BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.436,42
HABER /  GÜNCEL

Üsküdar Ümraniye metrosu açılışı işte geçtiği 3 ilçedeki durakları

ÜSKÜDAR Ümraniye Çekmeköy metro hattının ilk etabı açıldı. İlk kez sürücüsüz metro bu hatta hizmet veriyor. Üsküdar - Ümraniye arasında 9 istasyon bulunuyor. Sancaktepe - çekmeköy kısmı henüz açılmadı. İşte Üsküdar - Ümraniye metro hattı durakları ve açılış görüntüleri;

Abone ol

İSTANBUL'un anadolu yakasında üç ilçeden geçen Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy metrosunun ilk etabı açıldı. 16 istasyonu olan metro hattının şimdilik 9 istasyonu devreye girdi. Üsküdar - Ümraniye hattının açılışı yapılırken Çekmeköy Sancaktepe hattının yapımı sürüyor. Üsküdar - Ümraniye metro hattının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci etabın da en kısa sürede bitirileceğini söyledi.

Erdoğan tamamlandığında Çekmeköy'e kadar uzayacak olan metro hattına ilişkin şunları söyledi : Bu hattın 9 duraktan ve 10.5 kilometreden oluşan ilk bölümü olan Üsküdar-Ümraniye'yi en kısa sürede Çekmeköy-Sancaktepe'ye kadar olan kısmı da izleyecek.

SÜRÜCÜ YOK: Bu metronun özelliği de ilk sürücüsüz metro olmasıdır. Trenlerin tüm hareketleri kumanda merkezi tarafından izlenecek. Üsküdar'dan binen bir kardeşim inşallah 17 dakikada Yamanevler Durağı'na ulaşacaktır.

ÜSKÜDAR-SANCAKTEPE ARASI 27 DAKİKA: Sancaktepe'ye kadar olan bölüm hizmete girdiğinde de bu yolculuk 27 dakika sürecek. Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar uzatmayı da planlıyoruz. İstanbul'daki metro hatlarının uzunluğunu 160 kilometreye çıkarmış bulunuyoruz. Devam eden projelerle 2019 yılında 355 kilometreye, yeni projelerle de 1000 kilometrenin üzerine çıkacak.

YATIRIM BEDELİ 800 MİLYON EURO: Sadece şu anda ilk etabını açtığımız metro hattının yatırım bedeli 800 milyon euro!

Peki İstanbulluların heyecanla beklediği Üsküdar - Ümraniye metro hattı durakları nerelerde? İşte şanslı yerler ve yeni metro seferleri hakkında bilgiler;

METRO HATTI DURAKLARI : Anadolu yakasında 3 ilçeden geçen metro hattı Üsküdar'dan başlayıp, Ümraniye ve Çekmeköy'den geçerek Sancaktepe'ye ulaşacak. Bugün hattın ilk etabı olan Üsküdar Ümraniye kısmı açıldı durakları da şöyle:  Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe. Üsküdar - Ümraniye arasında 9 istasyon bulunuyor. Çekmeköy - Sancaktepe kısmı tamamlanınca toplam 16 durak olacak.

METRO SEFERLERİ : Üsküdar Ümraniye Sancaktepe metrosu 21 adet 6’lı dizili 126 vagon hizmet verecek. Her bir dizide maksimum 1620 yolcu taşınabilecek. Maksimum yolcu kapasitesi saatte 64.800 yolcu/saat/yön olacak. Trenin maksimum hızı 80km/saat olacak. Üsküdar Ümraniye metrosunda 90 saniyede bir sefer düzenlenecek.

Üsküdar ilk durak olacak Sancaktepe son durak. Çekmeköy ve Ümraniye'den geçen metro hattında yolculuk süresi Üsküdar - Sancaktepe arasında toplam 24 dakika sürecek. Metro hattının şimdilik 9 istasyondan oluşan Üsküdar Ümraniye arası açıldı. Çekmeköy Sancaktepe kısmının inşası henüz bitmedi. 

TÜRKİYE'DE BİR İLK SÜRÜCÜSÜZ METRO HATTI : Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı'nın temeli 2012 yılında atılmıştı. Anadolu Yakası’nın ikinci metro hattı olan 20 km’lik Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy-  Sancaktepe Metro Hattı, Türkiye’nin sürücüsüz ilk metro hattı oldu.