BIST 9.793
DOLAR 32,49
EURO 34,93
ALTIN 2.431,92

Ulusal Güvenliğimiz ve Teknoloji

Askeri devrimlerin en başarılısı,silah merkezli harpden,teknoloji merkezli harplere geçilmiş olmasıdır.Askeri operasyonların içine bilgi teknolojilerinin eklenmesiyle birlikte daha....

Askeri devrimlerin en başarılısı,silah merkezli harpden,teknoloji merkezli harplere geçilmiş olmasıdır. Askeri operasyonların içine bilgi teknolojilerinin eklenmesiyle birlikte daha kısa zamanda daha büyük alanların kontrol edilmesi sağlanmıştır.

Ulusal Sınır güvenliğimizin korunması, eğitilmiş askeri personelin dışında geliştirdiğimiz yeni teknolojik ekipmanlar sayesinde uzaktan kontrol yöntemi ile de desteklenmektedir.

Güney sınırlarımızda olabilecek olağan dışı hareketliliği uzman kişiler tarafından yerden kumanda edilen insansız hava aracı sayesinde olay yerini anında görüntülüyebilir,istenilirse müdahale etme kabiliyeti sayesinde gereğini yapabilir, gerekli yerlere rapor edilip gerekli görülen önlemler alınabilir.

Özellikle son günlerde, Güney Doğu Anadolu bölgemizde artan terör olaylarından dolayı, askeri gücümüzün kullandığı, bütünü ile yerli yazılımlar ve teknoloji ürünü ekipmanlar bir anda sadece ülkemizin değil, tüm dünya basınında merak edilen konulardan biri haline geldi.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte,savunma sanayimizde yapılan atılım ve kalkınmanında sınırları genişlemiş oluyor.Özellikle kendi coğrafyamızda gücümüze güç katacak ve liderlik iddamızı arttırabileceğimiz ve ordumuzun uluslararası alandaki gücünü katlayabileceğimiz projelerimiz ısrarlı ve kararlı bir şekilde devam etmektedir.Milli tank,milli uçak,milli gemi,milli uydu projeleri hep bu kararlılığın eseridir.

Hava saha trafik gücünüde elinde tutmak isteyen, devletimizin teşvikleri ile keşif amaçlı üretilen ilk yerli"insansız hava aracımızın" yazılımı Aselsan tarafından yapılmış olup, Tusaş'ında geliştirdiği "ANKA" testleri başarı ile tamamlayıp, geçtiğimiz yıllarda Askerin kullanımına sunulmuştur.

Yerli teknolojik silahlanma konusunda üretilen en çarpıcı silahlarımızdan biri,bugüne dek bilim kurgu filmlerinde izlediğimiz ,ilk defa, yüzde yüz yerli olan lazer silahımızdır. Aselsan,Tubitak ve Bilkent Üniversitesi geliştirmiş ve geçtiğimiz aylardada yapılan bir tatbikatta kullanılmış,istenilen hedefi başarıyla vurmuştur.

Tübitak tarafından geliştirilen ve halen üzerinde çalışmaları devam eden, "SOM" füzesi,içinde bulunan yön bulma sistemi sayesinde kontrol edilebilen yeni nesil yerli füzemizdir.

Roketsan tarafından geçtiğimiz yıllarda üretimine geçilen UMTAS (Uzun Menzilli Tanksavar Sistemi), ve ordumuzun kullandığı, yurt dışı satış siparişlerininde alındığı "ATAK" helikopterlerinin üretim ve pazarlama yetkileri sadece Türkiye'ye ait olması, Türk savunma sanayisininde elini daha güçlendirmektedir.

Devletimiz, yerli yazılım teknolojik silahlanma sayesinde, gelişebilir, daha esnek ve hassas askeri güç ile uluslararası güvenlik ortamında da büyük bir avantaj ve caydırıcılık kazanmaktadır.