BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

Ümmetin en büyük derdinde halimiz buysa vay bize…

“Müslümanlar Birleşin” sloganının bir şemsiye görevi yaparak Müslümanları altında toplayamadığının gerçeğini dinlemiş oldum.

Sohbet ortamında bir arkadaşımın anlattıkları beni derin ve kederli düşüncelere itti. Ümmetin en büyük ve ortak derdinde bile asgari düzeyde birleşemememiz ve üstünlük yarışına döndürmemiz beni ciddi endişelere sevk etti.

Endişelerimde haklı olup olmadığıma siz karar verin…

Geçenlerde biliyorsunuz “Büyük Kudüs Mitingi” gerçekleştirildi. Mitingin amacı Siyonistlerin kendileri tarafından değiştirilmiş Tevrat’ta geçen arz-ı mev’ud topraklarını ele geçirmek maksadı ile öncelikli olarak Filistin topraklarında yapmış oldukları zulümler ve Mescid-i Aksa merkezinde Müslümanlara yaptıkları zorbalığa karşı birleşmekti.

37 yıl önce Erbakan Hoca mihmandarlığında Konya’da yapılmış “Kudüs Mitingi”nin büyütülmüş organizasyonu “Büyük Kudüs Mitingi” başlığı kullanılarak gerçekleştirildi.

Konya mitinginde amaç “Müslümanlar Birleşİn” pankartı ile seslendirilmeye çalışılmış ve “Büyük Kudüs Mitingi”’nde de aynı pankart açılarak hedef belirlenmişti.

Buraya kadar bir sorun yok lakin sorun organizasyon birlikteliğinde gerçekleşiyor!

Organizasyon yetkililerinden olan gazeteci dostum ile halimiz ve pürmelalimize yönelik serzenişlerimizi dile getirirken anlatmak zorunda kaldı.

BÜYÜK ORGANİZASYON

Unutmayalım bu organizasyonu 44 büyük sivil toplum kuruluşu ve bir siyasi parti üstlendi.

Yani; siyasilerin, kitleleri ardında birleştiren hocaların, kültür ve eğitim etkinlikleri ile kanaat önderi olarak gösterilen STK liderlerinin ve bu saydıklarımızın hepsinin ayakta kalabilmesi yönünde hizmetlerine destek olan iş adamlarının hazırlığı…

Bu kadar etkin insanın ortaklaşa hareket ettiği bir organizasyon sesinin ve renginin ne kadar tesirli olabileceğini bir düşünsenize. Ya da ne kadar tesirli olması gerektiğini…

Miting hazırlıkları ve yaşananlar anlatılınca; bu mitingin “Müslümanlar Birleşin” sloganının bir şemsiye görevi yaparak Müslümanları altında toplayamadığının gerçeğini dinlemiş oldum.

Evet, ilk bakışta sanki hedeflenen nokta atışı karşılık bulmuş gibi duruyor; miting esnasında Haniye video konferansla bağlanarak Mescid-i Aksa’nın kapatılmasına yönelik zulmün bittiği müjdesini verdi.

Ama hiç kimse Mescid-i Aksa’nın bu süreç içerisinde neden kapatıldığının peşine düşmedi.

Ahit Sandığı’nı aramak maksadı ile tünel kazılarında belirli bir noktaya ulaşıldığından ötürü bu kapatma zulmü yapılmış mıdır? diye kimse sormadı!

İsrail zaten istemiş olduğunu aldığında kapatma zulmünü sonlandıracak mıydı?

Bu sorular kimse tarafından dillendirilmedi.

BÜYÜK ANLAŞMAZLIK!

Serzenişi dinleyelim: “Normalde bu miting birden çok ulusal kanalda canlı yayın olarak verilecekti. Böylelikle ‘Müslümanlar Birleşin’ sloganı bütün ülke insanlarına ulaştırılacaktı. Lakin bu gerçekleşmediği gibi miting esnasında yayın kuruluşlarının yapması planlanan; kanaat önderleri, hocalar, siyasiler ya da etkin şahıslarla röportajlar yapılamadı. Sadece bu olsa bari, ayrıca sahnede konuşma yapması beklenen birçok şahıs konuşmalarını da yapmadı. Çünkü birçok kişi ben önde olacağım telaşı içerisine girerek bir çekişme oluşturdu. Bu anlaşmazlık ortak paydada buluşması gereken organize sahiplerinin seslerini duyuramamalarına yol açtı.”

Ve arkadaşımın son sözü: “ ‘Müslümanlar Birleşin’ sancısının henüz kimlik bulamadığını anlamış olduk.”

İslam coğrafyasının muhatap kaldığı zulümler ortada iken neden Müslümanlar birleşemiyor hayıflanmasını yapar dururuz yıllar boyu. Oysa aynı milletten müteşekkil Müslümanlar dahi aynı meydanda birleşemiyor!

Hem de mesele “Kudüs ve Mescid-i Aksa” gibi kutsal bir değer olmasına rağmen.

Kudüs meselesinde dahi kendi aralarında “toplumsal prestij” adına “vitrin benliği” zuhur ediyor ve birleşme sağlanamıyorsa; Esed, İsrail, DAEŞ, Emperyalist, Haçlı, vs. zulümlerine karşı bütün bir coğrafya nasıl birleşecek?

Ayet cevap veriyor; “Allah’a ve Resul’üne itaat edin. Ve birbirinizle didişmeyin. Sonra içinize korku düşer ve kuvvetiniz elden gider. Sabırlı olun, çünkü Allah sabredenlerle beraberdir” (Enfal 46) 

SOSYAL MEDYADA TAKİP İÇİN: