BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Ülkü Ocakları'nda deprem! Bahçeli istifa istedi

MHP lider Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ve tüm yönetimini görevden alındı. Uzun süredir Bahçeli ile Kılavuz arasında sorun yaşandığı belirtildi.

Abone ol

MHP lider Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ve tüm yönetimini görevden alındı. İddialara göre Kılavuz'un son aylarda bazı il teşkilatlarına yaptığı atamaların MHP Genel Merkezi'nde rahatsızlık yarattığı, Bahçeli'nin bir süre önce de Ocak Genel Merkezi'ni uyardığı kaydedildi.

MHP Genel Merkezi ile Ülkü Ocakları Yönetimi'nde var olan gerginlik görevden almayla son buldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Olcay Kılavuz ve yönetiminin 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle görevi bırakmalarını ve Ocak Genel Merkezi'ni de boşaltmasını istedi.

KILAVUZ RAHATSIZLIK YARATTI

İddialara göre MHP'deki tahammüller gereği milletvekili olan Olcay Kılavuz'un görevi bırakması gerekiyordu. Bahçeli, Kılavuz'dan görevi bırakmamasını isterken, 24 Haziran seçimleri sonrasında Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nin bazı illerdeki il temsilciliklerine Olcay Kılavuz imzasıyla yapılan atamalar rahatsızlık yarattı. Bahçeli'nin Kılavuz'u uyardığı; ancak rahatsızlığın devam ettiği belirtildi.

BUNLAR BUZ DAĞININ GÖRÜNEN TARAFI

Kılavuz ve yönetimine ilişkin rahatsızlık bunlarla da ibaret değil. MHP kulislerine göre Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un Aydın Milletvekili Deniz Depboylu ile yaşadığı tartışma bardağı taşıran son damla oldu. Depboylu, Bahçeli'ye Kılavuz ile yaşadığı tartışmayı aktararak teşkilatlanma konusundaki bu sorunun çözülmesini istedi. Bahçeli ile Kılavuz ve yönetiminden görevi bırakmasını istedi.

MESAJ GÖNDERİLDİ

Bu arada Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde il teşkilatlarına bir mesaj gönderilerek görev değişikliği duyuruldu. İşte o mesaj;

“6 yıl dolduğu için rutin bir değişiklik olarak Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli beyin takdirleri ile 1 Ocak 2019 da Genel Başkanımız Olcay Kılavuz beyin ve biz Genel Merkez yöneticilerinin görev süresi tamamlanıyor. Genel Başkanımız Olcay Kılavuz Bey TBMM’de milletvekili olarak çalışmaya devam edecektir. Her şey için hakkınızı helal edin. 31 Aralık 2018’e kadar son sürat çalışmaya devam edeceğiz.”

Olcay Kılavuz nereli yaşı kaç eşi Kadriye Yılmaz ve çocukları kimdir?