeğini dahi doldurmayan bir mevzuya heder edilmişti.

Üstelik konu da yeni bir konu değil. Ben diyeyim on yıllardır, siz deyin kırk yıldır tartışılan, yazılan çizilen bir konu bu. Nikâh meselesi sürekli olarak istismarcılar tarafından suistimal edilen bir konu. Bu konu üzerinde o kadar çok tartışma ve açıklama yapıldı ki artık baymaya başladı.

KENDİNİZİ GELİŞTİRİN!

Benden “din konularını suistimal edenlere ” bir tavsiye. Kendinizi geliştirin kardeşim.

Elin oğlu uzayda yaşam merkezleri kurarken, Mars’ta koloniler oluşturmanın yollarını ararken, uzay mekiklerini ardı ardına uçururken daha ilginç ve güncel konular bulun da bizim de bilgi dağarcığımız birazcık genişlesin.

Alın benden size birkaç tane tüyo:

Uzay boşluğunda cinsel ilişkiye girmek caiz midir?

Mars’ta namaz kılmak isteyen birisi Kıble’ye nasıl dönecektir?

Venüs gezegeninde namaz vakitleri neye göre ayarlanacaktır?

Uzaylı çocuklar kaç yaşında buluğ çağına erer?

Kendinizi azıcık geliştirin eyy din suistimalcileri. Sınırlarınızı genişletin.

Fitne tohumlarınızı sadece bu dünya ile sınırlı tutmayın. Uzaya çıkın, yetmedi Mars’a gidin. Daha da olmadı Andromeda Galaksisi’ne doğru uzanın…

Öyle değil mi canım, elin gâvuru uzaya giderken, galaksiler keşfederken, Mars’ta yaşam alanları kurarken sizin hâlâ dünyada nikâh meselesiyle uğraşmanız yakışık alır mı?

Sizin elin gâvurundan neyiniz eksik…

Zorlayın şöyle biraz dine yabancı zihinlerinizi. Eminim siz yukarıda verdiğim tüyolardan daha üretici fitne tohumları ekersiniz zihinlere.

Ne de olsa tecrübelisiniz, bu mevzularda.

Hadi sevgili din suistimalcileri.

Sizden şöyle galaksinin sınırlarını zorlayan fitne tohumlu sorular bekliyoruz…